Şimdi Ara

FreeBSD kurulumunda disk kapasitesi sorunu. Çözüldü...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    FreeBSD 5.4 sürümünü kurmaya çalışmıştım vaktiyle PC ime. Kurulumu normal olarak tamamladım.
    Disk slice yaratma formatlama paketlerin kurulumu bitti en sonra da restart ettiğimde tam login penceresi
    gelirken PC hep restart ediyordu kendini. İşin içinden çıkamadım. Sonra BIOS tan diske bir baktığımda
    HDD kapasitem yanlış gösteriyordu. Tekrar hdd auto detection yaptım. düzeldi. sonra yine açılış yapmaya
    çalıştım login tam gelecekken gene restart ediyordu pc. Gene bios a baktım hdd kapasitem gene değişik gösteriyor. Bu arada Açılış yöneticisi mbr seçtim birincisinde olmadı. ikinci kurulumumda FreeBSD boot
    manager seçtim olmadı. Sonuç değişmedi. Bende o sinirle sildim freebsd yi. Slackware kurdum. Şu an
    o var. Ama Bios taki disk kapasite gene düşük gösteriyor. 20 gb olması gerekirken 8.4 gibi bişey.
    Disk değiştirdim ikinci diskim de freebsd kurulunca aynı oldu. sinir oldum. kapasitte düştü. Disk
    LBA olarak bu arada. Bunlar neden kaynkalanıyor acaba. slice ve partitionları auto parametresiyle yaratmıştım.
    Yorumlarınız için teşekkürler.

NOT : Piyasa satılan FreeBSD kitabıyla birlikte gelen CD ile kurulum yaptığımda böyle oluyordu. FreeBSD 4.9.
    Internetten FreeBSD 6.0 ISO larını indirip kurdum. Normal çalıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi os2warptr -- 28 Ağustos 2007; 16:55:58 >

• LBA konusu bazı BIOS'lar ve işletim sistemleriyle soruna neden olabiliyor. Acaba bilgisayar eski mi? Bir BIOS güncellemesi deneseniz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Challenger

LBA konusu bazı BIOS'lar ve işletim sistemleriyle soruna neden olabiliyor. Acaba bilgisayar eski mi? Bir BIOS güncellemesi deneseniz?

Merhaba. Bende öyle bir şey düşünmüştüm ama direkt aklıma LBA sorunu değil de BIOS sorunu
    gelmişti. Makine eski p3 anakart en çok P3 500 MHz CPU destekleyenlerden. 1999 yılı BIOS.
    Deneyeceğim. Umarım düzelir. Ben bu sorunu yaşayan kullanıcı var mı yok mu diye yoklayayım
    demiştim. Bu arada FreeBSD kurarken LBA mi olmalı Auto mu ?
    Çok sağol.
  • Merhab. Anakart AZZA marka PT-6IBD v3.0 modeli. Kendi bios u 08/07/1999 ben 13/04/1999 BIOS buldum.
    Eski yani. Ama yine de deneyeyim dedim. Malesef sonuc negatif. 20 GB olan HDD yi sliceleri / partitionlari
    yaratip herşeyi kurduktan sonra BIOS tan kontrol ediyorum 7.9 GB gösteriyor. Ve boot işleminde
    FreeBSD [F1] F1 tuşuna basiyorum reset atiyor. Basmassam biraz bekleyip yine atıyor. Slice
    üzerinde Set Bootable de yaptım. BootMGR kurdum. Olmadı. Halbuki. Aynı hdd de Slackware
    çok güzel çalışıyor. Ama BIOS gene 7.9 görüyor. Slackware de 20 GB tabii. BIOS tan auto detection hdd
    yapınca olması gereken kapasiteyi görüyor halbuki. Bu arada FreeBSD ver 4.9. Sabahtan beri 6.0
    cekiyorum. Bitsin 6.0 la deneyeceğim. Bu gibi bir problemle rkarşılaşan yok mu hiç ?
  • Bu arada başka bir bios dosyası buldum benim anakarta göre bios güncelledim bir baktım meğer orjinal
    bios un aynısıymış. 08/07/1999 ve 13/04/1999 dan başka versiyonlu dosya bulamadim. Şu an
    orjinal 08/07/1999 var. FreeBSD de problem çıkıyor nedense.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ssd Windows Yükleme Sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Win7 Pro. Disk Bölme Problemi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.