Şimdi Ara

Fransız arabaları neden sevilmiyor ?? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
257
Cevap
2
Favori
12.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    15 yasinda sokak agzi konusan birine az bile yazmisim.. benim yasim 32 ergen olan sensin ..haddini biliceksin. Forum magandaligi yapma burda! fransiz araclarini alanlara uyuz oluyorummus bas git isine bizde senin gibilerine uyuz oluyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

60.000 deki dizel edc megane 2 kullanmıştım ama araba 260.000 de gibiydi. trim sesleri artık tıkırtıdan çok çatırtıya dönmüş. edc vites atarken kafaya balyoz indiriyor sanki.

benim bildiğim megane 2 lerde edc değil bva otamatik şanzıman var ki biraz yavaş ama konforlu olarak bilinir
  • Gökhan bey; sayenizde doyurucu bir yazı okuyabildik. Teşekkür ederim, ellerinize sağlık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bağkur_borcu -- 5 Ağustos 2014; 20:52:16 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BeRaT_chevy

15 yasinda sokak agzi konusan birine az bile yazmisim.. benim yasim 32 ergen olan sensin ..haddini biliceksin. Forum magandaligi yapma burda! fransiz araclarini alanlara uyuz oluyorummus bas git isine bizde senin gibilerine uyuz oluyoruz

Burdan yas sallamasi kolay dilin kemigi yok nasilsa :D ergen birisi oldugunu o kadar belli ettinki bundan sonra ne desen bos. Hala konusmalarin duzelmemis. Tipik ergen agzi iste. Biz de gectik o yollardan delikanli biliriz sizleri. Tek kelimenle yasini anlarim :D muhtemelen baban fransiz arabasi sahibi ondan bu kadar övdun. :D

• Gökhan Göçer kullanıcısına yanıt
    Görüşünüze katılıyorum Alman Alman diyen bi topluluk var ülkemizde araçlar hakkında en ufak bilgi sahibi olmayan sadece 2.el değeri ve ülkemizi prestijlerini düşünerek değerlendirme de yorumda bulunuyolar.Ancak Alman otomobilleri dünyada en iyi deildir. Sahibin şu veya bu olması deil başlangıcından itibaren ele alırsak İngiliz Amerikan İtalyan süper spor vel lüks otomotiv üreticileri Tandığımız bildiğimiz ünlü alman markalarından çok daha kaliteli prestijli yüksek mühendislik bilgisi ve tekniği içeren araçlar ortaya yokmaktadırlar.Ayrıca Almanların ülkemizi baz alarak yorum yaparsak kulaktan dolma duyumsamalar gösteriş prestij değer kaıypları göz önünde bulunurak anlamında düşünülürek daha iyi olduğu kanıksanmaya çalışılmaktadır.
  • obmann O kullanıcısına yanıt
    Aksam aksam guldurdun beni sen cok yasa...insallah o amblemini koydugun hayaller kurdugun BmW yi alirsin bigun...babamin fransiz araci yok alman araci var opel..benim cok sukur citroen c3 um gerci sen uyuz olursun yine fransiz araci aldik diye ...ergenlikten cikarsam bende senin gibi alman alirim bigun,

• quote:

Orijinalden alıntı: BeRaT_chevy

Aksam aksam guldurdun beni sen cok yasa...insallah o amblemini koydugun hayaller kurdugun BmW yi alirsin bigun...babamin fransiz araci yok alman araci var opel..benim cok sukur citroen c3 um gerci sen uyuz olursun yine fransiz araci aldik diye ...ergenlikten cikarsam bende senin gibi alman alirim bigun,

:D :D

Değerli yorumunuz için teşekkürler.Bu üç araçtada PSA motoru kullanmaktadır. Zaten motor performans anlamında pek bi farkları yok.Pratikte en azından testlerde yine eş değer benzer performansa sahipler
  • Söylediklerinize katılıyorum. Güzel görüşler teşekkürler. Hiç bir şey tek boyutlu değildir öyle değil mi? Söylediğiniz gibi ülkemizdeki Alman ikonlaşmasının arkasında bir de
    bizim sosyokültürel tarihi bir özelliğimiz var. Toplum olarak asırlardır bildiklerimizin çoğunu cemiyetlerde kulaklarımız ile kaptıklarımız oluşturur. Yazılıdan ziyade
    sözlü bir müktesebata sahibiz.

Örneğin Boğaziçi İşletme mezunu birisinden "Fransız ürünlerini sevmem çünkü Ermenilere destek veriyor" diye duymuştum kahroldum. Bu arkadaşımın
    müktesebatı Boğaziçinde gördüğü ilmi hakikatlere göre değil demek ki hala kahvehanelerde bile konuşulmayan sözlü destanlara göre oluşmuş.

Milli markalarımızda bile , THY gibi, Ermeni veya Fransız hisse sahipleri var. Onlar da kısmen Ermeni sermayesidir yani. Şimdi THY'yi de mi protesto edeceğiz.
    Şimdi borsada bir Ermeni ben "Ülker" hissesi alacağım dese pek ala da parası kadar hisse alabilir bir nevi o şirketin hissedarı olur.

VW AG'de, BMW veya Mercedes'de yada HONDA'da hiç mi Fransız, Ermeni, Yahudi hissesi yoktur? Yani satış rakkamları artınca hisse değeri yükselen VW AG
    pek ala Ermeni, Yahudi, Mozambikli yatırımcısına da kar ettiriyor.

"Fransa'yı sevmiyorum demek" yada bir başka ülkeyi, dağ-tavşan meselesi gibi. O ülke hiç bir şey kaybetmiyor ki. Tartışma konularımız, yaklaşımlarımız,
    odak hatalarımız, argümanlarımız bazen yıldırıcı derecede yorucu olabiliyor.

• focus yol tutuş konusunda sizce iyi mi? biz arkadaşımla araba alırken bayağı araştırdık, herkes focus'un yol tutuşunun çok iyi olduğunu söylüyordu ama daha sonra ESP testlerini incelediğimizde Focus ve Jetta'dan çok soğuduk. birçok markanın ESP testini inceledim, aralarında ne yazık ki kötüler arasında Focus ve Jetta, aşağıya linkleirni de ekliyorum.

hayatımda hiç focus 3 kullanmadığımı da eklemek isterim.

focus :http://www.youtube.com/watch?v=Ckul3WaRRyE

jetta :http://www.youtube.com/watch?v=aJpUm2V3kmE

yeni 308 :http://www.youtube.com/watch?v=mvDwn8usGm8

eski 308 :)http://www.youtube.com/watch?v=6MOP53Duz2U

lancer :http://www.youtube.com/watch?v=aZs978yOl_A

c4 :http://www.youtube.com/watch?v=9mAUHF5ihTc

bir de yukarıda bir mesajda peugeot da PSA grubunun bir üyesidir demişsiniz, tabi ki doğru ama şunu da eklemek isterim. PSA'nın açılımı zaten Peugeot Société Anonyme imiş wikipedia'dan öğrendiğim kadarıyla. muhtemelen peugeot bu ortaklığın sahibi veya en büyük ortağıdır. ama kesin bilgim yok, araştırmak lazım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asdfg112 -- 5 Ağustos 2014; 22:15:51 >

• asdfg112 kullanıcısına yanıt
    Benzer şekilde Fiat grubunun içinde Fiat markası, VW grubunun(VAG) içinde VW markası var. Markalardan biri öne çıkarak gruba da ismini verir genelde diye biliyorum.

Geçen vites konusunda da aynı muhabbet geçmişti. Mesela aynı firmadan farklı kod adlı ürünleri alan farklı markalar var. Ama kalite, özellik, fiyat ürüne göre değişiyor. Sonuçta DSG hem VW de hem bugatti de var. Ama biri 3000€ luk biri 30.000 € luk ürün örneğin. Verdiğiniz bilgisayar örneği çok uygun bunun için. Casper içinde de Intel var, Asus, Dell, Lenovo için de ama hepsinde farklı olabiliyor.

• asdfg112 kullanıcısına yanıt
    Şimdi NCAP ESC testi neticeleri çıplak göz kanaatleri ile değerlendirilemez ki. Video'dan anlaşılmaz. Oradaki cihazların verileri mühimdir. NCAP bakalım kaçar puan vermiş

Ford Focus ESC'sine 3
    VW JETTA ESP'sine 3
    PEUGEOT 308 ESP'sine 3

ESP'ye verilebilecek en yüksek puan zaten sistemde 3. Mercedes'e de ESP'den 3 vermektedirler.

Güvenlik yardımcıları skorunun 308'de yüksek çıkmasının sebebi 308'de hız sınırlandırıcı asistanı olmasından dolayıdır. Gerçekten teknik açıdan bu üç araba
    arasında "at ile deve" fark yoktur. Ait oldukları sınıftan dolayı bu böyledir.

NCAP Güvenlik Yardımcıları kategorisinde

Hız Sınırlandırma Asistanı 1 puan üzerinden
    ESP 3 puan üzerinden
    Sürücü Kemer İkazı 1 puan üzerinden
    Yolcu Kemer İkazı 1 puan üzerinden
    Arka yolcu Kemer İkazı 1 puan üzerinden
    Toplamda 7 puan üzerinden bir değerlendirme yapılır.

Mesela Volvo V40 bu alanda tam skor almıştır. Ama yine ESP skoru 3'tür. Yani Focus gibi.

Bakın şimdi nesnel ve teknik veriler sizin dediğiniz deseydi Focus'a ESP'den giydirirdik ama NCAP verileri buna müsaade etmiyor. Kusura bakmayın. Kaldı ki bu forumda NCAP verilerine göre 2012 yılında Renault Clio'nun LHD kategorisinde sınıfının en güvenlisi seçildiğini açıklasak pek hoş şeyler duymayız.

Vesselam

• Hadi sallanıyorda bari tasarımlarına laf atmayın.

Citroen c4,c5,ds3,ds4,ds5 hangisinin tasarımı kötü

Peugeot desen yeni 308,508,208 ve rcz

Bu araçlar çirkinse hay sizin göz zevkinize...
  • Malzeme kalitesinde gerideler , motor olarak dizel motorları iyi , tip olarak genelde bir tek pug iyi işler çıkarıyor , yol tutuşları genelde rakiplerine göre gerideler yani sonuç olarak dizel arabaları hariç alınabilir değil bence
  • 2000 model golf 4 ile 2007 megane 2 ayni para. Demekki bi fark var

• flyer kullanıcısına yanıt
    marka takıntısı var sadece 2007 megan varken megan tercih edilir

• ben de c3 vardı çok memnundum. şimdi palio aldım. yakıtı inanılmaz az.
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyer

2000 model golf 4 ile 2007 megane 2 ayni para. Demekki bi fark var

2007 megane varken 2000 golf alan adamla megane'yi alan adamın zeka seviyesi farklıdır ancak
  • dergilerde okuduğum karşılaştırma yazılarının belki de tümü alman araçlarının galibiyetiyle bitmiştir. övülen üstünlükler ise yol tutuş, direksiyon netliği, konfor, malzeme kalitesi, sessizlikte yoğunlaşmıştır. bu biraz da dergilerdeki kaynak veya bir bağlantının alman menşeli olması mı? yoksa almanların gerçekten mühendislik farkını mı gösteriyor? bolca fransız ve şimdi de alman malı kullanıcısı olarak mühendislik farkının olduğunu düşünüyorum.
    NOT: Yine bir kaynaktan bir almanın kendi ülkesinin otomobilini alacaksa üretim yerinin yine Almanya olmasına çok dikkat ettiğini okumuştum. Bu talep arzı da kalite konusunda etkiler diye düşünüyorum. Ama 10 yıl kullanım ömrü olduğu fikrine de katılıyorum. özellikle 2000 sonrası üretimlerde...Ayrıca tüv raporlarındaki sorunsuzluk oranlarının düşüklüğü sadece japonlarla yarışmakta son yıllarda.. bu da dipnot olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 75hp -- 5 Ağustos 2014; 23:55:39 >

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.