Şimdi Ara

Fransa okullarda Microsoft Office 365 ve Google Workspace kullanımını yasakladı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Fransa okullarda Microsoft Office 365 ve Google Workspace kullanımını yasakladı!
    Apple, Google, Microsoft ve diğer bazı büyük teknoloji firmaları genellikle kullanıcıların verilerini saklamak konusunda sorunlar yaşıyor. Fransa yönetimi çocukların verilerini korumak için yeni önlemler aldı.



    Ayrıca Bkz.Fransa'da tüm büyük otoparkların üzeri güneş panelleriyle kaplanacak



    Fransa'dan Office 365 ve Google Workspace kararı



    Fransa Ulusal Eğitim ve Gençlik Bakanı okulların Microsoft Office 365 ve Google Workspace'in ücretsiz sürümlerini kullanmaması gerektiğini ifade etti. Bu açıklama Avrupa Birliği'nin bulut veri güvenliği ve veri gizliliği kuralları konusundaki endişesini yansıtıyor.



    Fransa Ulusal Meclisi Üyesi Philippe Latombe, Milli Eğitim Bakanı Pap Ndiaye'ya Microsoft Office 365 için yayımlanan ücretsiz sürümün cazip ancak yasalara uygun olmadığını söyledi. Fransa kendi vatandaşlarına ait olan bilgilerin ABD menşeli olan bulut hizmetlerinin bünyesinde yer almasından memnun değil.



    Fransa okullarda Microsoft Office 365 ve Google Workspace kullanımını yasakladı!
    Fransa Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan ilgili bildiriye göre Fransız kamu ihale sözleşmelerinde artık ücretsiz hizmet tekliflerini kabul eden bir beyan yer alamayacak. Bu nedenle ücretsiz hizmet teklifleri ana hatlarıyla kamu alımları kapsamı dışında olacak.



    Fransız yetkililer ABD'de veri depolayan Microsoft ve Google bulut hizmetlerinin GDPR (Genel Veri Koruma Yönetmeliği) ve Avrupa Birliği Adalet Divanı tarafından 2020 yılında yayımlanan, verilerin sınır ötesi paylaşımına ilişkin bir karar olan Schrems II yönergelerine aykırı bir iş yaptığını ifade etti. Fransa bu yazılımların ücretli sürümleri için de aynı görüşe sahip.



    ABD yasaları Avrupa Birliği mahkemesine göre Avrupa Birliği Gizlilik Standartları için yayımlanan kararlarla uyumsuz. Microsoft ve Google ikilisi Fransa'nın bu kararı ile ilgili herhangi bir resmî açıklama yapmadı.




    Kaynak:https://www.gizchina.com/2022/11/25/france-bans-schools-from-using-office-365-and-google-workspace/







  • özgür alternatifler varken kamuda ticari ürün kullanılması kamu aleyhinedir zaten.

  • gidi G kullanıcısına yanıt
    Excel in mantıklı hiçbir rakibi yok.
    Piyasada iş bulacaksan bileceksin mecbur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • uchihaitachi kullanıcısına yanıt
    Kel alaka bir yorum olmuş. Excel ayrı birşey, Office 365 ayrı birşey. Excel kullanman dosyalarını MS sunucularında saklamanı zorunlu kılmıyor (şimdilik).

    Ayrıca alternatifleri de kötü değil, başarılılar. Ama alışkanlıkları kırmak zor malesef. Kendim de geçemiyorum alternatiflere bu sebeple.

  • Türkiye'de olsa muhalif kesim ortalığı birbirine katardı :)

  • uchihaitachi kullanıcısına yanıt
    ona excel değil hesap tablosu denir.
    ve bu olay MS tan öncede var olan bir şeydi.

  • Sonuç olarak rakip yazılımı yok Fransa okullarda Microsoft Office 365 ve Google Workspace kullanımını yasakladı! 

  • M4M00D kullanıcısına yanıt

    Ücretsiz ve açık kaynak olarak LibreOffice'de Excel karşılığı olarak Calc var. Öğrenciye yeter de artar bile. Bir çok kişi Microsoft Office'nin çoğu özelliğini kullanmaz. Onun için aslında çoğu kişiye LibreOffice yeter.

  • DoubleDragon D kullanıcısına yanıt

    Bir dönem bende böyle diyordum ancak işin içine girdiğimde yetmediğini gördüm hocam. Excelde yaptığım işi calc da yapamıyorum maalesef.

  • M4M00D kullanıcısına yanıt

    Calc'da yapılmıyor denilen bir çok şeyi incelediğimde aslında yapılabildiğini gördüm. Millet çözümü aramıyor, uğraşmak istemiyor. Her şeyi hazır istiyor. Excel kullanıcısı çok olduğu için daha önce benzer problemlerle karşılaşanlar olmuştur ve çözümü de hazırdır. Çözüme ulaşmak kolaydır. Genel olarak Linux'a ve ücretsiz yazılımlara yaklaşım bu şekilde oluyor.


    Gerçekten de LibreOffice'de yapılamayan şeyler için Microsoft Office kullananlara bir sözüm yok. Ben çoğu kullanıcı için söyledim.

  • DoubleDragon D kullanıcısına yanıt

    günlük kullanım için libreoffice yeterli doğru ancak işletme içerisinde iş amaçlı kullanınca işin boyutu değişiyor. makrolar formüller grafikler dashboardlar havada uçuşuyor buda libreoffice ile pek mümkün olmuyor.

  • türkiye'de de yasaklanmalı bence ücreti çok yüksek. open office var alternatif türkiyede bence open office falan kullanılmalı . okulda office 365 öğrenen öğrenci haliyle bilgisayarına office 365 yüklemek zorunda baya maliyetli bu maliyetlerden kaçınmak ve en iyi alternatifi bulması gerekir bir devletin

  • Bizim millet konuyu anlamamış. Adamlar Office kullanmayın demiyor. Bulut tabanlı, verileri kendi sunucularına tutan sistemleri kullanmayın diyor. Yoksa al Office 2019, dosyaları kendi bilgisayarında sakla, sorun yok.

  • Rakibi yok yanlış bir yorum. Libreoffice başta olmak üzere zilyon tane alternatif var. Librede sadece pythonla bile istediğin makroyu yazabilirsin. excelde yaptığın her işlemi fazlasıyla yaptırabilirsin. msin alternatifi yok demek Türk insanının cahilliği

  • gidi G kullanıcısına yanıt

    Aynen çok haklısın dostum. LibreOffice Microsoft Office 365 belgelerini açıyor ve düzenlemene izin veriyor ,sonra istersen yine office formatında kayıt edebiliyorsun. Bir şirket çalışanı değilsen , öğrenci veya ev kullanıcısıysan Microsoft Office 365 satın almak veya abonelik ücreti ödemek zorunda değilsin. Türkiye 'de yasaklamalı Office kullanımını bence Fransa gibi. ABD bize her türlü yaptırımı uygulamasını biliyor.

  • Herkes atıp tutmuş da adamlar microsoft office kullanmayacaksınız dememiş. Başlık da yine her zaman olduğu gibi hatalı.


    Fransa sadece "ücretsiz ve bulutta veri tutan versiyonları" nı kullanmayın demiş. Biz satın alma yapmayız alan sorumluluğu üstlenir demiş.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.