Şimdi Ara

Frankfurt'ta çektiğim fotolar (yorumlarınızı bekliyorum)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçen hafta Frankfurtta çektiğim fotolar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asafemre -- 26 Mayıs 2020; 9:21:33 >

• Fotoğraflar yeni başlayan birine göre iyi. Kamera nedir? Bazı fotoğraflarda garip bozulmalar var. Üzerinde oynandığı için falan mı acaba?
  • makina canon 100d. üzerinde kit lens (18-55) var. nasıl bozulmalar var mesela.
  • asafemre kullanıcısına yanıt
    Yani mesela şu 2 fotoğraf hiç dslr ile çekilmiş gibi değil. Hatta en kötü cep telefonuyla bile çekilse daha kaliteli çıkar. %100 crop olsa yine de bu kadar bozulma olmaması lazım gündüz vakti.

http://ucaknotlari.com/wp-content/uploads/thumb_IMG_0969_1024.jpg

http://ucaknotlari.com/wp-content/uploads/thumb_IMG_0972_1024.jpg

• bunları yüklemeden boyutunu küçültmek için nette online optimizasyon programlarını kullanmıştım. ondan kaynaklanabilir mi?
    Olabilir ama çözünürlüğü 1mp bile olmayan bir fotoğrafın 415kb yer kaplamaması lazım. Hele ki boyutunu düşürmek için işlem yapılmışsa. Fotoğrafların orijinalleri yok mu elinizde? Mesela gökdelenlerin olduğu fotoğraf güzel ama şu haliyle pek hoş durmuyor.

Fotoğrafta kalite fotoğrafın başarısından daha sonra gelir fakat yine de neden böyle olduğunu merak ettiğim için soruyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • resmin orjinali.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asafemre -- 26 Mayıs 2020; 9:24:59 >
  • yanlış oldu orjinal resim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asafemre -- 26 Mayıs 2020; 9:25:18 >
  • Orijinali derken kameradan çıkan halini kastediyorum. Kamera 18mp çekiyor ama bu fotoğraflar 1mp bile değil. Orijinali oldukça kalitelidir.

Neyse uzatmaya gerek yok. Ben sadece bir dahaki cekimlerinizde fotoğraflar kaliteli çıksın diye bu durumun sebebini anlamaya çalıştım. Kalite 2. plandadır ama dslr kullanıp da böyle kalite alinacaksa dslr'ın amacı ne? Artık telefonlar bile bunun gibi bol ışıklı ortamlarda çok iyi fotoğraf çekiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 8 Ağustos 2015; 14:29:58 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • eyvallah hocam. yorumlar için teşekkürler.
  • Fotoğrarların imaj kalitesi olarak Canon 100D ile çekilmiş gibi görünmüyorlar. Kimi kompaktlar ile bile daha iyi çekilebilir ! Ne ise makinada çok daha yüksek performans mevcut. Sizin kullanımını öğrenmeniz, fotoğraf çekme konusunda kendinizi geliştirmeniz gerek. Çok, çok daha iyi fotoğraflar çekebilirsiniz 100D ile.

Bir de size naçizane bir önerim şöyle olacak... Fotoğraflarınızı flickr.com gibi ciddi ve güvenilir bir yerde de arşivleyin. Hem buradan çekim ayarları bilgisi de görülecek ve size yardımcı olmak isteyen kişiler ve de siz zaman kaybetmeden ve yorulmadan yardımlaşabileceksiniz.
  • teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asafemre -- 26 Mayıs 2020; 9:22:44 >
    Hocam,

boyut küçültme ve optimizasyon yaptım demişsin.

Sayfanda da fotoğrafları, sanırım lightbox yada fancybox denilen script ile gösteriyorsun.

buraya kadar herşey tamam.

aksayan noktalar bence şunlar:

fotoğrafları orjinal halinden küçülttün. ama lightbox scriptin onları yeniden büyüterek gösteriyor (tahmin ediyorum). böylece kalite beklenenden daha fazla düşüyor.

optimizasyon programları da fotoğrafın kalitesini bozma konusunda uzmandır. photoshop ve benzeri uygulamalar ile, boyut küçültme ve dosya boyutu küçültme işlemlerini daha dikkatli yapmanı öneririm.

fotoğraflarının kompozisyonlarına bakınca;

fotoğrafa almak istemediğin binaların yanlardan kareye girdiği ve lensin optik özellikleri nedeniyle sanki eğikmişler gibi durduklarını gördüm. lensinin bu sonucu doğurması normal bir durum. daha uzaktan, 28-35mm gibi bir zoomda çekmeni, sonra çektiğin fotoğrafın içinden bilgisayar ortamında, istenmeyen kısımları croplamak denilen yöntemle temizlemeni öneririm.

benzer durum, bina içi, oda çekimlerinde de var. onlarda yapacak çok bişey yok uzaklaşacak alanın yok.

bence, dikkat edilmesi gereken noktalar bunlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: asafemre

hocam eleştirilenizi dikkate alacağım. teşekkürler.

burda da british museumda çektiğim fotolar var. bunlar kalite açısından nasıl sizce.

http://ucaknotlari.com/british-museum-da-gorulmesi-gereken-eserler-hangileridir/

Bunlar frankfurt fotolarına oranla çok daha iyiler tabi.
    Bunlar oldukça iyi. Koşullar biraz daha zorlu olmasına rağmen diğerlerinden çok daha başarılı olmuşlar.
  • hocam bu müzedeki fotoları EF 50mm f/1.8 lensle çekmiştim. diğerleri 18-55mm kit lensle.
  • quote:

hocam bu müzedeki fotoları EF 50mm f/1.8 lensle çekmiştim. diğerleri 18-55mm kit lensle.

Peki auto modda mı kullanıyorsunuz ? Exif bilgisi yok ya paylaştıklarınızın sizden hani şu ana kadar ağzınızdan pense ile laf almaya uğraşıyor gibiyiz :) Bilginiz, gövdeye hakimiyetiniz falan ne düzeyde hiç bilemiyoruz. Sadece yeni olduğunuzu açıkladınız ama işte ne bileyim gövdeye hakim misiniz, A,S,P modlarını kullanır mısınız falan bilmiyoruz.
  • quote:

hocam eleştirilenizi dikkate alacağım. teşekkürler.

burda da british museumda çektiğim fotolar var. bunlar kalite açısından nasıl sizce.

http://ucaknotlari.com/british-museum-da-gorulmesi-gereken-eserler-hangileridir/

Bu fotoğraflar ilk fotoğraflara göre daha iyi olmuşlar elinize sağlık.

Şu fotoğrafta net olmamış gibime geldi
    http://ucaknotlari.com/wp-content/uploads/rsz_img_0071.jpg

İlk fotoğraflarda sanki kumlanma var gibi geldi.Gerçekten programlar fotoğrafları ciddi derece de bozuyorlar fotoğrafı.

Birde ben acaba hangi modları kullanıyorsunuz.RAW formatı hakkında bilgi sahibi oldunuz mu acaba hangi formatta çekiyorsunuz fotoğrafları merak ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Parende_N -- 9 Ağustos 2015; 10:30:51 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.