Şimdi Ara

Frame gen 4x

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: The white warrior Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler merhaba bi sorun olcak 5070 ti almayı düşünüyorum bu frame gen 4x nasil bisey mouse hızlı bi şekilde sağa sola çevirdiğimizde kasma hissi yaratıyormu.bu amd nin afm 2.1 özelliği gibi bisey mi eğer öyleyse onu hiç beğenmiyorum. Deneyimleyen varsa söylebilirmi teşekkürler.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• taban fps ne kadar düşükse 4x o kadar laglı oluyor ben genelde 3x kullanıyorum

alan wake gibi fareyi çok hareket ettirmediğim oyunlarda 4x kullanabiliyorum

• B-2 Spirit kullanıcısına yanıt
    Ozelden sana yazcaktim yazamadim Mouse hareket ettirince hızlı bi şekilde lagliyormu 4x de bu amd afm olayi gibi mi öyleyse kötüymüş

• Mouse lag falan yok MFG 4X tek sorun hud elementlerinde artifact oluyor o da oyundan oyuna değişiyor tabii. Vsync açabiliyorsun fps otomatik limitleniyor zaten.

• sukrullex kullanıcısına yanıt
    Hocam bilirsin belki amd afm var. Orda da fps uçuyor. Ama yine hissediyon fps düşüklüğü. Merak ettiğim hissiyat idi. Mesela 40 fps 140 fps yapıyor, ama 4x ama hissiyat nasıl acaba. Sonuçta o kadar övuldu bu 4x olayi

• CryZENx kullanıcısına yanıt
    Hissiyat çok iyi. 9070 XT de kullandım 1 ay. AFMF 2.1 çok iyi olmuş onu da söyleyeyim. Şu an 5070 Ti var. MFG 4x daha iyi. Lossless Scaling bana göre en kötüsü. Hissiyat olarak MFG > AFMF 2.1 > Lossless

MFG ile Vsync kullandığında akıcılık çok iyi oluyor zaten. Dediğim gibi şu an AC Shadows özelinde HUD UI artifact var. Cyberpunk daha iyi mesela MFG açınca. Bence çok iyi bir özellik hikayeli oyunlar için. Her oyuna gelmeli.

Aynn hocam iyi olması lazim zaten çünkü o özelliği satiyon ben şahsen ondan nvidia almak istiyom o 4x olayından dolayı yoksa amd alır geçerdim. Ikiside kullandığın için hangisi önerirsin 9070xt mi amd bide hangi model kullanıyorsun bu 40 k olan palit nasıl sence frekans düşük geldi bana biraz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nvıdıa max frame rate
    5 yıl önce açıldı
    HYPER X CLOUD ALPHA S TEMİZ
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Temel fps düşük ise framegen iyi sonuç vermiyor. 60 üzerinde açtığınızda gayet güzel çalışıyor afmf2.1

5070 Ti öneririm. Nitro+ vardı, şimdi Gainward Phoenix var. UV ve OC potansiyeli çok daha iyi 5070 Ti'ların. Normalde 2.8 ghz ben 3.2 ghz stabil kullanabiliyorum. Yine UV ile 150-200 watt arası oyun oynuyorum. 9070 XT ile çoğu zaman 330 watt çekerdi Nitro+. Verimlilik konusunda hala geriler.

DLSS4 var ki FSR4 doğru düzgün kaç tane oyuna geldi? Birçok oyunda bazen FSR bile koymuyor geliştiriciler. DLSS4 ise her oyunda var neredeyse. Eski sürümleri bile güncelleyip DLSS4 yapabiliyoruz. AMD'de bu mümkün değil. OptiScaler adında, beta bile olmayan bir mod ile uğraşıp duruyorsun. Uyumluluk sorunları var her oyuna FSR4 yapamazsın gibi gibi..

Bak mesela MFG 4x muadili yok. Ray Reconstruction gibi, RT için kritik bir teknolojiden yoksun kalmış bir kart 9070 XT. CP2077 oynayanlar bilir.

5070 ti gamin pro siparis geçtim hocam, şu mfg ile dlss 4 transfor model çok övüyolar merak ediyom 40k ya geldi 9070xt 34 k suan 6 bence arada fark a değer

Hayırlı olsun doğru seçim sorun yaşarsan bil ki displayport yüzünden. Ben HDMI 2.1b kablo aldım sıfır sıkıntı.

Ne gibi sorun hocam acarmasin biraz

Millet siyah ekrandan kurtulamıyor bir türlü. Bende tam tersi bir kez olsun öyle bir sorun yok HDMI bağladığımdan beri. DP ile uyumluluk sorunları var özellikle Ryzen setuplarda.

Driverla cozerler heralde onu bide hocam bu palit gibi gainward gibi giriş seviyelerde base clock kaç 2800 felan mi

Anlık. Oyunlarda 2800-2850 arası görürsün genelde. +400 verince 3200 görülüyor. Bende stabil. Şu an UV ile kullanıyorum 2800 mhz 0.900 mv stabil. 45-50 derecelerde oyun oynuyorum 130 wattlarda

Frame gen 4x
    Bu uv olayına çok yabancıyım araştırıcam kart gelince psum çok eskiydi rahat bi 8 senelik vardır. Şu msi 850 w atx 3.1 olanında sipariş ettim. Çok eski psu güvenmedim bi sıkıntısı yok ama herseyi güncelledim yıllardır o öyle kaldı. Hep aklımdaydı en eski parça bu kaldı ins patlamaz diye. Ekran kartına sıkıntı olmasın diye onu güncelledim.

evet amd efendi 40 yılın başında bir iş beceriyor daha doğrusu beceremiyor birçok popüler oyunda FSR 4 yok hala

nvidia tarafında dlss 2 olan oyunu hop diye 4 yapabiliyoruz driver üzerinden bu büyük kolaylık oyunda sadece dlss desteği olması yeterli

FG'yi 4 yapınca bazen çok iyi bazen eh işte dedirtiyor gecikme bakımından anlamadım bunu niyeyse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 29 Nisan 2025; 22:20:17 >
  • B-2 Spirit kullanıcısına yanıt
    9070xt düşünüyodum ama fiyat farkı baya azaldığı için 5070 ti aldım. Palit 5070 ti pro peynir ekmek gibi satılıyor suan sık sık stokları kontrol ettim stoklar hemen bitiyor. Bu fiyattan altına sanmam düşsün

Fiyat farkı azken bence de Nvidia almak en mantıklısı, ki ben AMD kullanıyorum. AFMF2.1'de çok güzel bir teknoloji valla. 4K60'tan 4K120'ye çıkabilmek süper.

o kartın ederi zaten 32k civarı falan kazıkçılar yüzünden 45'e kadar çıktı iyi etmişsiniz 5070 ti alarak

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.