Şimdi Ara

FPS sorunu anlayanlar içeri !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • herkese merhabalar. benim sorunum fps fakat sebebini bir türlü anlayabilmiş değilim bir de sizlere sormak istedim.
    İŞLETİM SİSTEMİ : WİNDOWS 8
    İŞLETİM SİSTEMİ TÜRÜ : 64 BİT
    RAM: 4GB
    EKRAN KARTI: ATİ READON HD SERİSİ 4800
    İŞLEMCİ: AMD PHENOM 9950 QUAD CORE 2.6GHZ

    BİR DE RESİMDE GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ PERFORMANS TESTİ OLARAK EN DÜŞÜK SABİT DİSK GÖRÜNÜYOR VE DİĞERLERİNİNDE YETERLİ SEVİYEDE OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.FAKAT FPS İM NORMAL YOĞUNLUKTA OLAN Bİ YERDE 20 Yİ GEÇMİYOR SEBEBİ NE OLABİLİR ARKADAŞLAR YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM.
     FPS sorunu anlayanlar içeri !!!







  • Ekran kartın ne? 4830 ile 4890 arasında dağlar kadar fark var. Oyun hangi ayarlarda? Gölge, vsync açık mı? Sana göre normali bir tanımlar mısın?
  • oraya boşuna bakıyorsun sen oyun ayarlarını bize bi yolla bide oyunu dx9da acmaya calıs büyük bi ihtimal dx10'da acmaya calısıyor ondan kasıyor olabilir.
  • Ekran kartım 4850 kusura bakmayın foruma giremedim o yüzden geç cevap yazdım. Bana göre normalden kastım işlemci ekran kartı ve ram oyunu kaldırabilecek düzeyde ona itafen öyle yazdım. Oyun ayarları konusuna gelecek olursak ultrada oynamıyorum zaten suan Good da oynadığım halde kasıyor shadow quality loe da digerleri de Good un gerektirdiği gibi duruyor onları kısmadım. Başka bilmeniz gereken bişey varsa söyleyin onları da paylaşım .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Good o pc ye fazla. Kıs ayarları. Ground clutter, SSAO, AA, Mutli Sampling.. Faire falan çek ayarları kafadan.. İşlemcine OC yapmayı deneyebilirsin bir başka ihtimal olarak.
  • Oyunun grafik ayarlarında bazı kısımlar gereksiz fps düşüşlerine sebep olmakta. Shadow quality,liquid detail,SSAO low, sunshafts kapalı 4x aniso ile dene. Mesela sunshafts hiçbir işe yaramadığı halde 20 fps düşürüyo benim makinada.
  • View Distance en çok fps düşüren ayarlardan biridir.İlginç olan ise Good ve üzeri ayarlarda FPS 30'a takılıyor sanki programlanmış gibi Fair ve altında ise oldukça yükseliyor.

    Phenom II X4 965
    8800GTS G92
    4GB DDR3 Ram ile raidlerde ve Orgrimmar gibi kalabalık yerlerde FPS düşüşü görünce insana biraz garip geliyor, Wotlk zamanı Dalaran zaten sistemi yakma sebebiydi, akıcı ama insan bu sistemle kendi kendine bu kadar düşük FPS nasıl alırım diyor.Ekran kartıyla alakası olmadığını düşünüyorum zira WoW'un ne grafiği var da ekran kartını zorlayacak, sorun işlemci gibi ama bunda da sorunu kendi işlemcimde değil bir optimizasyon problemi olarak görüyorum.
  • Bence MoP ile birlikte (güncel oyunlar gibi olmsa da) grafiksel anlamda gelişmeler yaşandı ve artık eskisi gibi "orta seviyenin bir tık altındaki sistemlerde" akıcı oynanamıyor. O yüzden güncele biraz daha yakın sistemlere geçiş yapılırsa fps noktasında rahat edebilirsiniz.

    MERT237; işlemcin BE ise, çarpan arttırarak OC yapmayı dene ve imkanın varsa minimum gtx 560 ti al (çok fiyat farkı yoksa gtx 660 daha iyi olur) ; hatrı sayılır bir performans artışı yaşayacağına inanıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elemriel -- 8 Mayıs 2013; 20:59:46 >
  • birde arkadaşım en önemli detayı vermemişsin? ekran çözünürlüğü nedir? 1920 x1080 ise 20 fps çok bile .. 1280x800 ise çok az..

    ekran kartı upgrade zamanın gelmiş.. çok para harcayamam diyorsan HD7770 OC edition tavsiye ederim.. hem çok az elektrik tüketiyor hemde çok saglam karttır..
    biraz daha verebilirim diyorsan HD7850 al.. raminde windows 8 + wow için az.. bir 4 gb daha olsa fena olmaz..

    bunları aldım sistem canavar gibi olsun diyorsan üstüne birde SSD al tadından yenmez

    bende intel i5 3450 + 7770 OC + 120 ssd + 8gb ram var.. bu sistemle shadow kapalı diger ayarlar fullde wow genelde 60 fps.. (ekranım 1680x1050)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.