Şimdi Ara

Fps oyunlarını gamepad ile oynayamama sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Klavye ve mouse ile oyun oynamayı her zaman tercih ederim. Çünkü kontrollere olan ulaşım kolaylığı ve daha net nişan alabilme vardır. Ama klavye mouse ile oynarken de belim ve bacaklarımda ağrı oluyor yeterince rahat oturamadıgım için. Ben de diyorumki iyi o zaman gamepad ile oynamaya devam edeyim çünkü f710'umu alıyorum elime istediğim gibi uzanabiliyorum yatabiliyorum, vücudum hiç gerilmiyor.

    Gameped ile rpg, yarış spor oyunlarını oynarken sorun yok ama fps oyunlarına gelince kanser oluyorum. Çünkü nişan alamıyorum. Çoğu oyunda nişan ala basarsın ve otomatik olarak hedefe kitlenir, ama hedef haraket ederse veya ben haraket edersem kilit kopabiliyor. Hedefi öldürdükten sonra diğer hedefe otomatik geçiş de yok. Silahı indirip yeniden nişan ala basmak durumunda kalıyorum. Bazı oyunlar çok sert kitliyor nişan almayı, sadece hedefe odaklanabililiyorsun, böyle oyunlarda da zevk alamıyorum çünkü bana düşen bir şey olmuyor, nişan al ateş etten ibaret oluyor tüm oyun.

    Şu gamepadlerde mouse gibi nişan alabilmemizi sağlayabilecek bir teknoloji gelmiyecek mi?







  • oynadığınız oyun çok rekabetçi ağırlıklıysa gamepad ile oynaması zor olur, hafif tarzda bir oyunsa oyunun ayarlarında kontrolcu ayarlarını bulup gözden geçirin, bazı oyunlarda 3 kademeli aim asist oluyor, birisi kapalı, diğeri yarı yardımlı, bir diğeri tam yardımlı, sizin aradığınız yarı yardımlı olan, eğer o ayar varsa size düşen sorumluluk artar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up
  • Bu durum klavye ile futbol oyunu oynamaya benziyor. Halen bazıları klavye ile oynayabiliyor hatta bazıları gamepad ile değil klavye ile oynamayı tercih ediyor :)

    Konsol olsa belki alışılabilir diyeceğim mesela konsolda Rainbow Six oynayanlar var. Bir ara Eastergamers adlı yayıncıda görüyordum. Ama o alışmış işte. ve konsolda.

    Pc için düşünecekseniz eğer bence gamepad'e alışmak yerine neden belim ve bacaklarım ağrıyor diye sormak lazım. Bir rahatsızlığınız varsa başka tabi ama normalde 1 2 saatlik oynanışta bile büyük acılar çektiriyorsa mutlaka bir doktora görünün derim.

    Ya da her oyun bitince aralarda kalkıp omurga hareketleri vs yapıp biraz olsun vücudu rahatlatmak lazım.

    Bunun dışında acaba sandalye koltuk mu çok rahatsız diye aklıma geliyor.


    Şu gamepadlerde mouse gibi nişan alabilmemizi sağlayabilecek bir teknoloji gelmiyecek mi?

    Muhtemelen uzunca bir süre göremeyeceğiz.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.