Şimdi Ara

FPS için hangi kulaklık ve ses kartı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Daha önceleri kulaklık almadan önce head-fi'den Mad Lust'ın derlemesini takip ediyordum. Oraya da yazdım ancak tatminkar yanıt alamadım ve karar veremedim.


    Daha önceden Logitech G930, Cloud 2 kullandım. 2 gün önceye kadar Sennheiser HD599 kullanıyordum. Creative omni Sound Blaster ile sürüyordum. Genel itibarıyla oyun amaçlı kullanıyorum, competitive FPS Gaming, o yüzden ses kalitesi de bozulmadan pozisyonel ses - görüntüleme önemli benim için. Daha sonra müzik için sahne genişliği ve kristal netlik önemli. Çok bass sever biri değilim. Abartı yüksek sese ihtiyacım yok ancak derinlik önemli. Ani bir kararla HD599'ları sattım. Farklı bir şey denemek amacıyla. Şu an Brainwavz M3 in ear kullanıyorum.


    Tüm yukardakiler içinden Omni Sound Blaster + Cloud 2 sanırım oyun anlamında fiyat performans noktasında alabileceğim en iyi kombinasyondu. Pozisyonel ses daha iyiydi fakat onda da sesler daha boğuktu, EQ ayarı yapsam da. Sanırım bir yerden alırken diğer yerden vermek gerekiyor. HD599'un berraklığı ve temizliğine erişemiyordum. Aynı kartla HD599'da ise pozisyonel ses yakın veya bir tık altı ama geri kalan her noktada çok daha ötede tartışılmayacak şekilde.


    Sorunuma gelince, Gaming Headset'ten uzaklaşınca harici mikrofon aldım geçen hafta. Usb condenser mikrofon kullanıyorum ve memnunum. Oyuncu kulaklıklarının çoğunun fos veya fahiş fiyat olduğunu düşünüyorum. Birim bazlı paraya daha iyi audiophile kulaklık almak daha makul geliyor. Gaming headset'lerin çoğunu eledim. Top notch GSP 670 bile tatsız gelmişti o sebeple seçenekler:



    1)Kulaklıklar


    -AKG K612 PRO

    -Beyerdynamic DT 990

    -AKG K702

    -ve bilimum benzeri kulaklık (bütçe 2000 max)



    2) Üsttekilerden birisi olacaksa o ses kartı da değişmeli. Ancak buradaki sorun da şu, Sound blaster gibi gaming kartların sanal surround sistemleri FPS oyunlarında öne çıkarıyor. Scout veya radar gibi. Gaming ses kartı mı olmalı yoksa müzik için satılanlardan mı? Çünkü AKG K612 PRO için kesinlikle şart gibi bişey bu. -Creative Sound BlasterX G6

    -CSB AE5

    -Sennheiser GSX 1000-1200

    -Asus Essence STX II

    -Schiit Hel


    ya da


    -FiiO E10K Olympus


    Teşekkürler.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.