Şimdi Ara

FPS düşüşü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

-Seagate 1 TB 7200 64MB SATA3 SV35 /ST1000VX000
    -Kingston HyperX 8 GB (2x4GB) 1600 MHz DDR3 Kit CL9
    -Sapphire HD7850 2GB 256Bit GDDR5 16X
    -AMD FX Series 8150 (3.6 GHz) 16MB 32nm AM3+
    -Frisby A320B 300W ATX Kasa / Siyah
    -AOpen Nagas 650W PFC +80
    -Gigabyte 970A-D3 DDR3 1866MHz S+GL+16X AM3+
    -Pccooler S125 Cpu Cooler
    Bilgisayarı ilk aldığımda işlemci stok fanının inanılmaz derecede ses çıkartması yüzünden yukarıdaki işlemci fanını aldım.Bu işlemci fanı kasaya zor sığıyor.BF3 ü açtıktan
    sonra 10 dk gayet iyi bir performans(high fps 100+) ortaya koyarken 10 dk sonra fps 15-30 arasına geliyor.
    Buda fps 15-30 olduktan sonraki sıcaklıklar:
     FPS düşüşü

• hocam işlemci sıcaklığınız çok yüksek. o sistemde kesinlikle daha düşük olması gerekiyor. eski nesil işlemcilerde o yükseklikler normal sayılabilirdi ama sizinki uçmuş. gpu sıcaklığı normal, ekran kartınız kasıyor olamaz.
    işlemciden kaynaklı bir sorun bana kalırsa.
  • Cevap için sağol.Araştırdım bu işlemcilerde ısınma problemi varmış(intel alsaydım keşke),yukarıda belirttiğim gibi işlemci fanı kasayla bitişik kasayı mı değiştirsem?
  • Rica ederim. Şöyle bir şey yapsanız; sistemi komple dışarı kursanız. Kasa alıp bir de mutlu sona ulaşamamak var. Yaptığınız masrafla kalırsınız.
    O zaman kasma olacak mı olmayacak mı bir bakarsınız. Bu arada ben de şunu sorayım; herhangi bir ekran kartı programı kullanıyor musunuz?
    Mesela MSI Afterburner. Fan hızını manuel olarak %100'e ayarlayıp oyunu bir de öyle oynamayı deneyin. Fan sesi kafanınızı şişirse de sorunun sıcaklık olup olmadığını anlar, baş ağrısından kurtulursunuz.
    Daha sonra başka çözümler aranır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: legend104

Cevap için sağol.Araştırdım bu işlemcilerde ısınma problemi varmış(intel alsaydım keşke),yukarıda belirttiğim gibi işlemci fanı kasayla bitişik kasayı mı değiştirsem?

araştırarak sogutucu alsaydınız sizin kasanız mid kasa dar boğaz oluyordur o işlemci içerde ya yan kapağı açık kullancaksınız baska çare yok contac 30 yada color master 212x soğutuc 2 side güzel 2 sinden birini alsaydınız keske
  • MSI Afterburner ile fanları %100 e ayarladım 60 dereceye düştü gpu sıcaklığı.İşlemci fanlarıda %100 getirdim ,easytune6 ile cpu sıcaklığı 3 derece düştü.Battlefield 3 de yine zaman geçince fps düşmesi(15-30) yaşanıyor.Yarın kasayı açıp,tekrar deneyeceğim.
  • kasa kapağını açık olarak bilgisayarı açtım oyunda iken sıcaklıklar,performans düşüşü olmadı:
     FPS düşüşü

özellikle anakart sıcaklığında düşüşü dikkat.kasa kapağı açık olarak kullanmak istemiyorum önerebileceğiniz bir kasa var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CRYSİS2 DÜŞÜK FPS SORUNU
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.