-Seagate 1 TB 7200 64MB SATA3 SV35 /ST1000VX000 -Kingston HyperX 8 GB (2x4GB) 1600 MHz DDR3 Kit CL9 -Sapphire HD7850 2GB 256Bit GDDR5 16X -AMD FX Series 8150 (3.6 GHz) 16MB 32nm AM3+ -Frisby A320B 300W ATX Kasa / Siyah -AOpen Nagas 650W PFC +80 -Gigabyte 970A-D3 DDR3 1866MHz S+GL+16X AM3+ -Pccooler S125 Cpu Cooler Bilgisayarı ilk aldığımda işlemci stok fanının inanılmaz derecede ses çıkartması yüzünden yukarıdaki işlemci fanını aldım.Bu işlemci fanı kasaya zor sığıyor.BF3 ü açtıktan sonra 10 dk gayet iyi bir performans(high fps 100+) ortaya koyarken 10 dk sonra fps 15-30 arasına geliyor. Buda fps 15-30 olduktan sonraki sıcaklıklar:
hocam işlemci sıcaklığınız çok yüksek. o sistemde kesinlikle daha düşük olması gerekiyor. eski nesil işlemcilerde o yükseklikler normal sayılabilirdi ama sizinki uçmuş. gpu sıcaklığı normal, ekran kartınız kasıyor olamaz. işlemciden kaynaklı bir sorun bana kalırsa.
Cevap için sağol.Araştırdım bu işlemcilerde ısınma problemi varmış(intel alsaydım keşke),yukarıda belirttiğim gibi işlemci fanı kasayla bitişik kasayı mı değiştirsem?
Rica ederim. Şöyle bir şey yapsanız; sistemi komple dışarı kursanız. Kasa alıp bir de mutlu sona ulaşamamak var. Yaptığınız masrafla kalırsınız. O zaman kasma olacak mı olmayacak mı bir bakarsınız. Bu arada ben de şunu sorayım; herhangi bir ekran kartı programı kullanıyor musunuz? Mesela MSI Afterburner. Fan hızını manuel olarak %100'e ayarlayıp oyunu bir de öyle oynamayı deneyin. Fan sesi kafanınızı şişirse de sorunun sıcaklık olup olmadığını anlar, baş ağrısından kurtulursunuz. Daha sonra başka çözümler aranır.
quote:
Orijinalden alıntı: legend104
Cevap için sağol.Araştırdım bu işlemcilerde ısınma problemi varmış(intel alsaydım keşke),yukarıda belirttiğim gibi işlemci fanı kasayla bitişik kasayı mı değiştirsem?
araştırarak sogutucu alsaydınız sizin kasanız mid kasa dar boğaz oluyordur o işlemci içerde ya yan kapağı açık kullancaksınız baska çare yok contac 30 yada color master 212x soğutuc 2 side güzel 2 sinden birini alsaydınız keske
MSI Afterburner ile fanları %100 e ayarladım 60 dereceye düştü gpu sıcaklığı.İşlemci fanlarıda %100 getirdim ,easytune6 ile cpu sıcaklığı 3 derece düştü.Battlefield 3 de yine zaman geçince fps düşmesi(15-30) yaşanıyor.Yarın kasayı açıp,tekrar deneyeceğim.
kasa kapağını açık olarak bilgisayarı açtım oyunda iken sıcaklıklar,performans düşüşü olmadı:
özellikle anakart sıcaklığında düşüşü dikkat.kasa kapağı açık olarak kullanmak istemiyorum önerebileceğiniz bir kasa var mı?