Şimdi Ara

FPS Düşmesi (125'den 27-35 arasına.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar şöyle bir sistemim var :

GTX 780 Direct CU II
    i7 4770K
    Z97 Gaming 5 MSI
    8 GB 1333 Mhz RAM Gskill
    250 GB Samsung EVO SSD
    HAF 912 750w PSU'lu.
    Seidon 120v
    1 TB HDD

Parçaların hiçbirisine overclock yapılmadı.

Bu sistemi büyük hayaller ile toplamıştım, ancak sonu hayalkırıklığı oldu. Sağolsunlar buradaki arkadaşlar çok yardımcı oldular. Benim sorunum oyunlarda aşırı FPS düşmeleri. Normal zamanda Battlefield 4 gibi bir oyunda 110-120 FPS arası alırken patlama efektleri sırasında aşırı FPS düşmesi yaşıyorum. Hele birisi yere smoke granade atmış ve o sırada bir patlama olduysa vay haline FPS'in. FPS düşmelerinde aşırı derece bir kasma oluyor normal olarak. Oyun zevkini körüklüyor. Ayrıca bu sadece Battlefield 4'de olmuyor. Oynadığım her MMORPG oyunda bunu yaşıyorum. Allods Online, Neverwinter, GW2, C9'da karakterin bakış açısını değiştirirken donma oluyor. FPS sayacı pek oynamıyor ama hissedilir derecede donma oluyor. Assassin's Creed 4'de 60FPS geçemiyorum ve yine karakterin bakış açısını değiştirdiğimde, savaş sırasında FPS 38-39'a düşüyor. Işık, patlama, kalabalık gördüğü zaman PC ölüyor. Bunu çözmek için defalarca format attım. Win 8, 8.1, 7 ile denedim. Defalarca Driver'ları kurup sildim. İlk başta ekran kartından şüphelendik, aldığım yere Gold'a götürdüm. 7-8 saat süren testlerden sonra bana problem yok kartta dediler. Haftaya ekran kartı dışındaki malzemeleri aldığım Vatanbilgisayar'a götüreceğim. Tavsiyeniz var mı çözmek için olayı?

Bu da videosu

http://www.youtube.com/watch?v=mhj7p0sa8G8&feature=youtu.be

Videoda tam FPS düşmesi gözüküyor ama kasma gözükmemiş. Normalde ekranı zor hareket ettirebiliyorum. Diyebilirsiniz ki çok zorlamışsın kasma olması için. Ancak öyle değil, çekim yaptığım yer Test Range yani offline bölüm. Ayrıca Battlefield'da patlamalar çok alışıldık şeyler, bunlarda kasma olursa oyun zevki biter.

Bu da 2. video. 55 FPS'den aşağıya düştüğü zaman oyun acayip donmaya başlıyor. Buyrun :

http://www.youtube.com/watch?v=MH4FEI2p6Bo&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaptainMami -- 21 Ağustos 2014; 20:06:50 >

• Hocam yeni toplamışsınız pek mümkün gözükmüyor ama ısınma sorunu olabilir mi ısı değerlerini kontrol ettiniz mi? Çünkü sisteminiz gayet iyi böyle sıkıntılar yaşamamanız gerekiyor.
  • 2K kullanıcısına yanıt
    <!--Error--> Ekran kartı taş çatlasa 75 dereceye çıkıyor, işlemci de 60 dereceden üstünü görmedi. PC'yi topladığım sıralarda GPU Tweak ile ayarları sona getirim onayladığımda PC kapanmıştı. Acaba ondan kart hasar mı gördü diyorum, gerçi ondan önce böyle bir sorun var mıydı yok muydu tam bilmiyorum ama.
  • Video eklenmiştir, daha çok anlaşılabilir heralde video ile.
  • Hocam kesin bir bozukluk var teknik servisler öyle yapabiliyor ben yanmış notebook'u vermiştim test ettik bir şey yok diye geri göndermişlerdi. Isınma değerleri de gayet iyi.
  • bende de aynı şey var sistemim iyi ama tüm oyunlarda en fazzla 15 fps alıyorum bugün acayip uyuz oldum her oyunda aynı şey var
  • 2K kullanıcısına yanıt
    Vallahi bilmiyorum. Bir video daha çekeceğim onlinedan şimdi. Onunla daha iyi anlaşılır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2K'da 60 fps'in altına düşmek
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2K kullanıcısına yanıt
    2. videoyu da ekledim.

http://www.youtube.com/watch?v=MH4FEI2p6Bo&feature=youtu.be
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.