Şimdi Ara

Foxconn Ram Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Önceden birçok konusu açılmış ama bir çözüm olmamış.

Foxconn G41MXE-K anakarttaki 2*2 GB Elixir 1333 Mhz rami 4 GB Kingston KVR13N9S8/4 ile birleştirip 6 GB ram elde etme çabasındayım. Fakat aldığım Kingston rami bir türlü bilgisayara gösteremiyorum. Anakartım 800/1066 ramleri destekliyor, 1333 ise OC ile destekliyor fakat elimdeki Elixir çalışırken Kingston düşük frekansta dahi çalışmadı. Fox One ile ram frekansını 1333 e çıkartmak istediğimde ise PC kendini resetliyor ve 1066 ya geri dönüyor.

Kingston'u takınca bilgisayarın güç ışığının yanıp sönmesi veya normal şekilde çalışıp ekrana görüntü gelmemesi dışında hiçbir işlevi olmadı.

Denediklerim ;

- BIOS güncellemesi ( Fox Live ile olmadı, Afuwin 4.48 ile yaptım )
    - BIOS resetlemesi
    - Aldığım rami farklı slotlara takmak ( zaten 2 tane slot var )
    - 2 GB'lık Elixir ile dual şeklinde çalıştırmak
    - BIOS'tan ram frekansını yükseltmek ki programlarda 1066 gözükürken burada Auto veya 800 dışında bir seşenek yok

Anakart modeli ;http://www.foxconnchannel.com/ProductDetail.aspx?T=motherboard&U=en-us0000483

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozan_26 -- 27 Kasım 2015; 3:00:35 >

• Corsair ram aldım ama onda da aynı sorun var, şu anakarttan kurtulunca ibret olsun diye yakacağım
  • merhaba arkadaşım malesef foxconn anakartlarda genellikle ram seçme sorunları var overclock ile 1333 mhz 'ye çıktg için saat veri yolu ve ghz hzlar birbiri ile uyumlu olmuyor elixir zaten 2 ci kalite bir üretilen bir ram overclock desteklemiyor. 2 cisi zaten faxcoon anakartlarda ram sorunu çok çıkıyor zeppelin ram ile 4--4 takıyordum 6 görüyordu o yüzden benden tavsiye anakartını değiştirmenden yana olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrahimkk97 -- 12 Aralık 2015; 11:07:10 >

onlar nihayet anakarta uydu
  • Kardes bu sorun bende de oldu kingstonun d3n9 modeli ile denendiginde sorun olmuyor ama n9s8 ile oluyor bu iki model arasindaki farki bilmiyorum ama d3n9/4 modeli sorun cikarmiyor. Bu durumu foxconn ureticisine sordum ama bilemediler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    z87-a Anakart için ram sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.