Şimdi Ara

Foxconn'dan günde 200 bin telefon üretecek devasa tesis (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
6.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • adamların faturaları falan 5-10 dolar geliyo 200 dolar iyi para onlar için
  • Tamam adamlar 200 kazanıyor ama insani şartlarda yaşamak için de 150 ye ihtiyacı var. Barınma ve ulaşım para bile değil. Bizde 400 kazanırsın ama insani şartlarda yaşamak için 600'e ihtiyacın vardır. Acınacak halde olan bizleriz. Eskiden ilkel köleler üstlerine bir çatı + karın tokluğuna çalışırmış, şimdiki köleler ise asgari ücrete çalışıyorlar.
  • 3 çocuk yapın nüfus çoğalsın.
  • Türkiye'de devlet Çindeki gibi çok sıkı değil yani yaşam rahatlığı burada daha kolay. Orda adamlar sadece üretim için çalışırlarken Türkiye'deki işçiler hayatlarını da yaşayabiliyorlar. Türkiye'ye fabrika açsa anca yan mallarını üretirler yada sadece birleştirme yapılır ama bence Türkiye'ye fabrika açmazlar.
  • quote:

    Türkiye'de devlet Çindeki gibi çok sıkı değil yani yaşam rahatlığı burada daha kolay. Orda adamlar sadece üretim için çalışırlarken Türkiye'deki işçiler hayatlarını da yaşayabiliyorlar.

    Buna hiç katılamıyorum. Çinde iç turizm çok gelişmiştir, ülke büyük kendi içinde farklı kültürler olduğundan her yer tur otobüsüdür ve yerli turistlerdir. Sıradan birisi için hemen her akşam sokakta da olsa dışarıda yenilir içilir. Bizde asgari ücretli kendi şehrini gezebilmekten acizdir. Foxconn gibi bantlı üretim yapan teknoloji şirketlerini bilmem ama endüstriyel üretim yapan fabrikalarda öyle köle gibi çalışma yoktur. Çalışanlar orda burda kaytarma peşindeler. Zaten devlet teşvikleriyle gerekenden fazla çalışan alınıyor fabrikalara. Türkler onlardan çok daha sıkı çalışıyorlar ve evden işe, işten eve geçiyor milyonlarca emekçinin hayatı. Gidip görmeden önyargılarla karar vermemek lazım.




  • burdada inşallah birileri vefat etmez.foxconn pek hayra alamet değil gibi geliyor bana
  • çalışanlar hurra intahar edio okadar az paraya kötü çalşma koşullarında çalışıolar demekki hala bide 2 milyara cep telefonu satıyolar millet cebimi ağzına kadar doldurcam diye kafayı yemiş
  • madem yasam sartlari bu kadar iyi niye bu adamlar patir patir intihar ediyorlar?

    cinde ortalama bir isci 270-280$ aliyor. cogu seyde daha ucuz bizim en alt seviye asgari ucretliden iyi durumdalar dogru.
    ama bu ortalama bir SEHIRLI ISCI gecerli.

    cinin is gucunun yaridan fazlasi sayilari 130milyonu bulan tasradan gelmis olan gocmen isciler.

    gocmen isciler sehirli iscinin yari ucretine calisiyor. 780yuan 110$ gibi bir paraya. en zor agir isleri yapiyorlar. normal iscilerden %50 daha fazla calisiyorlar ve cogu sosyal haklardan mahrumlar. aslinda bir cesit koleler.

    hic cinin durumu bizden iyi edebiyati yapmayin cunku burdaki asgari ucretliye tekabul eden en alt kesim bu gocmen isciler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura

    madem yasam sartlari bu kadar iyi niye bu adamlar patir patir intihar ediyorlar?cinde ortalama bir isci 270-280$ aliyor. cogu seyde daha ucuz bizim en alt seviye asgari ucretliden iyi durumdalar dogru.ama bu ortalama bir SEHIRLI ISCI gecerli.cinin is gucunun yaridan fazlasi sayilari 130milyonu bulan tasradan gelmis olan gocmen isciler. gocmen isciler sehirli iscinin yari ucretine calisiyor. 780yuan 110$ gibi bir paraya. en zor agir isleri yapiyorlar. normal iscilerden %50 daha fazla calisiyorlar ve cogu sosyal haklardan mahrumlar. aslinda bir cesit koleler. hic cinin durumu bizden iyi edebiyati yapmayin cunku burdaki asgari ucretliye tekabul eden en alt kesim bu gocmen isciler.


    kardes gene adamlar memleketlerinin para birimiyle 780 cin parasına calısıyor bende kendi ulkemin para birimiyle calısıyoum ama aldıgım para 1 sene once 400 lira + sigortaydı bide burdan yak ben bekarım elektrik ustalık belgesiyle bu paraya bu işi zor buldum kayseride neyin hesabı nasıl hesap bu ha bide unutmadan 4 yıllık uluslar arası iliskiler bitirdim benimde intiharım yakın yani





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kam1kaze

    3 çocuk yapın nüfus çoğalsın.

  • 2,5 senelik konuyu canlandırmışsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: potur

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kam1kaze

    3 çocuk yapın nüfus çoğalsın.



    3 senelik konudan cımbızla bunu çektin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ben Gerçek Değilim


    quote:

    Orijinalden alıntı: potur

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kam1kaze

    3 çocuk yapın nüfus çoğalsın.



    3 senelik konudan cımbızla bunu çektin

    hoşuma gitti




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.