Şimdi Ara

## Foxconn'dan 690G Yonga Setli 3 Yeni Anakart ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  ## Foxconn'dan 690G Yonga Setli 3 Yeni Anakart ##

Dünyanın en büyük anakart üreticilerinden Foxconn AMD'nin bir süre önce ATi ile birleşmesinin ilk ciddi meyvası olarak lanse ederek pazara sunduğu 690G yonga setinin kullanana 3 yeni anakartını duyurdu. AMD'nin soket AM2 formundaki güncel tüm işlemcileri ile uyumlu olan anakartlar da ayrıca 800MHz''e kadar DDR2 bellek desteği de bulunuyor. Bilindiği gibi yonga setinin en önemli özelliklerinde biri olarak anakartların entegre grafik çözümünü AMD-ATi'nin Radeon X1250 IGP'si karşılıyor. DirectX 9 desteğine sahip olan bu grafik işlemcisi giriş seviyesi uygulamalarda birçok uygulamanın altında kalkabilmekle birlikte çok iddialı olmayan oyunları belli ayar seviyesinin altında da oynatabildiği AMD-ATi'nin en büyük iddiası.

Foxconn'un duyurduğu 3 yeni anakartın özellikleri ise şu şekilde,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 21 Nisan 2007; 11:00:51 >

• Neden onboard ekran kartı olan kartları minicik yapıyolar. Fitil oluyorum. ATX onboard ekran kartlı anakart istiyoruz..
  • onboard ekran karti, maliyetlerini düşürmek ve genelde iş için, ofis uygulamalarinda kullanilmak üzere bilgisayar toplayan kişilerin tercih ettiği bir olay. micro ATX de ayni şekilde maliyet düşürücü bir yapıda olduğundan, en az maliyete ürün isteyenlerin taleplerini bu şekilde karşılıyorlar.
  • Valla bence yanlış bir düşünce. Piyasada onboard ekran kartına ihtiyacı olan sadece ofisler değilki. Bende onboardlı istedim ama atx de olsun istedim. O yüzden gidip gigabyte m55plus-s3g aldım. Piyasadaki tek atx onboarlı kart. Ben 3-5 dolar fazla vermeye razıyım atx kart için...
  • ATX olunca ne oluyor ki? Boyutun büyümesi dışında?

Fazladan iki tane PCI-X1 slotu oluyor, asla kullanmayacağımız.
  • Olurmu abi konnektörler falan birbiri içine girmemiş oluyor. MAtxde herşey iç içe geçmiş olyuor. Gayet kullanışsız.
  • fiyatı bellimi? bide am2+ mı bu anakart?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ezorla

Olurmu abi konnektörler falan birbiri içine girmemiş oluyor. MAtxde herşey iç içe geçmiş olyuor. Gayet kullanışsız.

Gerçekten haklısınız. Ben de bir dönem Asusun P5ld2'sinin on bord vga olanını aramıştım Benim aradığım da üzerinde 4 ram slotu olmasıydı. Ama bu kart türkiyeye hiç getirilmemiş bile. Bu nedle de mikroAtx olan bir model seçmek zorund akalmıştım Sonra üzerinde 4 ram slotu olan bi rbordu buldum ama onun özelliklerinde de hız aşırtma ile ilgili hiç ayar yoktu. Kısaca tam istediğimiz hiç olmayacak. zaten yam istediğimiz olsa yeni modelleri nasıl satacaklar değl mi?
  • @archuman
    malesef am2+ değil
  • quote:

Orjinalden alıntı: FaTeeH

@archuman
    malesef am2+ değil

Hangi kartta o özellik var ki?
  • Çok önceden onboard ekran kartı olan anakarta vga slotu(agp) koymazlardı.Bunca zaman sonra koymak artık farz oldu.Gelecekte ise atx yapmak farz olur kim bilir?
  • micro atx küçük kasa kullanmak isteyenler için çok önemli arkadaşlar mesela S939 stabil bir mini atx kart arıyorum hala kafama göre bişi bulamadım son çıkanlar hep 940 malesef.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.