Şimdi Ara

foton neden kütlesizdir (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
3.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ARAMIZDA MADDE DALGALARIYLA FOTONLARI KARIŞTIRANLAR VAR
  • Kraven
    bilim adamı kesin konuşmaz
    hele hele henüz hç sınayamadığı bir teori için asla konuşmaz
    teori kendi içinde güzel bir matematiğe sahip ama gerçek dünyayla arasında hiçbir bağ kurulamadı
    sınanabilir hiçbirşey ortaya konulamadı
    teori tamamen kağıt üzerinde muhtemel matematiksel bir evren olarak kalabailir
    kaldıki henüz bütün matematik yapısı çözülemedi sadece temel çözümlemeler yapıldı
    hatırlarsan gerekli tüm matematik hesapların yapılmasının nerdeyse imkansız olduğunuda bahsettiğin belgeselde anlatmıştı
    ------------------------------------------

abdullahors84
    fotonların kütlesi yoktur ama momentumları vardır
    ayrıca kütle çekimindende etkilenirler

eğer momentumlarının olabileceğini düşünmek sana çok ters geliyorsa nasıl kütle çekiminden etkilenipte karadeliğe düştüğünü bi düşün

bunlar nasıl oluyor dersen; parçacık, sahip olduğu rölativistik kinetik enerjinin e=mc^2 formülünce karşılığı olan kütleye sahipmiş gibi davranıyor.

daha önce yaptığım benzetme
    paran yok ama evin var
    bankada, evine bakıp sana zengin muamelesi yapıyor kredi veriyor

• enerjiden oluştuğu için kütlesi yoktur.
    Fakat elektron tanecikten oluştuğu için çok küçükte olsa kütlesi vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sariemir06

enerjiden oluştuğu için kütlesi yoktur.

elektron taneciktir ,1 tane parcadır desek daha dogru olur.

ayrıca hiç karıstırma. karısma :))
  • Elektro forevır

ama benim anlamadığım nasıl oluyor da herşey enerjiye bağlı ?

E = mc2 = hc/

foton neden kütlesizdir

nasıl yapılıyo la bu uzunluk angstöm desem m i
  • alakasız olacak ama bu durumda ;

m = h/(L*c) veya c = h/(L*m) diyebiliriz değil mi?

quote:

Orijinalden alıntı: Nükleer.Başlıklı.Kız

Elektro forevır

E = mc2 = hc/L

• herşeyin bir enerjisi var ona ok, ama asıl nasıl oluyor da bu enerji kütle ile bir eşitlik oluşturuyor (e=mc2)
    burada çok önemli bir nokta var. einstein gerçekten de inanılmaz birşey bulmuş arkadaşlar. bir yanda enerji diğer yanda ise kütle. ve bu ikisini birbiri ile bağdaştıracak şey ışığın hızının ta kendisi. bu gerçekten inanılmaz. fotonun ne kadar mucizevi birşey olduğunu görüyoruz burada. herşeyin içinde neredeyse. o olmadan enerjiyi açıklayamıyoruz. ve tabiki kütle, varlığın ispatı sanki. diğer cisimlere ben buradayım diyor. asıl önemli olan şey de higgs denilen şeyin diğer parçacıkların ne denli kütlelendiğini açıklayacak olan parçacık olmaya aday olması. neden elektron 9.10938215(45)×10−31 kg
    veya neden yukarı kuark 1.5–3.3 MeV/c2 ağırlığında. . elbette burada önemli olan belki de enerjileridir. enerjinin ışıkla olan dansından böyle bir rakam çıkıyordur. biz de ona ağırlığı temsilen kütle diyoruz. ama burada kütle gerçekten de önemli bir unsur bence.çünkü cisimler kütleleri doğrultusunda birbirlerini etkileyebiliyorlar.

quote:

Elektro forevır

E = mc2 = hc/

foton neden kütlesizdir

• parçacıkların kütlelerinin açıklanmasında enerji önemli olduğu kadar o enerjinin ne kadar alana sıkıştırıldığıda önemli
    aynı enerjiiye sahip olduğu halde daha fazla kütlesi olan parçacıklar var
    standart modeldeki bazı simetri kanunları aynı enerjinin daha küçük alanlara hapsedilmesine olanak sağlıyor
    enerji ne kadar küçük bir alana sıkışmışsa parçacık o kadar fazla kütleye sahip oluyor

nasılını sormayın öyleymiş işte
  • quote:

Orijinalden alıntı: fizisyen

quote:

Neyine itiraz ettin anlamadım.
    "ler-lar" eki yok "tanecik" kelimesinin yanında.
  • aynı enerjiye sahip parçacıklar, aynı kütleye de sahip olmalı bence e=mc2 formülüne göre. yanlış mıyım
    aynı kütleye ve veya aynı enerjiye sahip parçacıklar aynıdır demiyo muyuz zaten

quote:

Orijinalden alıntı: bahtiyar0011

parçacıkların kütlelerinin açıklanmasında enerji önemli olduğu kadar o enerjinin ne kadar alana sıkıştırıldığıda önemli
    standart modeldeki bazı simetri kanunları aynı enerjinin daha küçük alanlara hapsedilmesine olanak sağlıyor
    enerji ne kadar küçük bir alana sıkışmışsa parçacık o kadar fazla kütleye sahip oluyor

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fizisyen

quote:

Neyine itiraz ettin anlamadım.
    "ler-lar" eki yok "tanecik" kelimesinin yanında.

tanecikten oluşmak , tanecikli bir yapıya sahiptir gibi bir anlam içerir. bi nevi düzeltmeye calışmak itiraz degil.

• quote:

Orijinalden alıntı: ncrdbl

alakasız olacak ama bu durumda ;

m = h/(L*c) veya c = h/(L*m) diyebiliriz değil mi?

quote:

Elektro forevır

E = mc2 = hc/L

mc2 =hc/L (c leri götürelim )
    mc = h/L (mc = P )
    P = h /L

h = P/L ( h sabit)

olduğu için dalga boyu ile momentum doğru orantılıdır =en büyük momentumu olan madde dalgası radyo dalgasıdır deriz

seviyom ben yaaa !

• fotonun kütlesi var mıdır ?( görünür ışık diyelim )

m. 3. 10 ^8 = 6.626068 × 10-34 / 7500 A (dalga boyunu alırken sadece 100 nm ile 1000 nm arasından bir foton aldım o da kızıl ötesine biraz yakındı )

kütlesi vardır

m (F) = 6.62 × 10-34 / 7500. 3. 10 ^8

buradan hesaplarsanız kütleyi kg cinsinden bulursunuz

çünkü plancık sabiti m2 kg / s bu birimlerden meydana gelir hadi hesaplayın bakiim
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedy_

aynı enerjiye sahip parçacıklar, aynı kütleye de sahip olmalı bence e=mc2 formülüne göre. yanlış mıyım

quote:

parçacıkların kütlelerinin açıklanmasında enerji önemli olduğu kadar o enerjinin ne kadar alana sıkıştırıldığıda önemli

http://www.tubitak.gov.tr/home.do?sid=241&cid=1603
    "maddenin son yapıtaşları" adlı kitapta ayrıntılı birşekilde anlatıyor

genel hatlarıyla bakınca herşey basit ama bu standart kuramında ciltlerce ayrıntısı kuralı formülü var
    simetri kanunlarıda bunlardan biri ve parçacıkların yapısında çok büyük öneme sahip

• şu an bu kitabı okuyorum , tam da yarısındayım "manyetik tekkutub "bölümüne geldim.
    nobel ödüllü yazar gerçekten ayrıntıya girerek ama okuyucuyu çok da sıkmadan akıcı bir dille anlatıyor kuantumun dünyasını.
    elimde daha birçok kitap var, tek tek hepsini okuyup bu konudaki açlığımı gidermeyi düşünüyorum bi nebze de olsa. tabi ki konuyu kavrayabileceğim bilgi birikimim ve beynimin konuları kavramamda izin verdiği ölçüde.
    ne de olsa işin matematik tarafını anlamak bir fizikçi olmayı gerektirecektir, ve tabi ki işin tam içinde olmayı.
    simetri teorisinde bildiğim kadarı ile parçacıkların daha kütleli bir eşleri olduğunu söyler. ancak bunlar aynı enerjiye mi sahiptir bilmiyorum.
    ben şu an sicim teorisine ilgi duyuyorum. bilindiği gibi maddenin çok küçük sicimlerden meydana geldiği ve bu sicimlerinde 11 boyutlu uzayda var olduğunu söyler teori.
    ayrıca sicimler açık uçludur ve membran adı verilen zarlara tutunmuş durumdadır. kütle çekimini oluşturan parçacık olarak düşünülen graviton ise kapalı uçlu bir sicimdir ve diğer zarlar arasında seyahat edebilir. bu yüzden kütle çekim kuvvetinin etkisinin diğer kuvvetlere oranla daha zayıf olduğu söylenir...

umudum tüm bu teorilerin cern de kanıtlanması...

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: speedy_

aynı enerjiye sahip parçacıklar, aynı kütleye de sahip olmalı bence e=mc2 formülüne göre. yanlış mıyım

quote:

http://www.tubitak.gov.tr/home.do?sid=241&cid=1603
    "maddenin son yapıtaşları" adlı kitapta ayrıntılı birşekilde anlatıyor

genel hatlarıyla bakınca herşey basit ama bu standart kuramında ciltlerce ayrıntısı kuralı formülü var
    simetri kanunlarıda bunlardan biri ve parçacıkların yapısında çok büyük öneme sahip

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.