Şimdi Ara

Foton diğer maddeleri fiziksel olarak etkiler mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün izlediğim bir videoda su şişesinin içine bir lazer ışını gönderdiler. Görüntüyü 1/1.000.000.000.000.000 oranında yavaşlattıklarında ışık şişenin altından üstüne gidip, kapağa çarptıktan sonra dağıldı ve bu dağılma esnasında suda kabarcıklar oluştu. Baya kafama takıldı buna. Mümkün müdür böyle birşey?

• 1/1.000.000.000.000.000
    oranında yavaşlatmak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Küçükken merceklerimiz olurdu cips paketlerini yakardık onlarla, buna benzer düşünebilirsin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lazer ile bombalama yapıldığına göre (Lezer ile ateş ediliyor) gayet mümkün.

Foton sayısı atom üzerinde yoğunlaştıkça ısı açığa çıkarır diye biliyorum, ama bu konuyu bu arkadaş en iyi bilir, ben yanlış olabilirim.

Bu videolar iş görür lazer silahları

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fotoelektrik olay var işte Daha nasıl olacak ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mümkün
  • tkblack kullanıcısına yanıt
    https://eksisozluk.com/femto-photography--3176146
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kısa cevap; fotonların da azda olsa enerjisi var.
  • Havadaki milyonlarca tozu bir bölgeye yoğunlaştırılmış bir şekilde gönderirsen toz büyük bir parça gibi etki yaratabilir.
    Foton enerji yüklü parçacık(ki bana göre dalga yumağı neyse) tabi ki herhangi bir parçaya !yeterince! etki ederse şeklini dahi değiştirebilir. Büyüteçle yaktığın yaprağı düşün? Aynı şekilde o fotonda suyun üst kısmının hemen altındaki sıvı halindeki su moleküllerini(yüzeyden değil suyun özelliklerinden işte uzun mevzu) gaz haline dönüştürebilir bu da kabarcık oluşturur haliylen...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O oranda yavaşlatma sistemi ABD'de dahi yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.