Bildirim
fotokopi makinesi parçası yardım ?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Marka model nedir ? -
utax 1118
mk 460 drum kullanıyor.
kyocera tasklafa 180 ile aynı.
( diğer makinenin drum ı ile aynısını kullanıyormus. ben kaybettiğimi dusundugum parca galiba zaten yokmus. diğer makinenin drum ı söküp çalıştırdım makineyi ) pazartesi ayrıntılı sekilde bakacagım.
ama 1 tane drum almam gerekli
makine 160 bin de. uzerinde bakım lambası yanıyor. arkalı önlü, cekerken manuel kağıdı cevirip tekrra kağıt haznesine yerlestiyoruz. 5- 10 kağıtta bir kagıt sıkıstırıyor.
nedeni nedir ?
bir de son zmanlarda cıkan fotokopilerin kağıttaki yazılar, parmagımla siliniyor. fırında bir problem mi var acaba. -
Bu model makinaların orjinal parça ömrü 150.000 kopyadır ve komple ünite halinde satılmaktadır.Ayrıca drum bu şekilde sökerek takılmıyor.Bu iş sizin yapabileceğiniz bir şey değildir.Zaten bu yüzden komple ünite halinde drum ve fırın üniteleri değişmektedir.İşi bilen özel bir servis size gereken parçaları değiştirip daha ucuza mal edebilirsiniz.Yaptığınız her yanlış hareket masrafınızı arttıracaktır.(Parça kaybetmek gibi)
Makinanızın 160.000 kopyada olduğunu gözönünde bulundurursak fırın parçalarının ömrü de dolmuş demektir.Kullanıcının bu parçaları hatasız değiştirmesi, arabanızın motorunu kendinizin rektifiye etmeniz kadar mümkündür.Bulunduğunuz şehri bildirirseniz servis konusunda yardımcı olmaya çalışayım.Ancak sonradan tek olarak temin edilecek parçalar orjinal olmayacağından (Orjinali komple ünite) ömrüde 100.000 kopyayı geçmeyecektir.Bilginize...
-
takılmayacak birsey değil ki drum. yazıcı drum ı ile aynı mantık. makineyi 1700 liraya aldık gecen martta. servis sadece drum ünitesi için 700 lira para istedi. takmak işçilik haric. turkiye ithalatcısı firma ise 500 lira dedi. okulumuzun maddi durumu yok. gecen yıl dişimizi sıka sıka aldık makineyi. o yuzden kurus dahi onemli bizim için. orjinal toneri 250 lira dediler. baktık dısarıda fotokopi çektirmek daha uyguna geliyor. o zaman makine de almanın mantıgı yok diyerek sıfır makineye toz aldım 40 liraya, onu doldurdum. 160 bine kadar da doldurdugum toz ile geldi. yoksa 160 bine gelinceye kadar 1 makine parası daha odeyecektik orjinal tonerine.
o yuzden sadece drum alıp takmak istedim. yoksa kim ister eli yuzu toner tozune bulanmıs halde okulda dolasmayı değil mi. yukarıda soyledigim gibi maddi durumumuz pek yok. Keşke olsa da elimiz yuzumuz kirlenmeden rahat rahat servisin yapmasını izlesem.
okulumuz agrı dogubayazıtta. varoş bir mahallede. imkanlarımız ( imkansızlıklarımız ) belli. o yuzden tum gayretim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mondschein66 -- 1 Kasım 2013; 20:11:42 >
-
Resimde gösterdiğiniz parçaların içine oturan ve drum milinin geçtiği sarı metal yüzük gibi bir bushing olması gerekiyor, eksik olan parça o olabilir.elinizde ise onu mutlaka takın.drum için ise linke tıklayın
sadece drum değil blade denen bıçağı da yenilemeniz gerekir. -
quote:
Orijinalden alıntı: minolta35
Resimde gösterdiğiniz parçaların içine oturan ve drum milinin geçtiği sarı metal yüzük gibi bir bushing olması gerekiyor, eksik olan parça o olabilir.elinizde ise onu mutlaka takın.drum için ise linke tıklayın
sadece drum değil blade denen bıçağı da yenilemeniz gerekir.
hayrınıza bir sey sorabilir miyim ?
makineden fotokopiyi alıyoruzz ama yazılara dokununca yazılar dağıılıyor. kagıdın uzerindeki toner siliniyor ( ben mudahale etmemiştim olaya )
diğer makineden aldıgımız kopylar koyu iken ( 25 binde ) eski makineden aldıgımız kopyalar acık renk ( 160 binde ) bunun nedeni nedir. biraz saha butcemiz olsa genel bir bakım yaptıracagız zaten.
bir de kyocera makinenin drum ile uyumlu değil mi. drum almıstım, drumın dişli kısmındaki drum milinin girdigi kısım farklıydı. o yuzden iade ettim. utax ile kyocera aynı ürün.
okuldaki diger makine kyocera 1635, onun drum ünitesini utaxa taktım sorunsuz calıstı. pazartesi okula gidip ayrıntılı sekilde bakacağım.
yardımcı olursanız sevinirim
edit: galiba drumlar 10mm ve 6mm sekline 2 cesit. bizdekinin drum milinin girdigi kısım dar ve dikdörtgen seklindeydi ( 6mm olabilir ) . netten alıp denedigim drumınki isse drum milinin girdigi dişinin ortasındaki kısım geniş ve yuvarlaktı. galiba bu da 10 mm drum oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mondschein66 -- 2 Kasım 2013; 23:00:17 >
-
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X