Şimdi Ara

Fotoğrafları bilgisayara aktarinca kalite düşüyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
9.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Canon 600D kullanıcısıyım. Çektiğim resimlere lcd'den baktığım zaman sanki harikalar yaratmışım gibi geliyor, parlak, canlı falan. Ama formatı farketmeksizin bilgisayara attığımda makinede gözüken resim gözükmüyor. Lcd'nin kalitesinin bilgisayarın ekranından daha iyi olması falan mı, çünkü akıllı telefonda da aynısı oluyor. Sanki makinenin lcd'sinden gözüktüğünün aksine daha grimsi, daha matımsı oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackjack41 -- 24 Mayıs 2017; 0:0:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Öncelikle cep tel ve hele makinanın LCD'sinin çözünürlüğü 1 megapixel falandır. PC'de 1920 x 1080 pixel ise 2.1mp yapar ve haliyle aslına azıcık da olsa daha yakın, daha büyük görüntülendiğinden kalite gerçeğe daha yakın gözlemlenir. Sonra cep tel LCD panelleri IPS paneldir, bu da daha geniş görüş açısı + daha yüksek renk aralığını gösterebilmeleri demektir. Hele ki bilgisayarınızdaki LCD ekran TN ve eski de bir model panelli ise bir çok rengi göstermediği gibi bir de panellerin kontrast kalitesi de var. Tahminim evinizde IPS panelli bir LCD televizyon vardır. Televizyondan bakarsanız mesela yine bilgisayar ekranındakinden daha iyi görünecektir renk tonları olarak tabi. Buna karşın 1 mp. değil de 2.1 mp göründüğü için de ilk başta dediğim gibi eğer çok net falan değiller ise bu kusurlar da daha bariz biçimde gözlemlenebilir olacaktır.

    Bu nedenle de çoğu fotoğraf makinası üreticisi ürüne ait sayfada özellikle küçük çözünürlükte fotoğraflar paylaşırlar mesela. Bu aslında "pazarlama taktiği" dense de bence tüketiciyi kandırmaya yönelik bir taktiktir. Epeyce bir zamandır 4k monitörler ve LCD TV'ler de var. Hele ki bunlardan birisi olsa fotoğrafın keskinlik kusurları var ise çok daha göze batacak şekilde görünür mesela böyle çözünürlüklü ekranlarda.

    Ayrıca eğer harikalar yaratmış gibi gördüğünüz fotoğraflarınızdan 3-4 tane paylaşırsanız, görerek daha da net birşeyler söyleyebiliriz.
  • jiddi arkadaşıma katılmakla birlikte, eğer ''Windows fotoğraf görüntüleyicisi''ni kullanıyorsanız sorununuzun en büyük nedeni budur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: imaginePerest

    jiddi arkadaşıma katılmakla birlikte, eğer ''Windows fotoğraf görüntüleyicisi''ni kullanıyorsanız sorununuzun en büyük nedeni budur.

    Kesinlikle fotografaları görüntülemek için kullandıgınız yazılımda çok önemlidir.
    Ben Raw formattakileri mesela irfanview da acdsee de ve lightroom içinde çok farklı görüyorum.
    En kalitesi lightroom oluyor.
  • ben bilgisayarımda yaptığım düzenlemelere aşırı dandik bir televizyon ve amoled ekran bir samsung telefonda baktıktan sonra, bazı ton ayarlarını değiştiriyorum. amoled ekranda özellikle gölgeler daha koyu görünüyor, bazen detay kaybı bile oluyor. bilgisayar ile amoled arasını bulup, öyle yayına veriyorum.

    tabi ki, raw çekiyorum. yoksa her ışık koşulu veya her renk yoğunluğuna göre jpeg ayarı yapamam. kimse uğraşmaz zaten.

    tavsiye ederim.
  • Yukarıdaki arkadaşların yazdıklarına katılıyorum.

    Makinelerin LCD ekranındaki görüntüyü, genel olarak kadrajı kontrol etme ve histograma bakarak, patlama var mı, pozlama nasıl olmuş, aşırı karanlıklar var mı gibi kontrolleri yapmak için kullanmanı öneririm.

    raw çekim, bilgisayar ortamında işlemenin de dijital fotoğrafçılığın olmazsa olmazları olduğunu unutmamak lazım.

    şahsen, makine üzerinde süper olduğunu düşündüğüm karelerin tamamını silip, evde silerim dediğim, kötü bir kareden, çok güzel fotoğraf elde ettiğim de olmuştur.
  • sen sadece raw çekiyosundur fotoğrafı. raw fotoğraf yaptığın ayarları almaz, ham halinde kaydeder. raw+jpeg çek yada raw işlemem dersen sadece jpeg çek.

    lcd ekran parlaklığıda ayrı bir etken tabii.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.