Şimdi Ara

fotograf makinesi tavsiyesi (sensor boyutu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar simdi ne aragimi biliyorum. piyasada su anda hd video cekebilen, 500 lira civari en fazla, ve sensorü 1/2 inc den büyük bi alet var mı bildiğiniz? yazarsaniz cok sevinirim. teşekkürler

• büyük sensörlü ve hd video çeken sayılı makina var piyasada onlarında fiyatları epey yüksek .. Fujifilm F200exr modeli 1/1.6 ccd sensöre sahip ayrıca hizlial.com sitesinde 455 lira gibi harika bir fiyatı var videpo önemli değilse F200 iyibir tercih olur ama Büyük sensör + Hd video istiyorsanız panasoinc lx3 ü inceleyin spotu 650-700 liraya bulunabiliyor..
  • ben bimeksten aldım lx3 , fiyat 685 tl tavsiye ederim .
  • quote:

Orijinalden alıntı: uyarserdar

ben bimeksten aldım lx3 , fiyat 685 tl tavsiye ederim .

hangi bimeks den bahsediyorsun uyarserdar.
    biz amerikadayiz spot 800 e satiyo, sıfırı zaten 800
  • quote:

Orijinalden alıntı: gregom

quote:

geçen haftalarda indirim vardı bimekste 685 liraydı şimdi ise 900-950 lira civarında olması lazım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: BRV35

quote:

quote:

geçen haftalarda indirim vardı bimekste 685 liraydı şimdi ise 900-950 lira civarında olması lazım..

evet hocam ya 800 e yurt dısı var da simdi bi yil garanti vs. verilmez o kadar para. acaba baska hic mi alet yok bu sensör boyuıtlarinda hd. keske önceden haberim olsaydi da alsaydim lx3 ü

• lx3 le ilk baslarda acaba bi sorun yasarmiyim, cünkü anladigim kadariyla cogu sey manuel ayarliyorsunuz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DSLR Kamera Önerisi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

lx3 le ilk baslarda acaba bi sorun yasarmiyim, cünkü anladigim kadariyla cogu sey manuel ayarliyorsunuz

Fotografta otomatik diye bir sey olmaz. Her calısmanın ayarı ve ekipmanı farklıdır.
    O yuzden en azından hazır cekim modları kullanılmalıdırki daha dogru sonuc alınsın.
    Mesela az ısıkta manzara calısacaksınız temel kural diyaframı kısmaktır temiz goruntu almak istiyorsanız iso degerini dusurmektir.
    Otm modda makina manzara cektiginizi bilmez ısık az diye acar diyaframı, yukseltir iso yu yanlıs bir fotograf cekmis olursunuz.
    Ama hazır modlarda manzara konumuna alırsanız makina kısık diyafram oncelikli calısır.
    Daha dogru sonuc olur. Ama bu olayı makinaya bırakmadan ısık sartlarına gore kendiniz ayarlarsanız en ideal sonuc alınır.

Yada aksam gunbatımı calısacaksınız. Gidipte otm mod secerseniz gunbatımına yazık olur. Makina bunu bilmez kafasına gore pozlar.
    Halbuki kontrolu siz alıp -2 stop poz telafisi yaparsanız olay biter. HArika bir gunbatımı ve tonu yakalarsınız.

Veya karlı bir gun. Otm moda aldınız oda ne fotolar hep karanlık. Makinanın pozometresi yanılıyor. Hemen kontrolu ele alıp + 1 yada 2 stop poz telafisi yapmanız lazım.
    Karlı havalarda olcum sistemleri yanılır.

Selale cekeceksiniz. Otm modda o selale donar kalır. Makina selale cektiginizi bilmez.
    Selalede tül etikisi vermek icin kontrolu uzun pozlama ile harika bir ipeksi selale cekimi yaparsınız.

O yuzden makinada tam kontrol olayı cok onemlidir.

• eyv. cok teşekkürler, şimdi 800 ü lx3 e versem her penny sine değer mi? yoksa ona o kadar parayi verecegine su kompakti alabilirsin denilebilecek makine var midir?(tabii lx3 den büyük ve ağır olmamak şartıyla)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gregom -- 4 Aralık 2010; 18:52:05 >
  • evet tahmin ettiğim gibi teşekkürler valla
    edit:f200 siparişi verdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gregom -- 5 Aralık 2010; 20:35:50 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.