Şimdi Ara

Fotoğraf makinası konusunda öneri bekliyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, daha önce Canon’un 1100 D ve 60 D modellerini kullandım ve bu makinaları daha sonra sattım. Fotoğraf çekmeyi seviyorum, mesleğin yoğun olmasından dolayı fotoğraf çekmeye pek vakit ayıramıyorum, tayinimin İstanbul’a çıkmasından dolayı ve İstanbul’un fotoğraf çekmek için biçilmiş kaftan olduğunu düşünmemden dolayı, yeni fotoğraf makinası arayışı içindeyim, e tabi fotoğraf makinasının body olarak alınması, objektifinin de yanında alınmasını beraberinde getirecektir. Hal böyle olunca, Canon 5 D Mark 2 almaya karar verdim, yanına da 24-70 MM objektif alayım istiyorum.
    Bazı arkadaşlar, haklı olarak sorabilir; ne tür fotoğraflar çekeceksiniz ? Fotoğraf çekimim günlük konular olacak, arada ormanlara gidip çiçek, böcek çekmeyi düşünüyorum makro çekim için hangi objektifi almalıyım bu konuda sizden öneri bekliyorum. Onun dışında günlük nesnelerin çekimleri için 24-70 MM objektif işimi görür diye düşünüyorum, siz üstatlar bu konuda başka objektif önerirler ise onları da öğrenmek isterim. Gerek body gerekse objektif konusunda önerileriniz nelerdir?
    Herkese selamlar.







  • makro lens bende arıyorum uzun zamandır. doğada çekeceksen 90mm altına düşmemek lazım mış.
    sigma 105mm ve tamrol 90mm bütçe olarak uygun lensler
    kursa eğitmeninin aklıma girmesiyle oto focuslu mako tüpleride düşünüyorum ama sonuçları nasıl olur bilemedim
  • Selamlar size de. Hiçbir makinayı küçümsemek gibi bir niyetim yok ama 5DII eski bir gövde, sırf CF kart kullanması bile angarya oluyor ben çektim sizlwr çekmeyin. Ki 24-70 lens ile inanılmaz ağır olacak, bahsettiğiniz senaryoda yedek bataryaları da işin içine katınca ağırlığı dengelemek için battery grip de alınacak vs. Bence 6D bakın illa DSLR istiyorsanız, makro için de Canon 100mm öneririm bütçenize göre L serisi bile olabilir. Üstüne bir de 17-40 ya da 16-35 ile bütün iş çözülür gibi geliyor. Hatta ve belki sabit odaklı bir lens bile olabilir size kalmış. Ama yine de hobi için fazla ağır kaçacak gibi geliyor bana, Sony Fuji Olympus gibi markaların çözümlerine de bir bakın derim (EOS M serisini de unutmamak lazım). 6D, battery grip ve 24-70'i iş dolayısıyla kullandığımdan söylüyorum eğer elinize aldığınızda (ağırlık olarak) ne ile karşılaşacağınızı bilmiyorsanız almadan önce kesinlikle ikinci el satan bir dükkanda set olarak deneyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bugraergun -- 28 Mayıs 2017; 23:40:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.