|
Bildirim

|
Minimum pc gereksinimi diye açıklıyorsunuz ama Türkiye'de ciddi bir teknoloji takipçici, pc kullanıcısı bu siteyi kullanarak bir şeyleri öğreniyor iken ve Türkiye'deki çoğu kullanıcı gerçek(özellikle nvidia yüzünden) pc kullanıcısı değil, laptop kullanıcısı iken, bence laptoptaki örneğin 3060 ile ya da 4060 ile, pc deki 3060 ile 4060 ın aynı olmadığını, laptoptaki pazarlama stratejisi yüzünden aynı isimlendirilen modellerin aslında gerçek pc'deki modellerin neredeyse bir seviye düşüğü olduğunu da bir ara açıklaması gerekir.
Zira sonra mesela herhangi başka bir oyun sistem gereksinimi açıklandığında, laptobu ile deneyen bir oyuncu diyor ki, ama burada minimum 3060 yazıyordu, bende de 3060 var ama çok takılıyor. E takılır tabi çünkü minimum diye açıklanırken, normal pc'de ki 3060 dan bahsediyorlar, laptoptaki 3060, normal pc'deki örneğin 3050 ye ancak eşit gibi. (tabi bu eşitlikler değişiyor) Ama sonuca bakar isek misal çocuk diyor ki 4070 ekran kartlı laptop aldırdım, çok güçlü diyor. Halbuki normal pc deki 4060ti, laptopdaki 4070'den %8-9 daha güçlü örneğin. O yüzden bence DH olarak, Türkiye'de pc donanımlarından çok haberdar olmayan kesimi bilinçlendirmek adına, laptopdaki gpu isimlendirmeleri ile, aynı model olarak isimlendirilen desktop(masaüstü) isimlendirmelerinin aynı olmadığı bir haberde vurgulanmalı. Belki güç farkları ile beraber. Sonra kimisi bir mesela kampanyaya denk geliyor, diyor ki ben şuna sahip laptop aldım çok güçlü sanıyor. Pc'dekinden daha ucuza geldi diye seviniyor. Halbuki bilmiyor ki, masaüstündeki o model ile laptoptaki o model arasında aslında çok ciddi fark var. Ama nvidia çakılmasın diye hepsini aynı isimde çıkartıyor. Ancak userbenchmark.com sitesine girip, model sonuna laptop diye yazınca o farkın ne olduğunu görebiliyorsunuz. |
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
|
|
|
|
premium edition 84 usd allah bereket versin güzel parra kanka ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanal Dilenci -- 27 Ocak 2026; 11:7:52 > |
|