Şimdi Ara

Forza Horizon 6 için minimum PC gereksinimleri paylaşıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
8 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forza Horizon 6 için minimum PC gereksinimleri paylaşıldı
    Playground Games geliştirilen ve Xbox tarafından yayınlanacak olan Forza Horizon 6 için minimum PC sistem gereksinimleri paylaşıldı. Teknik açıdan göz alıcı görünen yapım, sistemleri biraz zorlayacak gibi görünüyor. Ayrıca, bu kez entegre grafik birimleri de yarışa dahil oldu.

Forza Horizon 6 için PC gereksinimleri paylaşıldı

Forza Horizon 6, selefine kıyasla daha yüksek donanım taleplerine sahip. Yeni duyurulan minimum sistem gereksinimleri arasında Intel Core i5-8400 / AMD Ryzen 5 1600 işlemci, GeForce GTX 1650, Radeon RX 6500 XT, Intel Arc A380 / Intel Arc B390 (iGPU) ekran kartları yer alıyor. Ayrıca kullanıcıların 16 GB RAM ve SSD depolamaya ihtiyacı olacak.

Forza Horizon 6, PC tarafında DLSS, FSR ve XeSS gibi yükseltme teknolojilerini destekleyecek. Ayrıca ışın izleme ve sınırsız kare hızı gibi platforma özgü ayarlar da doğrulanmış durumda. Japonya’da geçen geniş haritasıyla şehir içi yarışlardan dağ yollarına kadar farklı sürüş deneyimleri sunacak Forza Horizon 6, 19 Mayıs 2026 tarihinde PC ve Xbox platformları için çıkış yapacak.

Kaynak:https://www.techspot.com/news/111059-forza-horizon-6-pc-requirements-include-intel-arc.html

• Minimum pc gereksinimi diye açıklıyorsunuz ama Türkiye'de ciddi bir teknoloji takipçici, pc kullanıcısı bu siteyi kullanarak bir şeyleri öğreniyor iken ve Türkiye'deki çoğu kullanıcı gerçek(özellikle nvidia yüzünden) pc kullanıcısı değil, laptop kullanıcısı iken, bence laptoptaki örneğin 3060 ile ya da 4060 ile, pc deki 3060 ile 4060 ın aynı olmadığını, laptoptaki pazarlama stratejisi yüzünden aynı isimlendirilen modellerin aslında gerçek pc'deki modellerin neredeyse bir seviye düşüğü olduğunu da bir ara açıklaması gerekir.

Zira sonra mesela herhangi başka bir oyun sistem gereksinimi açıklandığında, laptobu ile deneyen bir oyuncu diyor ki, ama burada minimum 3060 yazıyordu, bende de 3060 var ama çok takılıyor. E takılır tabi çünkü minimum diye açıklanırken, normal pc'de ki 3060 dan bahsediyorlar, laptoptaki 3060, normal pc'deki örneğin 3050 ye ancak eşit gibi. (tabi bu eşitlikler değişiyor) Ama sonuca bakar isek misal çocuk diyor ki 4070 ekran kartlı laptop aldırdım, çok güçlü diyor. Halbuki normal pc deki 4060ti, laptopdaki 4070'den %8-9 daha güçlü örneğin.

O yüzden bence DH olarak, Türkiye'de pc donanımlarından çok haberdar olmayan kesimi bilinçlendirmek adına, laptopdaki gpu isimlendirmeleri ile, aynı model olarak isimlendirilen desktop(masaüstü) isimlendirmelerinin aynı olmadığı bir haberde vurgulanmalı. Belki güç farkları ile beraber. Sonra kimisi bir mesela kampanyaya denk geliyor, diyor ki ben şuna sahip laptop aldım çok güçlü sanıyor. Pc'dekinden daha ucuza geldi diye seviniyor. Halbuki bilmiyor ki, masaüstündeki o model ile laptoptaki o model arasında aslında çok ciddi fark var. Ama nvidia çakılmasın diye hepsini aynı isimde çıkartıyor. Ancak userbenchmark.com sitesine girip, model sonuna laptop diye yazınca o farkın ne olduğunu görebiliyorsunuz.
  • forza horizon 5 en iyi çalışan oyunlardan biri forza 6 öğle olcak gibi

• Oyun kaç gb onu da yazsaydınız bari ona göre ssd bakalım krizden daha fazla coşmadan

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Tamam dediğin gibi olsun ona göre bı M2 SSD yapistirirsin

siz hine iyisiniz ben 256+128 le cebellesiyorum XD

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Minimum pc gereksinimi diye açıklıyorsunuz ama Türkiye'de ciddi bir teknoloji takipçici, pc kullanıcısı bu siteyi kullanarak bir şeyleri öğreniyor iken ve Türkiye'deki çoğu kullanıcı gerçek(özellikle nvidia yüzünden) pc kullanıcısı değil, laptop kullanıcısı iken, bence laptoptaki örneğin 3060 ile ya da 4060 ile, pc deki 3060 ile 4060 ın aynı olmadığını, laptoptaki pazarlama stratejisi yüzünden aynı isimlendirilen modellerin aslında gerçek pc'deki modellerin neredeyse bir seviye düşüğü olduğunu da bir ara açıklaması gerekir.

Zira sonra mesela herhangi başka bir oyun sistem gereksinimi açıklandığında, laptobu ile deneyen bir oyuncu diyor ki, ama burada minimum 3060 yazıyordu, bende de 3060 var ama çok takılıyor. E takılır tabi çünkü minimum diye açıklanırken, normal pc'de ki 3060 dan bahsediyorlar, laptoptaki 3060, normal pc'deki örneğin 3050 ye ancak eşit gibi. (tabi bu eşitlikler değişiyor) Ama sonuca bakar isek misal çocuk diyor ki 4070 ekran kartlı laptop aldırdım, çok güçlü diyor. Halbuki normal pc deki 4060ti, laptopdaki 4070'den %8-9 daha güçlü örneğin.

O yüzden bence DH olarak, Türkiye'de pc donanımlarından çok haberdar olmayan kesimi bilinçlendirmek adına, laptopdaki gpu isimlendirmeleri ile, aynı model olarak isimlendirilen desktop(masaüstü) isimlendirmelerinin aynı olmadığı bir haberde vurgulanmalı. Belki güç farkları ile beraber. Sonra kimisi bir mesela kampanyaya denk geliyor, diyor ki ben şuna sahip laptop aldım çok güçlü sanıyor. Pc'dekinden daha ucuza geldi diye seviniyor. Halbuki bilmiyor ki, masaüstündeki o model ile laptoptaki o model arasında aslında çok ciddi fark var. Ama nvidia çakılmasın diye hepsini aynı isimde çıkartıyor. Ancak userbenchmark.com sitesine girip, model sonuna laptop diye yazınca o farkın ne olduğunu görebiliyorsunuz.

• kargalumba kullanıcısına yanıt
    Ne anlatıyorsun be lumba gözünü seveyim be karga.

• huseyincarnege kullanıcısına yanıt
    Akşam olmasından iyidir, bence de öğle olsun.

• premium edition 84 usd allah bereket versin güzel parra kanka

Forza Horizon 6 için minimum PC gereksinimleri paylaşıldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanal Dilenci -- 27 Ocak 2026; 11:7:52 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.