Şimdi Ara

ForwardMSGfix ile Operator logosu çakışma problemi ve çözümleri (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
4.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hiçbirşey yapmadığım halde kaybnnolup gifdiyor kapatıp açmadan gelmiyor

yukarıfda ismi gecven programların hiçbniri kurulu değil :S
  • Ne yazık ki kendi savımı kendim çürüttüm :)

Notifier da yüklü değil ama ne yazık ki sabah itibari ile yine gitti logo :(
  • Ben de 1.1.3 ile ikiside sorunsuz.
    Aşağıdaki işlemi yapmıştım.

quote:

Orjinalden alıntı: jamboree

Neden olduğunu buldum arkadaşlar,
    ForwardMSGfix programı o mesajı kaldırma işlemini yaparken carrier.plist dosyasını değiştiriyor,
    Tabi bizde operator logosu yükleyince o da aynı dosyayı değiştirdiğinden öbürünü iptal etmiş oluyor.

Ben şu şekilde çözdüm, operator logomu
    /System/Library/Carrier Bundles/Unknown.bundle içerisine koydum

(bunun yapılması şurada detaylı anlatılıyor >
    http://forum.donanimhaber.com/m_21344034/mpage_1/tm.htm#21553112 )

ForwardMsgFix i kaldırıp yeniden kurdum, kurduktan sonra yukarıda yazan klasördeki
    carrier.plist
    dosyasını notepad ile açıp, string içini değiştirdim

<string>VODAFONETR</string>
    yada
    <string>TRTURKCELL</string>

şeklinde düzeltirseniz hem mesaj engellenmiş oluyor hemde operator logonuz kalıyor.

Not : Bu metod 1.1.3 için geçerlidir.
    carrier.plist için yedek almayı unutmayınız.

• konuyla hem alakalı hem alakasız bir sorum olacak jamboree özellikle senden tavsiye istiyorum ;

bir süredir 1.1.4 ten 1.1.3 e restore etmeyi düşünüyorum telefonu sizce yapmalımıyım sanki 1.1.3 daha stabil gibi geliyor bana..

bu tarz sorunlardan da kurtulmuş olurum diye düşünüyorum (donma,logo vs.)

ne dersiniz??
  • Sen bilirsin, 1.1.4 çok sorunlu değil ama ben 1.1.4 e geçecek kadar
    büyük bir yenilik görmediğimden 1.1.3 de kaldım.
    Bunu yapmayı istemenin asıl sebebine göre değişir,
    operator logosu için geçtiğine değmez çünkü 1.1.3 e geçmeye harcadığın
    sürede düzeltebilirsin.

carrier.plist

carrier.plist

quote:

Orjinalden alıntı: amonramses

konuyla hem alakalı hem alakasız bir sorum olacak jamboree özellikle senden tavsiye istiyorum ;

bir süredir 1.1.4 ten 1.1.3 e restore etmeyi düşünüyorum telefonu sizce yapmalımıyım sanki 1.1.3 daha stabil gibi geliyor bana..

bu tarz sorunlardan da kurtulmuş olurum diye düşünüyorum (donma,logo vs.)

ne dersiniz??

• zaten üşeniyorum bu işi yapmaya ondan geçmiyorum..

sağol cevap için
  • Operatör logosunun kaybolmasının sebebi sanırım şu :

String'de Turkcell için TRTURKCELL ifadesini kullanıyoruz, telefon da ilk açıldığında hattı TR TURKCELL olarak gördüğünden logo gözüküyor. Ancak kısa bir süre sonra (nedenini bilemiyorum) telefonumuzun ayarlar kısmında da görebileceğimiz gibi hat TURKCELL olarak gözükmeye başlıyor, yani TR kayboluyor. Bu sebeple de logo iptal oluyor.

Şimdi ben "carrier.plist"i açmaya çalıştığımda karşıma bir yığın saçma sapan işaret çıkıyor, bu yüzden editleyemiyorum, ama editleyebilen arkadaşlar TRTURKCELL'den başka bir de "TURKCELL" değerini ekledikleri "carrier.plist" dosyasını ve TURKCELL'e göre isimlendirilmiş logoları telefonlarında denerlerse memnun olurum, kanımca çözüm bu olabilir.
  • http://uploaded.to/?id=xgtoff

daha önce niffob un hazırladığı dosyayı buraya upload ettim.system klasörünün altına attığınızda TURKCELL ve VODAFONE için sorunsuz çalışacaktır..
    sevgiler
  • eline sağlık

niffob modifiye edilmiş dosyayı kaynağına eklerse herkes installerdan bu işi kolayca halledebilir..

• ben birşey yapmadım dosya üzerinde sadece yukarılarda verilen dosyalarda vodafone için logo yoktu onu ekledim ve string i düzelttim.yani hala niff in yaptığı gibi dosya onun eseri..

sanıyorum niffob bu aralar başka birşey üzerinde çalışıyor bazen logonun kaybolup operatörün TRTURKCELL yerine sadece TURKCELL şekline döndüğünde logonun hala orada kalması falan olabilir.çalışmanın sonucunu bekliyoruz.
  • Aklınla bin yaşa... deniyorum şimdi... eğer olursa carrier.plist dosyasını paylaşıcam...
    çünkü kafayı yiycem pat diye dönüyor gene koskoca kayan TRTURKCELL yazısına... hiç bişi de yüklemedim... sorun çakışma falan değil yani... senin dediğin çok mantıklı... bakalım?!

quote:

Orjinalden alıntı: bolamanli

Operatör logosunun kaybolmasının sebebi sanırım şu :

String'de Turkcell için TRTURKCELL ifadesini kullanıyoruz, telefon da ilk açıldığında hattı TR TURKCELL olarak gördüğünden logo gözüküyor. Ancak kısa bir süre sonra (nedenini bilemiyorum) telefonumuzun ayarlar kısmında da görebileceğimiz gibi hat TURKCELL olarak gözükmeye başlıyor, yani TR kayboluyor. Bu sebeple de logo iptal oluyor.

Şimdi ben "carrier.plist"i açmaya çalıştığımda karşıma bir yığın saçma sapan işaret çıkıyor, bu yüzden editleyemiyorum, ama editleyebilen arkadaşlar TRTURKCELL'den başka bir de "TURKCELL" değerini ekledikleri "carrier.plist" dosyasını ve TURKCELL'e göre isimlendirilmiş logoları telefonlarında denerlerse memnun olurum, kanımca çözüm bu olabilir.

• sorunun nedeni bu bence arkadaşlar ztn logo gittiğinde hiç TR TURKCELL yazdığını görmedim ben özellikle dikkat ettim hep TURKCELL yazıyor evde olsam bende yapıcam ama uğraşamıyorum işyerinde..
  • bakın arkadaşlar 1 gün boyunca sürekli aynı yerde durun hiçbir zaman operatör logosu gitmez.kalkın gezin başka sokaklara mahallelere falan gidin o zaman TR TURKCELL yazısı sadece TURKCELL olarak dönüyor.
    bunun bir çözümü var aklımda hem TURKCELL hemde TR TURKCELL şeklinde 2 string tanımlarsak aynı dosya isimlerine hiçbir zaman değişmeyecektir gibi geliyor bununiçin vaktim yok ve sıkıldım telefon ile uğraşmakdan..deneyen olursa buraya yazarsa sevinirim.
  • dostum aynı yerle ilgisi yok olayın.... akşam yatıyorum başucumda telefon (açık) bizim koskoca logomuz duruyor... sabah kalkıyorum gelmiş gene kayan nal gibi TRTURKCELL yazısı...
    ben şimdi carrier.plist'i editledim... hatta senin vodafone logolarını da koydum ufak bi değişiklik yaptım ama plist dosyasında Carrier name stringinde VODAFONETR yazılı, .png dosyasında VODAFONE yazılı... png deki isimleri VODAFONETR olarak değiştirdim, aynı olmaları açısından...

şuanda ben yükledim ve geldi şirin sarı turkcell ekrana eğer kaybolmassa bir süre sonra dosyayı ve png dosyalarını upload edicem...

Edit: şimdi gördüm yazdığını aynen dediğin şekilde ve daha evvel amonramses'in dediği şekilde editledim... hala çalışıyor... ;)
    PARDON ilk bolamanlı kardeşim demiş... bende onun demesi üzerine yaptım :D

SAol bolamanlı...

quote:

Orjinalden alıntı: MaedHrOS

bakın arkadaşlar 1 gün boyunca sürekli aynı yerde durun hiçbir zaman operatör logosu gitmez.kalkın gezin başka sokaklara mahallelere falan gidin o zaman TR TURKCELL yazısı sadece TURKCELL olarak dönüyor.
    bunun bir çözümü var aklımda hem TURKCELL hemde TR TURKCELL şeklinde 2 string tanımlarsak aynı dosya isimlerine hiçbir zaman değişmeyecektir gibi geliyor bununiçin vaktim yok ve sıkıldım telefon ile uğraşmakdan..deneyen olursa buraya yazarsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xphoid -- 10 Nisan 2008; 15:30:33 >

• dediğim gibi yapmadığınız sürece düzelmeyecektir ve sürekli kaybolacaktır logo...

dosya ismindeki vodafone yada vodafone tr birşeyi ifade etmiyor önemli olan string de yazan bölüm.....
    sorun bizim şebekelerde bazen turkcell bazen trturkcell olarak buluyor telefon bunu çözmek içinde her operatör için 2 adet string girilmeli..yoksa kaybolması engellenemez.
  • xphoid çalıştığına eminsen sana ztn bi upload edip link atarmısn?

teşekkürler..
  • arkadaşlar... epey bir zamandır kullanıyorum... kaybolmadı... kullanabilirsiniz...
    Aynı zamanda Forwarded Message'in fix'i de mevcut...

Burdan Logo & Forward Message Fix dosyasını download edebilirsiniz...

içinden çıkan dosyaları (.plist ve .png) iPhone Browser veya winSCP ile System>Library>Carrier Bundles>unknown.bundle dosyasının içine atın... eğer var bu dosyalar değiştirim mi derse evet diyin...

Telefonu kapatıp açın... tamamdır... güle güle kullanın...

Not: MaedHrOS dostum... o dediğini yaptım ama senden evvel bolamanli da demişti aynı senin dediğini... ondan esinlenerek yaptım (2 string olayını) hep aynı şeyi yazıyorsun :D bende tamam yapıyorum bunu demiştim bi evvelki mesajda...

Not2: başka logo çiftleri yapan arkadaşlar logo paylaşırsa sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xphoid -- 10 Nisan 2008; 16:06:51 >

• evet bende fark ettim

sağol yüklediğin için eve gidip deniyeceğim akşam..
  • valla bunadık işte yaş ilerleyince idare et sende.(editlediğini görmedim msj ını)

birde hazır denerken benim için birşey daha yap :D netten bulup beğendiğim bir resimin boyutlarını operatör logosu boyutuna getirdim(44x20) PNG olarak kaydettim herşey güzel oldu.
    ancak resmi telefona atıp carrier.plst içinede o resmin ismini girince yapamıyor bir türlü olmadı var bir püf noktası bu işin ama ben çözemedim.sende bir denersen.
  • estafurullah... ne alakası var :) bizim de yaş çok gerilerde deil... hani buralarda takıldığıma bakma ;)
    iPhone'umu seviyorum ondandır... bi de işler rahat bu ara :)))

söyle dostum hangi logo? bende güzel logolar istiyorum şuan upload ettiğim de klasik ilk günler de kullandığımız ana ekranda turkcell'in sarı logosu yanında "turkcell" yazan ve iç ekranlarda sadece "turkcell" yazan var... bu namertin ana ekrandaki sarı kafalı yaratığı güzel ama içerdekini sevmiyorum... içerisi için bi tane şart...

quote:

Orjinalden alıntı: MaedHrOS

valla bunadık işte yaş ilerleyince idare et sende.(editlediğini görmedim msj ını)

birde hazır denerken benim için birşey daha yap :D netten bulup beğendiğim bir resimin boyutlarını operatör logosu boyutuna getirdim(44x20) PNG olarak kaydettim herşey güzel oldu.
    ancak resmi telefona atıp carrier.plst içinede o resmin ismini girince yapamıyor bir türlü olmadı var bir püf noktası bu işin ama ben çözemedim.sende bir denersen.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.