Şimdi Ara

Forumdaşlarım, bu sene logaritmadan gelecek soru tarzını sunuyorum sizlere (YTD)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tam da bu tarz soru sormanın sırası gerçekten de, günlük hayat var, mantık var, bilgi var, yapılabiliritesi de var.

Forumdaşlarım, bu sene logaritmadan gelecek soru tarzını sunuyorum sizlere (YTD)

• çıksa kolay ama çıkmaz

• He knk. Depremzedelere travma yaşatmak istiyorlar sınavda zaten.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aynı fikirdeyim

• Evet haklısınız düşününce, o zaman şunu diyebilirim ki güncel denemede çıkacaktır. Sebebi ise covit zamanında bütün yayınevlerinin mutlaka her denemesinde üslü sayılı bir korona virüs bulaşan kişi sayısı bulunduran sayı yazması diye yorumladım

• Ben logaritmayı öğreniyorum da,

büyük sayıları kısaltmak için kullanım şeklini çözemedim, mesela "log 1 000 000 000" = 9

benim amacım zaten sıfırları yazmamak, o nasıl yazılacak, sadece 9 yazsam olmaz dokuz dokuzdur sonuçta :)

log milyar veya log katrilyon kısaltılmış olarak nasıl yazılıyor ?

• 10^9 örneğin gayet anlaşılır ve kısa bir yazım ve

10^10dan veya 10^8 den olan farkı da anlaşılıyor.

Fakat logaritmanın pratik kullanımını çözemiyorum.

"Onun artışı logaritmiktir" cümlesini anlamaktan öteye fazla geçemiyorum.

Deprem ölçümü mesela logaritmik, onun logaritmik olduğu bir harfle veya simgeyle belirtilse daha kullanışlı olmaz mı?

Ancak birileri açıkladıktan sonra normal rakam olmayıp logaritmik rakam olduğu anlıyoruz, bu saçma değil mi ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • limbesh kullanıcısına yanıt
    logaritmikten kasıt logaritmik formüllerle ifade edilmesidir.
    eşdeğer tnt patlama sayısıyla ölçülüyor logaritmik olarak depremler.
    l

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu yorumu yazmaya geliyordum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bir sayının normal bir sayı mı yoksa logaritmik bir sayı mı olduğunu nasıl anlayacam peki ?

logaritmik sayı kümesi diye bir küme yok, logaritma bir fonksiyon. belli bir tanım kümesi ve görüntü kümesi var. logaritmik artış demek, yüksek artış demek. bir de logaritmanın grafiğine bakabilirsin, aynı değer aralığında doğrudal bir fonksiyona göre daha çok artıyor.

• Sayıların logaritmik olduğunu belirtilmezse yine de anlaşılır mı yani ?

Sayının başında L gibi bir simge olsa fena olmazdı demek istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limbesh -- 25 Mart 2023; 15:29:4 >
  • Şu grafik örneğin logaritmik-miş, fakat belirtilmediği sürece anlaşılmıyor

yok, her sayı logaritmik değil. diyorum ya, atıyorum logaritmanın tabanı 1 olamaz gibi. Tanım kümesi yani girdilere bütün sayıları koyamıyoruz, böyle tanımlanmış. Evet, görüntü kümesi reel sayılar olabilir ama her girdilerin bir tanımı yok. Logaritma 1 tabanında tanımsız mesela.

Bir de log diye bahsediliyor zaten başında.

Grafiklerin çoğunu anlayamazsın, belirli değerlerleri sağlar mı ona bakarsın. Türevi alınır, bunun için calculus dersinde öğretiyorlar. Bunlar fonksiyon dediğim gibi, fonksiyon nedir buradan başlayabilirsin.

• Teşekkürler yardımınız için

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.