Şimdi Ara

Forumdaki mühendis veya mühendis adayları [Yazılım, bilgisayar, tıp ve varsa uçak mühendisi]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi abilerim. Ben gelecek kaygısı içerisinde bulunan liseli bir gencim. Tabi ki elbette ygs ve lys den iyi puanlar yapmak zorundayım ama bazılarınızdan bilgi almak istedim.

Benim aklımda bazı meslekler var. Birincisi yazılım mühendisliği. Şimdi ben bir ara web tasarım işine takmıştım kafayı. Bu takıntıyla html öğrendim. Yavaş yavaş da css öğrenmeye çalışıyorum. Yani ben bu kod işlerini seven bir insanım. Yazılım mühendislii seçsem, iş bulmam kolay olur mu? Ne kadar maaş alabilirim ilk etapda? Okuma aşamasında ne gibi zorluklar olur vs. öğrenmek istiyorum.

Bilgisayar mühendisliği konusunda da yukarıdakiler geçerlidir.

Bazı akrabalarım da tıp okumam yönünde beni iletmeye çalışıyorlar. Ama ben şöyle düşünüyorum. 6 yıl tıp okuyup bitirdim diyelim. Bunun üzerine en az bi 6 yılımı daha koymam lazım ki doğru dürüst bir doktor olayım. Yani ucu yok gibi görünüyor.

Uçak mühendisliği ise şu an için çok uçuk bir hayal gibi geliyor bana ama, önerilerinizi bekliyorum.

• Makina olmaz mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThunderVoid

Makina olmaz mı

Hocam o konuda da tedirginim nedense. Çevremde kimi görsem makina mühendisliği okumuş ya da bitirmiş. İş bulmak sıkıntılı olur diye düşünüyorum nedense.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dama Tahtası

quote:

Orijinalden alıntı: ThunderVoid

Makina olmaz mı

Hocam o konuda da tedirginim nedense. Çevremde kimi görsem makina mühendisliği okumuş ya da bitirmiş. İş bulmak sıkıntılı olur diye düşünüyorum nedense.

İş bulmak konusunda haklısın. Normal düz ingilizce bilmeyen bir makinacı olursan işe girme imkanın çok çok az. Öncelikle bölümü okuması çok zor diyorlar. Bende bu sene kazandım Makinayı

• Konu silinecek galiba. Adminler konuyu gerekli bölüme taşırlarsa sevinirim.

Bu arada ingilizce gerçekten önemli. Hatta ikinci bir yabancı dil bile gerekli artık. Bu yüzden erasmus vs tutturmak lazım sanırım.
  • en az iki dili çatır çatır konuşurum alanımda uzmanlaşırım demedikçe ve bunlar lafta kaldığı sürece boşuna bu saatten sonra mühendislik okumaya değmez gidin memur olun daha avantajlı olur

ki bunları yapsanız da ne yazık ki ilk etapta yüksek paralar kazanmanız mümkün değil yine içlerinde en iyisi tıptır
  • ben ucak muhendisligi istiyorum ama nolcak bakalim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dama Tahtası

Şimdi abilerim. Ben gelecek kaygısı içerisinde bulunan liseli bir gencim. Tabi ki elbette ygs ve lys den iyi puanlar yapmak zorundayım ama bazılarınızdan bilgi almak istedim.

Benim aklımda bazı meslekler var. Birincisi yazılım mühendisliği. Şimdi ben bir ara web tasarım işine takmıştım kafayı. Bu takıntıyla html öğrendim. Yavaş yavaş da css öğrenmeye çalışıyorum. Yani ben bu kod işlerini seven bir insanım. Yazılım mühendislii seçsem, iş bulmam kolay olur mu? Ne kadar maaş alabilirim ilk etapda? Okuma aşamasında ne gibi zorluklar olur vs. öğrenmek istiyorum.

Bilgisayar mühendisliği konusunda da yukarıdakiler geçerlidir.

Bazı akrabalarım da tıp okumam yönünde beni iletmeye çalışıyorlar. Ama ben şöyle düşünüyorum. 6 yıl tıp okuyup bitirdim diyelim. Bunun üzerine en az bi 6 yılımı daha koymam lazım ki doğru dürüst bir doktor olayım. Yani ucu yok gibi görünüyor.

Uçak mühendisliği ise şu an için çok uçuk bir hayal gibi geliyor bana ama, önerilerinizi bekliyorum.

Mühendislik 4 senede bitmezki.

4 sene lisans eğitimini alacaksın,sonra 2 sene yüksek lisans yapacaksın,çömez mühendis olarak gireceksin,bi 5-6 sene sonra 4-5 bin tl almaya başlarsın.Tıpla aynı zaman sürecinde işi öğreniyorsun ama onlar daha fazla kazanıyorlar.Hele bilgisayar mühendisliği?Etraf zibil gibi onlardan dolu,gereksiz üstelik.Makina'da da çok mezun var fakat adama ne dersen yapabilcek vaziyette.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.