Şimdi Ara

Forumdaki araştırmamada tam cevap bulamadım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu Pentium D nedir geçen sene piyasada Pentium Dual olarak lanse edildi ama oradaki D'nin Desktop olduğundan bahsedildi buradaki D nedir bu birinci sorum.

İkinci sorum şu ara piyasada olan dualcore nin D ye göre üstünlüğü nedir?
    Üçüncü sorum Pentium D niye piyasadan erken silindi?
    Dördüncü ve son sorum ise Pentium D 820(2,8 GHZ) mi iyidir yoksa Dual core E 2180(2,0 GHZ) mı iyidir?

Cevaplarsanız size müteşekkir olacağım.

• 1.desktop değil dual anlamında d
    2.core 2 duolar daha üstün teknoloji ürünü bildiğim kadarı ile
    3.pentium d beklentileri karşılayamadı o yüzden silindi
    4.e 2180 daha iyidir
  • Pentium D, Intel'in masaüstü için çıkardığı ilk çift çekirdekli işlemci. Kötü yanı çok güç harcaması ve çekirdekler arası organizasyonu chipsetteki kuzey köprüsü üzerinden yapmasıydı. Tavsiye edemeyeceğim bir model. 6 ay bir internet kafenin bilgisayar işlerine baktım, oradaki 5 makina Pentium D945 di, Intel'in 22 Temmuz indirimlerinden önce fiyatı 170$ idi gerisini sen düşün. Kafedeki diğer P4 HT'lerle karşılaştırırsak, pek de bi atraksiyonunu görmedik yani. thgtr.com da işlemci karşılaştırma testlerinden sonuçlara da bakabilirsin.

Çift çekirdek düşünüyorsan en ucuz alabileceğin AMD x2 serisi, 65W 65nm olan Brisbane çekirdekli modellerini öneririm, fiyatları gayet makul. X2 4000 ile, Core 2 Duo E4400 arasında 50 dolar gibi de bir fark var, aklında bulunsun, en son bugün bi arkadaşa konfigürasyon baktık, gördüğüm durum buydu. Haybeden 50 dolar ödeme bence çok da isteklerin yoksa...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E5A20DBB6 -- 26 Eylül 2007; 3:00:30 >

• Not: X2 3600 modeli daha da ucuz. Misal olsun diye ikisini söyledim. Overclock ile de uğraşmayacaksın sanırım....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.