Şimdi Ara

Forumda Gasp Edilmiş Hesaplar Satılıyor. DİKKAT!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
2
Favori
3.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
İlan Türü #Satılık
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son zamanlarda ikinci el bölümde kullanılmış hesap satışında bir artış var. Baştan belirteyim kendi hesabını, kaynağını bildiği hesabı satmak isteyen dürüst arkadaşları ayırıyorum.

Bir de işin öteki yüzü var. Yurt dışından ucuza alınan, kaynağı belli olmayan, büyük çoğunluğu da hacklenerek sahiplerinden gasp edilmiş hesapları alıp satarak bu işi sistematik hale getirenler de var.

Bu konuda duyarlı olan, gasp edilmiş hesap kullanmak istemeyen arkadaşlar hesap alırken dikkat edecekleri birkaç tüyo vermek istiyorum.

Öncelikle şunu belirteyim, hesabın gasp edilip edilmediğini kesin olarak anlamanın bir yolu var mı bilmiyorum. Satan kişi birinden aldım, oynadım, sıkıldım, satıyorum dese aksini ispat edemeyiz. Ama vereceğim birkaç tüyo ile akıl yürüterek bir karara varabilirsiniz.

1-Alacağınız hesabın bilgilerinin değiştirilebilmesi, gizli sorusunun verilmesi, sorun çıkmayacağına dair size garanti verilmesi hesabın gasp edilmiş olmadığı anlamına gelmez.

Satılan Uplay ve Steam hesapları; Origin ve Social Club hesaplarına göre daha az risklidir. Çünkü Uplay ve Steam hesaplarının kullanıcı bilgilerini değiştirebilmek için e-mailden veya telefondan yapmaları gereken birkaç işlem daha vardır. Bu hesapların giriş bilgi bilgilerini değiştiremediklerinden nadiren satılırlar. Satanlar da kullanıcı adı ve şifreyi verebilir sadece.

Origin hesaplarında ise kullanıcı bilgilerini değiştirebilmek için gizli sorusunun cevabını bilmeniz yeterlidir. Bazı Origin hesapları gizli soru ve telefon doğrulamasıyla konurken, bazılarının gizli sorusu bile oluşturulmamış olur. Hesabın giriş bilgilerini ele geçiren kişi, hesabın gizli sorusu oluşturulmamışsa kendisi bir gizli soru oluşturur ve giriş bilgilerini istediği gibi değiştirebilir. Forumda satılan hesapların çoğunluğu da bunlardır.

Social Club hesaplarında gizli soru sistemi de yoktur, e-mail doğrulaması da. Giriş bilgilerini kullanarak hesaba giriş yaptığınızda bilgileri değiştirebilirsiniz.

Referans kasanlar, güvenilir görünmek isteyenler genellikle Origin hesabı satarlar. Çünkü Origin hesaplarının sonradan patlama ihtimali düşüktür.

2-Satıcının referanslarını inceleyin.
    Satıcının ne kadar çok referansının olduğuyla değil, hangi satışlardan referanslar aldığına dikkat edin. Hesap satışlarından çok fazla referans aldıysa bu hesapları bir yerden aldığını düşünebilirsiniz. Kimin elinde onlarca hesap gelip geçer ki?

Satıcının bol referanslı olması bir anlam ifade etmeyebilir. Çünkü referans işlemi şöyle işliyor: Parayı verip hesabı aldıktan sonra kişi size referans isteği yollar. Siz de referansınızı yazarsınız. Hesap sonradan patlasa bile o referans hala oradan gözükür.

3-Satıcının geçmiş satış ilanlarına ve aktif satış ilanlarına bakın.
    2. maddede olduğu gibi satıcının forum dükkanına bakın. Kaç tane oyun hesabı sattığı, hesapların fiyatları, oyunların oynanma süreleri size bir ipucu verebilir. Siz olsanız 60 dolarlık bir oyunu 15 saat oynayıp, beşte bir fiyatına satmazsınız değil mi?

4-Şüpheli gördüğünüz kişilere hesapları nereden aldığını sorun.
    Hesabın kendisinin olduğunu söylüyorsa faturasını sorabilirsiniz, birinden aldığını söylüyorsa yazışmaları sorabilirsiniz, aklınıza ne gelirse sorun, sıkıştırın.

5-Genel alışveriş kuralı
    Referansı olmayan yeni üyeliklerle, eski ama aktif şekilde forumu kullanmayan üyeliklerle alışveriş yapmayın. Çünkü sorun çıktığı zaman bu üyeliklerin kaybedeceği bir şey yok. Sizin elinizden en fazla forum hesabını banlatmak gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GATIRCAN -- 19 Mayıs 2017; 21:18:56 >

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• Gog'da email doğrulaması bulunmaktadır. Hesabı satan kişi eğer hesaba bağlı email adresini değiştiremem derse uzak durun. Çok az kişi yüzlerce lira yatırdığı bir hesabın bu tür güven veren olaylarına dikkat etmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Usbehci kullanıcısına yanıt
    GoG hesaplarıyla ilgili düzeltme yaptım. Zaten Gog hesabı çok satılmıyor Benim gördüğüm en büyük risk Origin ve Social Club ta

• GATIRCAN kullanıcısına yanıt
    Genel olarak bilgilendirici olmuş, özellikle yaşı küçük ve ingilizce bilmeyen arkadaşlar için faydalı. Çalışmanız için teşekkür ederim.

• Forumda ucuza satılan gta 5 bf1 hesaplarının çoğu yabancı bir siteden alınma.
    1-2 dolara alıyorlar satıyorlar silinince yenisini veriyorlar. Dikkatli olmak lazım.

Konu için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amon Amarth- -- 5 Mayıs 2017; 16:16:2 >
  • Gog ve Steam, 4 ayaktan yani çift kullanıcı kodu ve çift şifreden oluştuğundan bence de güvenli.

Arkadaşların da dediği gibi tüm bu bilgileri sağlayanlardan alışveriş yapılmalı ve ref yanında tutarlı sürekli forum donanımda farklı sayfalarda zaman geçirenlere güvenilmeli.

Hatta whatsupp msj açık olan teli bilinen, aynı ilanı sahibinden ve letgoda olanlar...

Daha sağlamı facebook dan araştırılmalı...

Olmazsa olmazı arama kısmına arkadaşın knicki yazılarak şikayet hakkında kötü ref konuya bakılmalı..

:) tabi bu araştırma safhasında arkadaş yüzde doksan satıştan vazgeçecektir :)
  • Aynen,

gta 5 ve key, steam cüzdan dışında sıkıntı yok

hatta şu an en güvenli gog,steam hesap alışverişleri....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • birkaç dolara alınan hesapları 25-50 lira arasında satmaya çalışan çok insan görüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eriemiva -- 6 Mayıs 2017; 16:15:53 >
  • Origin'de de telefon ile doğrulama bulunmaktadır.Hesap başka bilgisayarda açıldığında telefona kod gönderiyor.
  • Origin sizi o özelliği kullanmaya zorlamıyor. Bazı hesaplar gizli soruyla bile korunmuyor. Bu hesaplar hackleniyor zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: GATIRCAN

Origin sizi o özelliği kullanmaya zorlamıyor. Bazı hesaplar gizli soruyla bile korunmuyor. Bu hesaplar hackleniyor zaten.

O hesap sahibinin bileceği birşey.Hesabını güvende istiyorsa telefonuda aktif edebilir.
  • bi social club çalınmasıda benım başıma geldi, işsiz adam hesabı satıp 8-9 ay sonra emailden geri aldı. dikkatlı olun bunlar oluyor.

hatta 60-70 referanslı üye ben ile birlikte 2-3 arkadaşada aynısını yapmışhttps://forum.donanimhaber.com/sizin-de-paraniza-yatilabilir--125967959

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bugia -- 8 Mayıs 2017; 18:41:36 >
  • Hocam mesela ben bf1 alıcam origin key olarak bunlar sonrada patlama durumu varmı ben bu konularda amatörüm bilgilendirirmisiniz

• game-thrones kullanıcısına yanıt
    Düzeltme: Keyi soruyormuşsunuz
    G2A, Kinguin gibi sitelerde Origin, Uplay keyleri satılıyorlar ama nereden alınıyorlar bilgim yok. G2A'dan şimdiye kadar elinin üzerinde alışveriş yaptım, 10 kadarı Origin-Uplay keyiydi. Bir sorun yaşamadım.

Hesap almanın her zaman bir riski vardır. Hesabın asıl sahibi müşteri hizmetlerine aldığı oyunların faturalarını gösterirse istisnasız hesabını geri alabilir. Hesabını satan dürüst kişiler zaten bu yola başvurmaz ama uğraşıldığında hesabın geri alınabileceğini bilin.

Bir de şöyle bir durum var. Yurt dışı kaynaklı sitelerden alınıp burada satılan hesaplar var. Bu hesaplar sahipleri tarafından aktif olarak kullanılmayan ve düşük güvenlik korumasına sahip hesaplardır. Mesela sahibi en son 5 ay önce hesaba giriş yapmış, aldığı oyunu 2-3 saat oynayıp bırakmış, hesabın koruması da düşük, böyle hesaplar. Bu hesapların giriş bilgilerini ele geçirdikten sonra hesabın güvenlik bilgilerini kendileri ekleyip satıyorlar. Patlama riski azdır ama hesabın asıl sahibi yukarıda dediğim gibi işin peşine düşerse hesabını kurtarır. Böyle hesapları satanlar her türlü garantiyi verirler. Hesapların patlama riski zaten azdır, patlarsa da hesapları ucuz aldıkları için bir yenisini vermekten çekinmezler. Olan sizin oyundaki ilerleyişinize olur.

Benim tavsiyem hesap almaktan kaçınmanız. Çok param yok hesap alacağım diyorsanız da elinden çok fazla oyun hesabı gelip geçen birinden alırsanız -herkesi aynı kefeye koymak da istemiyorum ama- büyük ihtimalle gasp edilmiş hesap alırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GATIRCAN -- 9 Mayıs 2017; 19:31:12 >

• GATIRCAN kullanıcısına yanıt
    Sagolun hocam ben hesap almayın düşünmüyorum zaten bf1 50 liraya satılıyor insanda bi süphe düşüyor icine ben keyde patlama durumu varmı diye sormuştum cevabım aldım sagolun

• Forum üzerinden 2 Hesap aldım bir Steam bir Social Club 1 haftada 2 hesapta batladı sonrasında Social Club mailini facebook üzerinden aratınca adamı buldum ve sordum hesabın 1 hafta önce çalındıgını söyledi ve hesabı geri aldı.

Şahıstan paramı 5 tl eksik olarak geri aldım vermeseydi nitelikli dolandırıcılıktan mahkemeye verecegimi söyledim 5 tel de göz ardı ettim helallik istedi bende vermedim tabi ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UfukVural -- 11 Mayıs 2017; 13:34:35 >
  • Origin kadar güvensiz başka platform yok.. originde tek dikkat edilmesi gereken. bağlantılı hesap olup olmaması. bağlı hesap varsa 40 kerede şifre gizli soru mail de değişseniz tekrar alabiliyorlar.
  • Arkadaslar eğer forumda sağlam hesap diye yurtdışından alınan hesap size satılmış ise bunları yapan üyelerin nicklerini belirtmeniz herkesin faydasına olur. Hem yapanlar teker teker ayıklanır hem başka hesap satın almak isteyenler o üye ile alısverişi keser öyle böyle.

Fakat konuyu açıp bu işi yapan kişinin nick'ini belirtmemek tamamen o kişinin ekmeğine yağ sürmektir. Sen sana bunu yapan kişinin nick'ini yazmazsın ama ertesi gün başka birisinin daha hesabı elden gidince bu işin sorumluluğu size de kalır.
  • Doğru, hacklenmiş hesapları 1 dolara alıp 50 liraya satıp ortadan kayboluyorlar.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.