Şimdi Ara

Forum Üyeleri AĞIRLIKLI 'Şizoid' Mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şizoid kişilik bozukluğu, sosyal ilişkilere ilgi azlığı, duygusal soğukluk, içe dönüklük ile karakterize bir kişilik bozukluğu.

Algı çarpıklığı ve düşünme bozukluğu şizotipal kadar belirgin değildir. Her ikisi de birbirine bağlı olan gerçeklik yitimi ve günlük hayatın aksaması durumları yoktur.

Şizoid kendi iç dünyasını ölüme benzer bir varoluş şekliyle kurmuştur.Kafka, Kierkegaard, Van Gogh, Mozart isimleri tarihteki belirgin örneklerdir.
    Şizoidin toplumdan kopukluğu kendi iç dünyasının bir gereğidir. Hissetme, düşünme ve tüm hayatı kavrama biçimi normal insanlardan ciddi farklılıklar içerir.
    Şizoidler'in genel özellikleri [değiştir]

* Güçlü duygular yaşamazlar
    * Arkadaşlık ilişkisi kurmayı istemez ya da zevk almazlar.
    * İnsanlarla iletişim gerektiren bütün sosyal aktivitelerden kaçarlar.
    * Başka insanlara yabancılaşma yada duygusal olarak soğukluk
    * Çok az arkadaşları vardır.
    * Övgü yada eleştiriye karşı hiç tepki vermezler.
    * Soğuk ve umursamaz davranırlar.
    * Duygularında hemen hemen hiç değişim olmaz

• Evet.
  • Şizoid olan bunu kabullenmez bunu karşıdaki insanın ayırt etmesi lazım. Bana sorarsan burada öyle insan yok, aksine gerçek yaşatısında gayet duysusal insanlar var fakat buraya gelince şizoid gibi gözükmek isteyenler var.
  • lejyoner hastalığı
    o zaman evet bende var
  • aynen öyle. sonunda doğru tanım çıkmış. özellikle kız ve arkadaş içerikli konulara yapılan yorumlarda ortaya çıkıyo sosyal bi kısım da var ama yakından taındığım filan ama nispeten az
  • Hastalığı bilmemde,Forumda konu dışı bölümü seviyesiz arkadaşlarla dolu ne yazikki bazen fazla ileri gidiyorlar insanların kalplerini kırabiliyorlar. Özellikle Yaşı küçük arkadaşlar.
  • Sanmıyorum,
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Foruma takılanlar demeyelim. Hatta şizoid de demeyelim ama internet çağında büyüyen nesil asosyal olmaya başlıyor. Gitgide kendini bilgisayara ve teknolojik cihazlara bağımlı hale getiriyor. Bunun en basit örneği dışarıdaki her gencin elinde bb mevcut neredeyse ve sürekli olarak mesajlaşıyorlar. bu tamamiyle çağın getirdiği yenilikleri bilinçsizce kullanmaya çalışmaktan ileri gelen birşey.şizoidlik seviyesine ulaşmış pek fazla kişi olduğunu sanmıyorum forumda. en fazla teknomanyak vardır. kafası zehir gibidir. işi gücü birşeyler üretmek, kurcalamaktır. asosyal yaşar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Foruma takılanlar demeyelim. Hatta şizoid de demeyelim ama internet çağında büyüyen nesil asosyal olmaya başlıyor. Gitgide kendini bilgisayara ve teknolojik cihazlara bağımlı hale getiriyor. Bunun en basit örneği dışarıdaki her gencin elinde bb mevcut neredeyse ve sürekli olarak mesajlaşıyorlar. bu tamamiyle çağın getirdiği yenilikleri bilinçsizce kullanmaya çalışmaktan ileri gelen birşey.şizoidlik seviyesine ulaşmış pek fazla kişi olduğunu sanmıyorum forumda. en fazla teknomanyak vardır. kafası zehir gibidir. işi gücü birşeyler üretmek, kurcalamaktır. asosyal yaşar.

yazar burda ''bende forumda takılıyorum acayip zekiyim çok üretkenim'' şeklinde subliminal mesaj vermekte.
  • Zetharos

Hayır senin gibilerin takılmasının aksine aşırı zeki adamların forumlarda farklı işlerle uğraştığını belirtmeye çalıştım. Ben forumda takılıyorum çok zekiyim demiyorum. Ama görünen o ki senin bu kelimeleri " ben acaba niye böyle değilim" diye düşünmen lazım.
  • quote:

Zetharos

Hayır senin gibilerin takılmasının aksine aşırı zeki adamların forumlarda farklı işlerle uğraştığını belirtmeye çalıştım. Ben forumda takılıyorum çok zekiyim demiyorum. Ama görünen o ki senin bu kelimeleri " ben acaba niye böyle değilim" diye düşünmen lazım.

ağır şizoidsin dostum :(
  • Komiklik yapmakla, komik duruma düşmek arasındaki farkı öğrenin bence. Çünkü yaptığınız şey komiklik değil.

Bana şizoid demeniz için öncelikle beni tanımanız veya hakkımda fikir sahibi olmanız gerekir.
  • quote:

Komiklik yapmakla, komik duruma düşmek arasındaki farkı öğrenin bence. Çünkü yaptığınız şey komiklik değil.

Bana şizoid demeniz için öncelikle beni tanımanız veya hakkımda fikir sahibi olmanız gerekir.

tamam haklısın ben ağlamaya gidiyorum.
  • Su hani utangacligi yenmek için, özgüven kazanmak için, bazilari kizlara laf at komik kelimeler konular yorumlar degilse bile gül kahkaha at ve su ''övgü yada elestiriye tepki vermezler'' bumu, bunlar mi sosyallik? Bu düsünceler çok saçma.
  • bir kaç madde bana uyuyor şizoidmiyim acaba?
  • şizoidimi mizodi bilmem ama ben antisosyalim...ama asosyal değilim...insanlarla mutlu olamıyorum ama maddi şeyler beni mutlu ediyor...
  • Bir kaç madde uyumluluk sağlıyorum.
  • * Güçlü duygular yaşamazlar = evet diyecem, geçen maçta fena duygu yaşadık.
    * Arkadaşlık ilişkisi kurmayı istemez ya da zevk almazlar. = isteyip istemediğimi bilmiyorum ama zevk almadığım, çok sıkıldığım çok oldu.
    * İnsanlarla iletişim gerektiren bütün sosyal aktivitelerden kaçarlar. = sosyal aktivitelerden hakkaten çok sıkılırım. ama neylersin, katılıyoruz.
    * Başka insanlara yabancılaşma yada duygusal olarak soğukluk = ailemi bile 20 günde bir anca ararım. ki günümüz toplumunda dindar sayılacak biriyimdir.
    * Çok az arkadaşları vardır. = sınıf ortamında çok arkadaş vardır, hepsine seviyeliyimdir, 2 arkadaşım var samimi diyebileceğim. bu gün görüşmesek aramam gibi
    * Övgü yada eleştiriye karşı hiç tepki vermezler. = övgü ve eleştirileri önemserim. aşırı önemsemesem de kesinlikle önemserim.
    * Soğuk ve umursamaz davranırlar. yapı olarak zaten sakin bir insanım. ama umursamaz değilim, soğuk asla. her zaman selam verir, muhabbet ederim.
    * Duygularında hemen hemen hiç değişim olmaz = çabuk sinirlenir, çabuk sakinleşirim. aşk işlerini çok tınlamasam da duygularım değişkendir.

yanımda bir çok pdrci arkadaş var. kendi durumumu da biliyorum. netle haşir neşir olan bir çok insan benim durumumdadır. ciddi bir rahatsızlık olduğunu düşünmüyorum.
    çağın ve teknolojinin bir gereği, bir bedeli veya her ne ise.

• Doğru yavaş yavaş aşmaya çalışıyorum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.