Şimdi Ara

Formula 1-2025 Sezonu 15 Haziran Kanada (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
472
Cevap
18
Favori
8.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lawson'dan bir cacık olmaz çünkü yuki'nin ahı var.Japonya'da yuki'yi rb aracında görürsek şaşırmam.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Airbus A350 XWB kullanıcısına yanıt
    Beter olur dilerim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lewis Hamilton kartvizit bıraktı diyelim...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ferrari'nin lastik yönetimi güzel görünüyor.
    Hamilton da klasını konuşturdu...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şaşırtıcı şeyler oldu yarışta. Ferrari hem hızlıydı, hem de lastik saklayabildi. Hamilton çok iyi sürdü. Hem lastiklerini diğerlerinden daha iyi korudu, hem de diğerlerini arkasında tutmayı başardı. Lastikler tükendiğinde hala tur başına 1 saniyeye yakın fark atacak kadar lastiği vardı.

• programmer_onur kullanıcısına yanıt

Beter oldu   yine Q1 de elendi okyanusyalı sarı velet

• Hamilton aracı rahat sürerken, Leclerc aşırı zorlanıyor bu hafta. Hangi ayarlarla oynadılar acaba gene? 🤦🏻‍♀️ Yarış zevkliydi. Ham baya rahat tuttu arkadakileri.

Sıralamaya gelince piastri sonunda hakettiği pole pozisyonunu aldi. Ben niyese Lando'yu sevemiyorum bir türlü. MC nin topu ne zaman patlayacak acaba?

• Ferrari'de 7.senesiymiş Leclerc'in ve bu adamı ben daha anlayamadım. Her sene arabada mı sıkıntı olur yeri geldi Sainz daha iyi sürdü uzun süre şimdi HAM ayrıca adam tamamen farklı bir yerden geliyor. LEC yeteneksiz demek bana düşmez ama HAM,VER,RUS,NOR daha mı yetenekli diye düşünüyorum

• bu Ferrari'den adam olmaz. Leclerc Hamilton'dan daha hızlı olduğu halde Hamilton'u önce pite aldılar, Leclerc'i sonra pite alarak Hamilton'un arkasında kalmasını sağladılar. Takımın hızlı pilotunu yavaş pilotun arkasında zaman kaybetmesine ve 2 pilotunun birbiriyle mücadele etmesini sağladılar. Leclerc Hamilton'u geçmek için uğraşırken 2 pilot birden yarış dışı kalabilir. Bu kadar aptalca bir strateji olamaz.

Oysa yapacakları Leclerc'i bir tur önce pite alıp Hamilton'u geçmesini sağlayacaklardı. Hem 2 pilotun kaza yapıp yarış dışı kalma riskini bertaraf edeceklerdi hem de hızlı olan Leclerc öndeki pilotlardan Russell ile mücadele edebilecekti. Şimdi kendi takım arkadaşıyla mücadele ediyor.

Bu Ferrari'den bir cacık olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 23 Mart 2025; 10:44:1 >
  • coolman7 C kullanıcısına yanıt
    Sonunda geçirdiler. Ham da vatanı savunur gibi savunma yaptı kaç tur. Adam gizli senden işte geçmesine izin versene. Bazen gerçekten bu pilotları anlamıyorum ben....

• SineMelawen kullanıcısına yanıt
    pilot yerini koruyacak. onda sorun yok. ferrari takımı hamilton'a sen yavaşsın, seni sonra pite alıcam, leclerc'i önce pite alıp undercut yapıcam demeliydi. bunu ferrari'nin pit stratejisti düşünemiyor ve biz düşünebiliyorsak ferrari'den bir cacık olmaz. şimdi Russell'ı geçmeye çalışıyor Leclerc ama en az 4-5 saniye kaybetti Hamilton'un arkasında. lastikleri de aşındı Hamilton'u geçmeye çalışırken. ferrari pit yönetimi hepten zarar ziyan.

Leclerc en baştan önce pite girseydi russell'ı çok rahat geçer, norris ile mücadele ediyor olurdu. şimdi russell'ı bile geçemedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 23 Mart 2025; 10:58:37 >
  • hamilton şimdi de gereksiz bir pitstop yaptı. verstappen'i geçebilecek mi belli değil. gereksiz risk aldılar. verstappen'i geçebilirse pite girmeden önceki yerini geri alabilecek. en hızlı tur puanı için bu kadar riske değer miydi? şu an 13 tur ve verstappen ile arasında 16 saniye fark var.

Ekleme: 7 tur kaldı ve aradaki farkı sadece 12 saniyeye düşürebildi. büyük ihtmal geçemeyecek. ayrıca verstappen leclerc'e yaklaşmaya başladı. ferrari'nin süper pit stratejisi sayesinde 2 pilotu birbiriyle mücadele ederek lastiklerinin çabuk yıpranmasına yol açtılar. leclerc, russell ile 3. lük mücadelesi yapabilecekken verstappen'e geçilip 5. sıraya düşebilir. hamilton da 5. olabilecekken 6. olabilecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 23 Mart 2025; 11:27:22 >
    En hızlı tur puanı yok artık. Kaldırdılar onu. Gerçekten anlamıyorum ben bunları. Hamiltonun yarışı mahvettiler. Madem yer verdirecektiniz niye yarışmalarına izin verdiniz? Bırakın gecseydi. Ama yok illa nasıl batiririz derdindeler gerçekten.

süper ferrari stratejisi sayesinde 4-5, hatta 3-5 bitirebilecekleri yarışı 5-6 bitiriyorlar. aynen böyle devam et ferrari.

Her sene umutların içine ediyorlar işte. Ferrari takımdaki italyan calisan sevdasından vazgeçmediği sürece düzelmez...

Belki de Hamilton, sözleşmesine birinci pilot benim, Leclerc undercut ile önüme geçemez diye madde koydurmuştur. Ondan dolayı böyle aptal bir strateji izlemiş olabilirler. Zaten Ferrari'nin lastikleri çabuk bittiği belli olan birşey bir de aynı takım pilotları uzun süre birbiriyle mücadele ederek lastikleri daha çabuk bitirdiler.

Yoksa koskoca İtalya'da bu stratejiyi düşünebilecek adam mı yok?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 23 Mart 2025; 12:18:5 >
  • Gasly ve Ferrariler diskalifiye olmuş.  

Gasly araç 1 kilo hafi çıktığı için, Hamilton sürtünme bloğu 0.4 mm fazla aşındığı için.

Leclerc de tartılmadan önce kanat değiştirmişler.  

https://tr.motorsport.com/f1/news/hamilton-ve-leclerc-cin-grand-prixsinden-diskalifiye-edildi/10706469/

• Suzuka öncesi Redbull da Lawson Yuki değişikliği olabilirmiş Helmut Marko değerlendirmeye aldık demiş röportajında

• deryadeniz907 D kullanıcısına yanıt
    Hahahahaah. Geçti Checo'nun pazarı, sür Lawson'u Suzuka'ya.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.