Şimdi Ara

FORMULA 1 2019 Sezonu Bitti | Hamilton ve Mercedes Şampiyon! (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
704
Cevap
14
Favori
24.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yarışı izledim inşallah koca sezon Mercedes dominasyonu izlemeyiz.Barcelona testlerindeki Ferrari nerde burdaki Ferrari nerde.Bottas 1.ci Vettel 4.cü ama aralarında 58 saniye fark var.Mercedes Ferrariye tur başına 1 saniye fark atmış.Tur başına yarım saniye hızlı Leclerc e Vetteli geçmesine izin vermemeleride tüy dikmiş resmen.Önümüzdeki yarışları bakıcaz Bahreynden ümitliyiz.
  • LostHope L kullanıcısına yanıt
    Sizin nickiniz Ferrari'nin durumunu anlatıyor hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sezon öncesi testlerin hiçbir önemi olmadığını takımların tek amaçlarının mümkün olduğu kadar tur atıp veri toplamak olduğunu testlerin yapıldığı zaman burada yazdım. Testlerdeki derecelerin önemsenmemesinin en önemli iki nedeni var, ilki Mercedes'in testlerin hemen hemen her günü gerilerde bitirmesi ve çok bariz bir şekilde hız saklamasıydı. İkincisi de Hamilton ve Toto Wolff'un basında "Ferrari en hızlı araç biz onların X sn kadar arkasındayız" şeklinde bir demeç vermiş olmasıydı. Çünkü bu ikilinin böylesine bir demecini okursanız bilin ki Mercedes en az Ferrari kadar hızlıdır.

    Sıralama turlarında Hamilton'ın pole pozisyonunu alması beni çok şaşırtmadı. Zaten bu sene ile birlikte son 6 yıldır burada pole'ün sahibi kendisi. Ancak Mercedes-Ferrari farkının yarım saniyeden fazla olması biraz beklenmedik bir durumdu. Ben pole için favorinin Hamilton olmasını ama nispeten daha yakın bir mücadele bekliyordum.

    Yarışa geldiğimizde Bottas, yarışın startından bitişine kadar hak ettiği bir galibiyet aldı ayrıca üstüne en hızlı turu da atarak ekstra bir puanın da sahibi oldu. Hamilton son 6 yılda burada pole'ün sahibi olmasına karşın sadece tek galibiyet çıkarması da şaşırtıcı. Verstappen de güzel bir atakla Vettel'i geçip podyumu tamamladı.

    Son olarak Ferrari'nin unutmak isteyeceği bir yarışı geride bıraktık. Sırf bu yarışın sonucuna bakıp gaza gelerek "Önümüzde Mercedes'in domine edeceği bir sezon olacak" gibisinden yorumlar yapmaktan kaçınmak gerek. Önümüzdeki yarışlarda Ferrari de pole ve galibiyet savaşı içinde olacaktır.




  • Şu haas denen takıma ve pilotlarına gıcık oluyorum.Sirf onu demek için geldim buraya.Şu yarışları sırf mclaren veya renault en iyi 4.takim olsun diye takip ediyorum

    Burda bu işin takipçileri var,ilk yarış sonrası merak ettigim bi konu oldu.Alfa romeo nun performansı supriz mı oldu yoksa sene boyunca çok fazla ilk 10 içinde görür müyüz.Onlarda hass gibi ferrari destekli bi takım sanırım.Bu tür şeyler bende bu sporu öldürüyor,takımlar motor vermeli tamam ama burda daha fazlası yapılıyor sanırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alfa Romeo Sauber, Haas gibi Ferrari'nin B takımı ayarında değildir. Kendi parçalarını kullanan ve kendi rüzgar tüneli olan İsviçreli bir takımdır. Bazı McLaren taraftarlarının bu duruma sinir olmasını anlamıyorum. Motorun kötü, şasin kötü takımından ne bekliyorsun ki ? Bu kadar bütçeyle berbat bir iş çıkartıyorlar.

    Ferrari de yarışta Red Bull ve Mercedes'in temposuna yetişemedi. Bu sezon Verstappen Mercedes'lere musallat olacaktır. Ferrari'den bir beklentim yok, çünkü aracı en iyi haline getiren o gizli kahramanı, Kimi'yi gönderdiler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cok sıkıcı bır pist ve yarıstı .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bottasın yargı dağıtması haricinde bi halta yaramayan yarıştı. özellikle ota boka gülen ciddiyetsiz şarlatan şaklaban riccardonun daha ilk düzlükte kanat kırmasını kahkahayla izledim tek eğlenceli olay oydu sanırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yarışın sonucuna göre sıralama yapmak hala çok mantıklı değil. takım güçleri arasındaki gerçek sıralama ancak çinden sonra belli olur. ondan sonra da güncelleme yarışı başlar ve kimin güncellemeleri iyi çalışırsa o takım öne geçer.

    Hafta sonu boyunca ferrari neden yavaş kaldığını, mercedes ise neden bu kadar hızlı olduğunu anlayamadıklarını belirten demeçler verdiler. bu iki takım için de kötü bir durum çünkü hızlı da olsan yavaş da olsan nedenini bilmediğin bir durumun içinde olmak ideal değildir.

    Ayrıca vettelin hafta sonunda bir demeci vardı. hızlı virajlarda çok iyi olduklarını, yavaş ve orta hız virajlarda kötü olduklarını söyledi. bu demeç barcelona testlerindeki ve avustralya gpdeki durumlarını doğrulayan bir demeç. benim düşünceme göre ferrari barcelona, britanya, belçika, italya, japonya gibi pistlerde yenilmez olabilir. tam tersi mercedes ise monaco, macaristan, singapur gibi yavaş virajların olduğu pistlerde öne çıkabilir. yani mercedes ve ferrari son yılların tersine araçlara sahip olabilirler.

    Sezon öncesi testlerde konuşulan ferrarinin lastikleri çabuk aşındırdığı iddiaları ise doğru görünüyor. çünkü vettelin söylediği gibi ilk pitstopu hamiltonun önüne geçme amaçlı değil, lastikleri bittiği için yapıldı. ikinci set ile yarışı güç bela bitirebildi ki bu sene lastik hamurları geçen seneden biraz daha dayanıklı idi galiba.

    Bence ferrarinin işi çok zor bu sene. hem lastik kullanımlarını iyileştirmeleri lazım. hem yavaş ve orta hızlı virajlara sahip pistlerde aracın dengesini iyileştirmeleri lazım. hem de bunları hem takım patronu hem de teknik müdürlük görevini beraber yürüten mattia binotto ile yapmaları lazım. mattia binottonun teknik adamlığına lafım yok ancak sezonun ilerleyen bölümlerinde hem diğer takımlarla diyalogda olmak, hem fia ile görüşmeler yapmak, hem ticari hak sahipleri ile görüşmeler yapmak, 2021 kuralları ile ilgili strateji grubu toplantılarına katılmak, hem sponsorlarla toplantılar yapmak, hem takımın genel sorunları ile ilgilenmek gibi daha aklıma gelmeyen bir sürü sorumluluğu olacak. bunların yanında araç gelişiminde ve güncellemesinde nasıl etkin bir rol oynayacak, buna zamanı kalacak mı gerçekten şüpheliyim.

    Bu arada hondayı da tebrik etmek lazım. yıllar sonra podyuma çıkarak, bu yıl motorda önemli bir adım attıklarını gösterdiler. takip ettiğim kadarı ile en yüksek süratlerde üstlerde idiler. drs ile olsa da verstappen vetteli rahat geçti. eğer dayanıklılığı da iyiyse honda artık bu işi çözmüş demektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haacar -- 18 Mart 2019; 9:39:27 >




  • Elbette Ferrari farkı kapatacaktır. Çin de herşey belli olur. Birde bu pist ferrariye uygun bir pist değil bu gerçeği unutmamak lazım. Geçen seneki galibiyet büyük şans eseri olmuştu. Ama aradaki fark tur başına neredeyse 1 saniye. Bakalım bu fark çin de ne kadar olacak.

    Redbull honda motoru ile bakalım neler yapacak benim en çok merak ettiğim konu bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dismoor -- 18 Mart 2019; 10:43:47 >
  • Dismoor kullanıcısına yanıt
    her koşulda McLaren'dan iyi olacaktır...
  • baltalı-katil kullanıcısına yanıt
    Dün zaten yolda kaldı motor sorunu yüzünden.
  • Dismoor kullanıcısına yanıt
    Renault motoruylada ilk yarışta kalırlardı farkeden bir şey olmazdı...
  • Daha ilk yarıştan bir şey söylemek yanlıştır belki ama Gasly Verstappen için iyi bir takım arkadaşı olmayabilir.
    Ayrıca Red Bull biraz zorlayacak herhalde Ferrari ve Mercedes'i

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar konuyla alakasız ama bildiğiniz üzere Netflix’in Formula 1 serisi çıktı, 4-5 bölüm izledim fakat aklıma birşey takıldı, izleyip bitirenlere soruyorum; bölümlerle yaşanan olayların tamamı gerçek mi ? Ne bileyim 2 Red bull’un birbirlerine yol vermeyip çarpışması felan baya bir garip gitti de...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Felurian

    Arkadaşlar konuyla alakasız ama bildiğiniz üzere Netflix’in Formula 1 serisi çıktı, 4-5 bölüm izledim fakat aklıma birşey takıldı, izleyip bitirenlere soruyorum; bölümlerle yaşanan olayların tamamı gerçek mi ? Ne bileyim 2 Red bull’un birbirlerine yol vermeyip çarpışması felan baya bir garip gitti de...
    Bölümlerin tamamını izlemedim ama o yarışların tamamını izledim.
    Cidden Max Verstappen uyuzluk yapıp kendinden daha hızlı Ricciardo'ya yol vermemek adına sürekli önüne kırınca en sonunda yedi darbeyi oturdu.
    O hataya rağmen Redbull takımı yine Max'i korudu.
    Zaten bu tarz sebepler yüzünden Daniel ayrıldı ve Reno'ya gitti.




  • Öner kullanıcısına yanıt
    Eyvallah, bu olay gerçekse diğer hepsi gerçektir zaten :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Olay Çin’de belli olacak bu sene

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bottas'a wingman diyen Ferrariler şu an sessizce Bahreyn'i bekliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MichaelTownley M kullanıcısına yanıt
    Geçen sene wingman olduğunu çoktan ispatladı bottas kardeş.

    Sen sanıyor musun hamilton geride bıraktıracaklarını takımın ? Veya hamilton nın buna izin vereceğini. Takımın tüm dengesi bozulur.

    Bir söz var. Yancısın sen yancı kal.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dismoor -- 25 Mart 2019; 16:8:53 >
  • Dismoor kullanıcısına yanıt
    "Kimi this is Jock"
    Sizin o sevdiğiniz Schumacherin wingmani vardı ama sorarsan MS gelmiş geçmiş en iyi pilot dersiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.