Şimdi Ara

FORMULA 1 2006 > HAKKİNEN DEN RAİKKÖNEN E ÖĞÜT< S 2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
0
Favori
1.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gecem ,n sene 2005 için en çok merak ettiğim şey şuydu

fisicella renaultda ne yapacak defalarca en geriden başlayıp 5 6 .sıralara yukselmeyi başarmış ve herzaman y,takım arkadaşlarını geçmiş bir pilottu

mark webber bazı yarışlarda çok iyi işler çıkarmıştı iyi pilot olduğunu herzaman belli etmişti williamsta onu kaç zafer bekliyordu bu arada onun renault yada bara gitmesini istiyordum bunu yapmış olsa şimdi brlkide şampiyondu

montoya nın mclarende ne yapacağı bunlardan en iyisi gene webber çünkü en istikrarlı olanı oydu ama hepsi fos çıktı webber daha iyi bir takıma gitma,ek ümidiyle ayrıldı ama gördükü sadece adı kalmış bir külüstür verdiler kendisine

montoya ve fisico ise şampiyonluk potansiyeli olan birer alete sahiptiler ama kullanamadılar

bu sene yine üç pilotun performansını merreak ediyorum

1 david couldhard:eski amansız rakibi ferrrarinin motorunu ka,ullanacak takımı ilekiferrari iyi bir v8 yapabilmek için bu sezonu harab etti otomobilleri fena değildi bu sene daha çok test imkanlşarı olacağından daha iyi olacaklarına kesin diyebiliriz hem paralı hem güöçlü bir takımla ve birinci pilot olarak yarışacak

2-rubens barichello: oda bu sene hondaya geçiyor honda için v8 e geçmek biraz zor olacak ama başaracaktır ben seneye rekabetçi bir honda olacağını tahmin ediyorum 2004 deki gibi ve takımlarda en iddialı takımlardan biri olacaklar bana göre ilk zaferde muhtemelen seneye gelecek rubens daha yakın gibi bu ilk zafere

3-nick heidfeld: aslında bu bmw racingle birlikte bir merak konusu heidfeld bu sene berbat durumdaki bir otomobille webberi geçti ve gözardı edilmiş bir usta olduğunu gösterdi öyleki bmw nin koltuğunu kaptı ve bunu herkes iyi seçim olarak görüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ETUSCH_ -- 28 Kasım 2005, 17:02:56 >

• quote:

Orjinalden alıntı: _ETUSCH_
    mark webber bazı yarışlarda çok iyi işler çıkarmıştı iyi pilot olduğunu herzaman belli etmişti williamsta onu kaç zafer bekliyordu bu arada onun renault yada bara gitmesini istiyordum bunu yapmış olsa şimdi brlkide şampiyondu

Renoyu saymazsak zoor. montoya ve fisi de haklısın. Aslında Fisi, Briatore iyi bile dayandı diyorum.
  • quote:

Gecem ,n sene 2005 için en çok merak ettiğim şey şuydu

fisicella renaultda ne yapacak defalarca en geriden başlayıp 5 6 .sıralara yukselmeyi başarmış ve herzaman y,takım arkadaşlarını geçmiş bir pilottu

montoya nın mclarende ne yapacağı bunlardan en iyisi gene webber çünkü en istikrarlı olanı oydu ama hepsi fos çıktı webber daha iyi bir takıma gitma,ek ümidiyle ayrıldı ama gördükü sadece adı kalmış bir külüstür verdiler kendisine

montoya ve fisico ise şampiyonluk potansiyeli olan birer alete sahiptiler ama kullanamadılar

bu sene yine üç pilotun performansını merreak ediyorum

3-nick heidfeld: aslında bu bmw racingle birlikte bir merak konusu heidfeld bu sene berbat durumdaki bir otomobille webberi geçti ve gözardı edilmiş bir usta olduğunu gösterdi öyleki bmw nin koltuğunu kaptı ve bunu herkes iyi seçim olarak görüyor

Nick hieldfeld Raikkonen'le takım arkadaşırken Raikkonene karşı sütünlük kurmuştu.İyi bir pilot ne yapacağı Bmw'ye bağlı
    Ben Fisichella'dan daha iyi performans beklerdim zamanında Onun gönderilip Turullinin alınmasına bayağı kızmıştım.Belki seneye biraz daha iyi olur.

Benim merak ettiğim şeylerden biri de jack villueneuve
    williams Renault'dayken gayet iyi şeyler yapıyordu.Sanırım seneye onun için son şans(tabi Bmw sezon başlamadan kapının önüne koymazsa)
    Bu seneki performansı ümit vermiyor

• 2005 yılının en büyük hayalkırıklığı benim için montoya oldu. Haklı olarak beklentim çok fazlaydı ama defalarca çok acemice hatalar yaptı bu yıl...

Reno'nun teknik şefi Bob Bell bu yıl için ferrari ve mclaren, bizi küçümsedi diyor. Haklı gibi görünüyor. ben de koyu bi McLaren fanı olarak reno'yu küçümsedim. sonra bi baktık adamlar şampiyonluğa gidiyor. Tamam çok şanssızdık ama yine de bu yıl şampiyon olmalıydık. Biçok kişi hala önümüzdeki yıl için ferrari ve mclaren ın kapışacağını düşünüyor. Bence bu yarışa reno'da dahil olacak ve bu 3 takım çekişecek. diğerlerinden bişey çıkmaz .Önümüzdeki yıl ferrari kesinlikle çok daha iyi olacaktır.

Ama umarım şampiyon kimi olur...

bu arada belçika gp si önümüzdeki yıllarda yapılmayabilirmiş bu durumda sezonun en zevkli yarışlarından birinden mahrum kalıcaz. bizim pistimiz de açık ara en iyi ve zevkli pist olacak

• SPA zaten bir yıl yapılır bir yıl yapılmaz. Hep ceza aldıkları için 2003'te yoktu, 2004'te vardı, 2005'de olmayacaktı esasında cezalıydı ama sonra affedildi o yüzden vardı yoksa yine olmayacaktı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozanunal

SPA zaten bir yıl yapılır bir yıl yapılmaz. Hep ceza aldıkları için 2003'te yoktu, 2004'te vardı, 2005'de olmayacaktı esasında cezalıydı ama sonra affedildi o yüzden vardı yoksa yine olmayacaktı.

bu kez durum ciddiye benziyo

Belçika GP teşebbüs sahibi DDGP’nin iflas ettiğinin açıklanması an meselesi. Şirketin, 2010 yılına kadar Spa-Francorchamps’ta koşulan Belçika GP’sini desteklemek için anlaşması var ve eğer bu şirket batarsa, Belçika yarışı da tehlikeye girecek. DDGP son iki yıldır bilet satışlarının beklenenin çok altında kalması nedeniyle zor anlar geçiriyor. Şirketin şu anda 10 milyon EU borcu bulunuyor.
    Cuma günü Belçika’nın Walloon hükümeti Belçika GP’sinin geleceğini tartışmak üzere toplanacak. DDGP’den bir yetkili, şu an için konu ile ilgili bir açıklama yapamayacağını ve Belçika GP’sinin durumunun ne olacağını bilmediğini söyledi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dakid -- 22 Ekim 2005, 21:24:12 >

• Belçikadaki yarışların heyecanlı geçmesinin sebebi genelde yağmur yağması.
    İstanbul'daki gp seneye hangi tarihte olacak acaba?
    Bizim pistimiz de çok iyi bir de yarış esnasında yağmur yağarsa Spa'dan kat be kat heyecanlı bir yarış olur.
    Gelecek yılki yarışı kestirmek çok zor honda'dan bir atak beklenebilir.Belki toyota'da süpriz yapar
    Ama Renault yine şampiyonluğa oynayacak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • gelecek seneki rekabet konusunda aklıma takılan en onemli şey coswort motorunun ne yapacagı cunku adamlar v8 motorun en iyileri idi daha once
  • geçen sene hondanın bu sene de mclaren nin bir anda nasıl ileri atıldığını gördük yine bu sene hondanın ve ferrarini nasıl geriye düştüğünüde gördük
    bir şey yapıyorsun işe yarıyor ve bir anda zirvedesin bi şey yapıyorsun çok güvebnniyosun çalışmıyor bir anda diptesin
    amaa bu konuda en temkinli ve bilinçli ilerleyen takımlar başta ferrari sonra renault ferrarinin bu sene v8 için ter döktüğünü herkes biliyor renault da sürekli ileri doğru adım atmış bir takım
    benim gelecek sene için görüşüm şudur

takımlarda honda renault ve mclaren yarışır ferrari bu konuda geride kalır

pilotlarda Schumacher Alonso küçük bir ihtimal Fisichella yarışır diğerleri geride kalır

tabii bu benim görüşümdür mark webber için şu gidişe bakarak orta sıralardan başka yer düşünmek mümkün değil coswort iyi motor yapabilir ama williams iyi otomobil yapamıyor bu personelle yapacak gibide durmuyor
    toyotanın seneye ortalarda bmw nin redbulun bile gerisinde kalacağına eminim ben

• quote:

pilotlarda Schumacher Alonso küçük bir ihtimal Fisichella yarışır diğerleri geride kalır

takımlarda mclaren yarışacak ama pilotlarda kimi olmayacak öyle mi?
    bu kadar belli etmeyin bari çekemediğinizi veya bu işten anlamadığınızı!

• quote:

Orjinalden alıntı: dakid

quote:

50+60=110
    80+30=110

110=110

80> 60

Anlayabildinmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cncrd -- 25 Ekim 2005, 8:42:41 >

• quote:

Orjinalden alıntı: cncrd

quote:

quote:

50+60=110
    80+30=110

110=110

80> 60

Anlayabildinmi?

matematiksel olarak olamaz demiyorum schumi veya alonso nun sezonu 0 puanla tamamlaması da ihtimaller dahilindedir bu kafayla düşünürsek...

ayrıca o 30 dediğin fisichella ise o nasıl şampiyonluğa aday oluyor arkadaşın mantığıyla ??

nasıl istiyorsanız düşünün ama bence önümüzdeki yıl mclaren şampiyonluğa oynarsa, kimi kesin şampiyon olur. Her yıl bu kadar şanssız olunmaz...

• quote:

quote:

darkidciğim hemen serte geçme ben bunu çekememezlikten demiyorum şampiyona ne kadar çekişmeli geçerse benimn için o kadar iyi

ama ben bunu gecen senelere ve bende uyandırdığı izlenime göre diyorum elbetteki tuttuğum takımın etkisi var ama şunlarda var

şumi bu sene yeni v8 ile ya en güçlü olacak yada en güçlülewrden otolar aynı oldumu şumi bir adım önde demektir
    yeni değişikliğe renault daha önce çalışma imkanı bulurken mclaren kıyısına geldiği şampiyonluğa daha çok odaklandı ama bu oto onları seneyede güçlü yapar ama kimiyi şampiyon yapacak kadar ileri gidemez fakat montoya ve kiminin oratak puanları mclareni markalarda üst sıraya taşır markalarda iyi olmak illa pilotlarda da iyi olmak demek değildir aynı şeyy honda içinde geçerli istikrarlı ve hızlı iki pilotları var markaların seneye en güçlü takımlarından bii honda ama pilotlarda onlarında şansı yok
    ferraride massa yüzünden şampiyon olamaz bence ama şumi pilotlarda ünvanını geri alabilir bunu yaparkendfe en çok alonsoyla yarışır diyorum ben ama bu renaultun ilkerlemeye devam etmesine bağlı

davidde bu sene zirveyi kavalayan podyum yapan bir pilot olacak hata klien de

tabi bunların hepsi bu senki gidişata göre gecen seneki gidişat bu senyi tam verseydi şimdi jenson buttonun şampiyon olması daha mantıklıydı ama geçen sene bu sene hakkında hiç fikir vermeseydi o zamanda renaultun şampiyonluğu ssürprüz olurdu

• geçmiş senlere bakarak Renaulttaki yukarı ivmesinin devam edeceğini düşünüyorum
    ama seneye rakip daha fazla olacak dahaa heyecanlı bir sezon olacak
    30 fisichella değildi.söylemek istediğim markalarda mclaren'in önlerde olması pilotlarda da önde olacağı anlamına gelmez tıpkı geçmiş senelerde olduğu gibi
  • Renault'un F1 karnesi
    1978: 12.Renault
    1979: 6.Renault
    1980: 4. Renault
    1981: 3.Renault
    1982: 3.Renault
    1983: 2.Renault
    1984: 5.Renault lotus renault(3.)
    1985: 7. Renault lotus renault(4.) ligier renault(6.)
    1986: - lotus renault(3.) ligier renault(5.) tyrrell renault (7.)

1989: 2.(williams.renault)
    1990: 4.(williams.renault)
    1991: 2.(williams.renault)
    1992: 1.(williams.renault) 8.(ligier.renault)
    1993: 1.(williams.renault) 5.(ligier.renault)
    1994: 1.(williams.renault) 6.(ligier.renault)
    1995: 1.(benetton.renault) 2.(williams.renault)
    1996: 1..(williams.renault) 3.(benetton.renault)
    1997: 1..(williams.renault) 3.(benetton.renault)

2001: 7.(benetton.renault)
    2002: 4.Renault
    2003: 4.Renault
    2004: 3.Renault
    2005: 1.Renault

• quote:

quote:

quote:

quote:

50+60=110
    80+30=110

110=110

80> 60

Anlayabildinmi?

matematiksel olarak olamaz demiyorum schumi veya alonso nun sezonu 0 puanla tamamlaması da ihtimaller dahilindedir bu kafayla düşünürsek...

ayrıca o 30 dediğin fisichella ise o nasıl şampiyonluğa aday oluyor arkadaşın mantığıyla ??

nasıl istiyorsanız düşünün ama bence önümüzdeki yıl mclaren şampiyonluğa oynarsa, kimi kesin şampiyon olur. Her yıl bu kadar şanssız olunmaz...

bence önümüzdeki yıl mclaren şampiyonluğa oynarsa, kimi kesin şampiyon olur. Her yıl bu kadar şanssız olunmaz..
    sen şans de baskası beceriksizlik desin ama geçmişe bakıldığında kimi bunu hep yapıyor
    istisnasız tüm takım arkadaşlarından daha fazla yarış dışı kalıyor.

• ama kimi tüm takım arkadaşlarından daha çok puan alıyor. spin atsa, duvara vursa anlıycam ama ya son turda lastik patlıyor ya şanzıman ya suspansiyon ya bilmem ne ben şans diyorum tabii ki, sen de reno taraftarı olduğun için kimi'ye beceriksiz diyeceksin bu gayet normal... tıpkı tifosilerin yıllar önce mika'yı küçümsediği gibi... sözüm meclisten dışarı, o zamanki biçok tifosi bugunlerde reno cu oldu

size katıldığım nokta; umarım daha heyecanlı bi sezon olur..
  • quote:

ama kimi tüm takım arkadaşlarından daha çok puan alıyor. spin atsa, duvara vursa anlıycam ama ya son turda lastik patlıyor ya şanzıman ya suspansiyon ya bilmem ne ben şans diyorum tabii ki, sen de reno taraftarı olduğun için kimi'ye beceriksiz diyeceksin bu gayet normal... tıpkı tifosilerin yıllar önce mika'yı küçümsediği gibi... sözüm meclisten dışarı, o zamanki biçok tifosi bugunlerde reno cu oldu

kimi tüm takım arkadaşlarından daha çok puan almadı. bkz hieldfeld ,coudlhard
    seneye de montoya dan çok puan alacağı kesin değil. Benzer şeyler diğer takımdaki pilotlar içinde geçerli tabi.V8 daha yavaş olacak dolayısıyla sürüş karekteri de farkedecektir.
    Her neyse kimi şöyleydi böyleydi olayına girmek istemiyorum.

• quote:

quote:

ama kimi tüm takım arkadaşlarından daha çok puan alıyor. spin atsa, duvara vursa anlıycam ama ya son turda lastik patlıyor ya şanzıman ya suspansiyon ya bilmem ne ben şans diyorum tabii ki, sen de reno taraftarı olduğun için kimi'ye beceriksiz diyeceksin bu gayet normal... tıpkı tifosilerin yıllar önce mika'yı küçümsediği gibi... sözüm meclisten dışarı, o zamanki biçok tifosi bugunlerde reno cu oldu

kimi tüm takım arkadaşlarından daha çok puan almadı. bkz hieldfeld ,coudlhard
    seneye de montoya dan çok puan alacağı kesin değil. Benzer şeyler diğer takımdaki pilotlar içinde geçerli tabi.V8 daha yavaş olacak dolayısıyla sürüş karekteri de farkedecektir.
    Her neyse kimi şöyleydi böyleydi olayına girmek istemiyorum.

ben genel anlamda, bitirdiği yarışlarda aldığı puanları kastediyorum.. sürücülük yetenekleri dışındaki faktörleri gözardı edip sadece puanlara göre yorum yaparsak irvine da schumi nin önünde sezon tamamlamıştır zamanında (tamam uç bi örnek ama öyle)... veya heidfield sadece 1 kez teknik sorunlarla yarış dışı kalırken kimi 5 kez.
    bunları tartışırsak, dediğin gibi şöyleydi böyleydi olayına girersek bu konu bitmezz..

kimi , ne coulthard, ne heidfeld ne de jpm ile kıyaslanmıcak kadar iyi bir pilot benim kanaatimce...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dakid -- 26 Ekim 2005, 9:19:02 >

• dakidciğim şunu artık kabul etmek zorundasın kimi iyi bir pilot mika da öyleydi

ama aynı otoya bindikleri halde hep mikanın arcında sorun çıkardı couldhard yarışı biştirirdi aynı şey kimi dede oldu dünya ralli şampiyonasında gronholm var oda finli oda durmadan arcında sorun çıkıyor wrc aracları taş gibi sağlam makinalardır ama adam onu bile bozmayı başarıyor fişnililer böyle ne kadar inkar etsende finliler böyle. yani kimi nin sürekli arıza yaşaması kesinlikle ve kesinlikle şanssızlık değil
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.