Şimdi Ara

FORMÜL BULDUUM!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba ben hesap makinesine ihtiyacı olmadan hesap yapan adam.

    Taa 1 ay önce buldum bu formülü. Ancak kimseye gösteremedim çünkü çalınacağından korktum. Yaşım 13 ve henüz ortaokul son sınıfım. Bugün gösterdim ve bütün öğretmenlerim "Tübitak'a başvur bence kazanırsın!" dedi. Ben de bugün Tübitak'a başvurmak için bilgisayarın önüne oturdum. Ancak şöyle bir sorun var ki: "Tübitak başvuruları '21 Aralık' tarihinde" başladığı için korkuyorum. Çünkü 1 ay sürede kesin çalınır.


    Matematik öğretmenlerinden birisi (bana göre) çok kötü bir insandı. Ona göstermek istememiştim ama çok sevdiğim fen öğretmenim "N'olursa olsun bütün öğretmenlere göster. Çalsalar bile onun sevabı gene sende kalacak ve onlar üzerinde hakkın olacak." dedi. Ben de gösterdim. O kötü öğretmen bana dedi ki: "Gel formül hakkında bu pazartesi yani 19 Kasım'da konuşalım.". Bir de yarın yani 16 Kasım'da rehberlikle 2 ders boyunca (ki bu da bir buçuk saat eder) sohbet edecem. Formül konusunu açıp örnekler vererek ondan da destek alacam.


    Tübitak konusuna geri gelecek olursak, bildiğiniz PKK'lı veya fetöcünün bulunmadı herhangi bilimsel araştırmaları inceleyen güvenilir bir kurum var mıdır? Varsa nedir? Yoksa n'apmalıyım? Yaşım yetmediği için patent de alamam.







  • önce formülü diğer formüllere göre araştır. Pek kullanılmayan şekliyle de olsa bulunmuş olabilir. Sonra bu formülü önce noter ardından patent al derim. Ancak ne işe yarayacak. Formül ile sadece kullanılırken adın geçer. Gaus yöntemi gibi mesela. Bilim farklı bir şey. Bildiğim kadarıyla matematikte sadece sıfırın bulunması bile başlı başına bir olay. Kaldı ki bu formülleri bulanların da öyle gizli kapaklı işleri olmamıştır. Sadece adının korunmasını istiyorsan notere git. Ardından bütün okul müdürüne git ve bütün matematik öğretmenleri bir yere toplasın. Orada sunum yap. Eğer işe yarar bir şeyse müdür bakanlığa falanda haber verir. Üniversitelerden incelemeye gelirler derken ilerisi için belki burs sağlayabilirsin.

    İnşallah bulduğunu iddia ettiğin formül gerçektir,işe yarar bir şeyler üretir. Ve ilk tebrik eden ben olurum.
  • Ne ile ilgili bir formul? Fizik matematik kimya vs?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu da çok merak ettim ya.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buraya bunu yazdığımı unutmuşum, bulduğum şey şuydu. Daha rahat anlatmak için normal sayı verecem, bu arada zaten varmış bu :( Olay şu, 25 ve 6 aralarında asal ya, heh! 6'nın asal çarpanları 2 ve 3, o yüzden 6 ile 1/2 ve 2/3'ü çarpıyorum. paydaya asal sayı, paya da onun bir eksiği geliyor. Çarptıktan sonra 2 çıktı ya, heh işte O ikiyi 25'in üssüne yazıyorum ve 25² oluyor, bu sayı da asla 6 tarafından bölünemiyor, bir süre inceleme yaptıktan sonra da fark ettim ki kalan hep 1 oluyor. Bunu nasıl bulduğumu hiç sormayın, belki tuttururum diye saçma sapan şeyler deniyordum bir şey tuttu ama o da varmış. Bu arada bu şeyin ismini bilmiyorum, sadece varolduğunu biliyorum birisi beni aydınlatırsa sevinirim. Şimdi de asal sayılar üzerine çalışıyorum çünkü daha önce kesinlikle bulunamadı, ve çok saçma sapan bir iddiam var gene. Bence hemen hemen her formül bazı kısıtlamalar altında yalnızca asal sayı verebilir, yani kısıtlamadan kastım "sayı asal oldukça sayı asaldır" gibi değil. Çalıştığım belirli bir formül var ve asal çıkmadığı noktaların örüntüsünü bulmak üzereyim, böylece asal çıktığı noktaları bulabilecem. Asal sayıları 2'ye ayırdım, Liste 1'deki asalların bölen olduğu bütün yerleri saptayabiliyorum, ama Liste 2'deki asalların bölen olduğu yerleri saptamak için önce ilk olarak hangi noktada bölen olduğunu bulmam gerekiyor, bununla uğraşmadan Liste 2 asallarının bölen olduğu yerleri saptamak şuan için imkansız, hatta liste 2 asallarını bulmam da imkansız çünkü sonsuz tane asal var ve sonsuz tane Liste 2 asalı var, bütün listeyi dizmek pek mümkün değil. Bu listeyi dizebilecek bir formülü daha sallamasyonla bulursam zaten asal sayıların formülü bulunmuş oluyor ve dünyadan göçmeden bir işe yaramış oluyorum.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.