Bildirim
##formatlarken floppsiz sata tanıtma## acil !!!

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
mesele usb bellek de işini görebilir. anakartın usb bellek ile başlama desteğide mevcut zaten. ama önemli olan usb belleği A sürücüsü olarak pc ye göstermek. bunu yapmak için ben 2 gün uğraşmıştım .biostan floppy iptal ediyodum. onun yerine usb belleği xp otomatikmi görüyodu böyle bişeydi tam hatırlamıyorum. tabi usb belleğede sata hdd nin driverini doğru şekilde atmış olman gerekiyo -
quote:
Orjinalden alıntı: ByMeto
mesele usb bellek de işini görebilir. anakartın usb bellek ile başlama desteğide mevcut zaten. ama önemli olan usb belleği A sürücüsü olarak pc ye göstermek. bunu yapmak için ben 2 gün uğraşmıştım .biostan floppy iptal ediyodum. onun yerine usb belleği xp otomatikmi görüyodu böyle bişeydi tam hatırlamıyorum. tabi usb belleğede sata hdd nin driverini doğru şekilde atmış olman gerekiyo
hocam usb belleğim yok ama hafıza kartım ve kart okuyucu var kasada acaba olur mu
yaw floppyde var elimde ama bi türlü görmedi. kabloyu takıorum powerıda bağlıorum floppynin ışığı hiç yanmıo.. kablosunu ters takıorum bu seferde ışığı hiç sönmüo. 2 floppy 2 kabloyla denedim sonuç aynı.. daha önce formatlarken bağlamıştım floppyi şimdi bağlanmıo yada ben yapamadım çok garip
-
1 - kart okuyucuda olur elbet.
2 - bağladığın flopy nin ışığı hep yanıyorsa bağlantı ters bu tamam bunda hem fikirizdiğer türlü bağlayınca yanmaması normal. disket takip biostan da flopy yi en başa alınca disket sürücüsünü okumak için makine bi hareket yapmıyormu yani okuma eymelini gerçekleştirmiyormu. herşeyi doğru yaptın ise çalışması lazım flopy nin. tabi flopy bozuk değilse
-
sata hdd yee bir kere tanıdıldığı zaman bir dağaa gerek duyulmazz eğer başka bir anakarta falann taktıysan anakar cd sinde veye internetten satanın driverını bul usp belleğe at böylee yapabilirsinn ama bir kere bir anakarata tanıtılann sataa aynı anakartaa yeniden format atıldığında tanıtılmaya gerek duymazzzzzzzzzzzzz -
quote:
1 - kart okuyucuda olur elbet.
2 - bağladığın flopy nin ışığı hep yanıyorsa bağlantı ters bu tamam bunda hem fikirizdiğer türlü bağlayınca yanmaması normal. disket takip biostan da flopy yi en başa alınca disket sürücüsünü okumak için makine bi hareket yapmıyormu yani okuma eymelini gerçekleştirmiyormu. herşeyi doğru yaptın ise çalışması lazım flopy nin. tabi flopy bozuk değilse
FLOPPY BOZUK DEĞİL EMİNİM 2 TANE ELİMDE VAR KABLOSUDA BOZUK DEĞİL EMİNİM ONDANDA 2 TANE ELİMDE VAR TABİ EMİNİM DİORUM ÇALIŞTIĞINI GÖRDÜĞÜM MAKİNELERDEN SÖKTÜM..
ŞİMDİ IŞIĞI HEP YANIOSA BAĞLANTI TERS BUNDA HEMFİKİRİZ ÇOK GÜZEL
IŞIĞIDA YANMIOSA NORMAL DEMEKTİR BUDA GÜZEL
AMA BIOSDA Bİ KARIŞIKLIK VAR BIOS ANA EKRANDA PRI-SEC-MAS-SLAVE OLAN YERDE SADECE CD-ROM GÖZÜKÜO BU NORMAL Mİ PEKİ..
-
sen en iyisi biosu bi kere defaut yap o düzelir -
quote:
sen en iyisi biosu bi kere defaut yap o düzelir
biosu defult yapıyımda tekrardan biton ayar yapmaya gerek yok demi...hani pilini çıkarıpta sıfırlayınca tarih saatine kadar tekrardan ayar çekion öle bi durum olur mu -
yok yok tarih saate bişey olmaz. sen pili felan çıkarmıcaksın. gir biosa. orda bi yerde vardır "Setup Default Bios" yada kısa yolu F9 dur büyük ihtimal.
sıfırla ayarları kaydet çık. sonra tekrar kontrol etmek için gir biosa. boot ayarlarında flopy en başa gelmiş olması gerek. gerisini biliyosun zaten -
quote:
yok yok tarih saate bişey olmaz. sen pili felan çıkarmıcaksın. gir biosa. orda bi yerde vardır "Setup Default Bios" yada kısa yolu F9 dur büyük ihtimal.
sıfırla ayarları kaydet çık. sonra tekrar kontrol etmek için gir biosa. boot ayarlarında flopy en başa gelmiş olması gerek. gerisini biliyosun zaten
ya allah o zaman atalım bi defult işallah olur -
ilk yapman gereken bios a girip oradan disket sürücüsünü aktif hale getirmek ondan sonra kasayı aç ve bir bak bakalım sata hdd harbiden yerinde sağlam duruyormu kablosu yerinden oynama ihtimaline karşın sen bir kez çıkar ve yeniden tak ondan sonra bu hdd kesin master 1 olarak gözükecek sonra hala tanımıyorsa satayı disketten tanıtmalısın yahutta madem cdrom u görüyor buna yapman gereken bir cdye yazılımı çekip oradan tanıtmak ondan sonra herşeyi yavaş yavaş halledebileceğine inanıyorum... kulay gelsin :) -
olmuo yaw bi floppy takamadık iimi
-
Hocam, elindeki Windows XP CD 'si SERVICE PACK 2 limi ?
Eğer değilse böyle bir CD ile kurulumu dene bence -
quote:
Orjinalden alıntı: pashha27
Hocam, elindeki Windows XP CD 'si SERVICE PACK 2 limi ?
Eğer değilse böyle bir CD ile kurulumu dene bence
HOCAM XP CD Sİ SERVİS PACK 2 Lİ ORJİNAL LİSANSLI CD YANİİ BU SATA BENİ ETTİ YA 2 TANE FLOPPY TAKTIM GÖRMÜO MAKİNE Bİ YERDE Bİ HATA YAPIOZ AMA Bİ TÜRLÜ ANLAMADIM.. SATAYI TANITMADANDA DİSK GÖRMÜO FORMATLAMAK İÇİN İİYİCE SİNİR OLDUM YAA -
SATA için RAID sürücüsü istiyor olabilir. RAID sürücüsü bulamazsanız BIOS'a Q-Flash yapın Windows başlangıç disketi ile. 256 KB'lık bir Setup.EXE dosyası var. Bununla BIOS'u updateleyebilirsiniz de aynı zamanda.. -
quote:
Orjinalden alıntı: ermanpac
SATA için RAID sürücüsü istiyor olabilir. RAID sürücüsü bulamazsanız BIOS'a Q-Flash yapın Windows başlangıç disketi ile. 256 KB'lık bir Setup.EXE dosyası var. Bununla BIOS'u updateleyebilirsiniz de aynı zamanda..
hocam bi floppyim olsaydı zaten 150 kere format atmıştım sorun flppynin olmayışı -
Harici bir floppy bağlayabilirsin o zaman. Sadece BIOS'tan ayarları yapıp başka bir floppy bağla. O kadar zor değil ki.. -
yaw elimde 2 tane var floppy ama olmadı işte...
ya floppyinin ışığı hep yanıo e buda ters bağlantı demekyada floppynin ışı hiç yanmıo buda normal demek
ama ışığı yanmadığı zamanda ne yaparsan yap yanmıo floppy işlem yapmıo hareket hiç yok bi biosdanda bişey bulamadım yapacak daha önceden takar takmaz anakarta kablosunu windowsa girdiğin zaman görüodu formatlıodum çıkartıodum şimdi olmuo yaaaa
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X