Şimdi Ara

format sonrası sata harddiski disk yönetiminde görmeme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar, 1 hafta önce işletim sistemi olmayan bir bilgisayar aldım.Aldıktan sonra sırasıyla windowsu ssd'ye yükledim,1tb sata harddiskimi windowsu kurduktan sonra d diski yapmayı unuttum. Aklıma bugün geldi hafıza dolunca dedim bir d diski yaratayım, fakat disk yönetiminden disk1'i göremiyorum acaba diyorum harddisk'imi görmedi, aygıt yöneticisinde de gözüküyor. 1 tb sata hard disk şuan aygıt yöneticisinde gözükmesine rağmen disk yönetiminde olmadığı için kullanamıyorum uzun lafın kısası.neler yapabilirim bilgisi olanlar var mı?

    format sonrası sata harddiski disk yönetiminde görmeme sorunu



    format sonrası sata harddiski disk yönetiminde görmeme sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urazkrclk -- 8 Mart 2018; 20:21:11 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • Aygıt yöneticisindeki diskin sürücüsünü kaldır. Kaldırdıktan sonra bilgisayarı yeniden başlat. Bilgisayarı kapatıp açmayın. Yani kapat demeyin. Kapat deyince yaptığınız bazı değişiklikler olduğu gibi kalabiliyor. Yeniden başlarkan direkt bios'a girin. Bios'a girdikten sonra save and quit(kaydet ve çık) seçeneğine tıklayın. Ondan sonra zaten bilgisayar yeniden başlayacaktır.

    Açıldığı zaman disk bilgisayara takılı olduğu için tarama yapıp, sürücüsünü yenide yükleyecek. Ondan sonra disk yöneticisine girin ve diskinizin görünüp görünmediğini kontrol edin. Görünüyorsa oradan biçimlendirip diskinizi kullanırsınız

    Yukarıdaki yöntem işe yaramazsa eğer windows kurmak için kullandığınız dvd veya usb'yi bilgisayarınıza takın ve windows kurulum ekranına gelin. Hangi disk'e sürücü kurmanız gerektiğini soran ekrana gelince oradan 1tb'lik diski seçip, bölümü oluşturmadıysanız eğer yeni'ye tılayarak diski kullanılır hale getirin ve daha sonra da bölümü oluşmuş 1tb'lik diski seçip biçimlendir diyin. Biçimlendirme işlemi bittikten sonra da pencerenin çarpı tuşuna basıp kurulum ekranından çıkın kurulumdan çıkıp çıkmadığınızı soracaktır. Evet diyip çıkın. Bu sefer de sizi hangi dili ve klavyeyi seçmeniz gerektiğini soran ekrana yönlendirir. Oradan da çarpıya basarak çıkın. Çıkmak istediğinizi soran yönergeleri takip edin ve bilgisayarınızı yeniden başlatın. Eğer windows kurulum ekranından çıkamıyorsanız kısaca, windows usb veya dvd'sini çıkarın ve ondan sonra bilgisayarınızı restart düğmesine basarak yeniden başlatın.

    Windows kurulun disk'e müdahele etmediğimiz için bilgisayarınız windows'unuzu açmaya devam edecektir. Şunu gözden kaçırmayın ama. Diski yeni bölüm oluşturup biçimlendirdikten sonra ileri tuşuna sakın basmayın.

    Kolay gelsin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.