|
Format Atmak Kaç TL?
Bilgisayarınızda sorunlar mı yaşıyorsunuz ve format atmayı mı düşünüyorsunuz? Format atmak, bilgisayarınızın işletim sistemini ve verilerini tamamen silerek varsayılan ayarlara döndürmek anlamına gelir. Bu işlem, yavaş performans, hatalar ve virüslerden kurtulmanıza yardımcı olabilir.
Format atma işlemi, bilgisayarınızın modeline, donanımına ve işletim sistemine göre değişen bir fiyata mal olabilir. Genellikle, yetkili bir teknik serviste format atma ücreti şu aralıklarda değişmektedir:
- Temel Format: 50-150 TL
- Veri Kurtarma ile Format: 100-200 TL
- Windows İşletim Sistemi Kurulumu: 50-100 TL
- Donanım Arızalarının Giderilmesi: Ücrete dahil olmayabilir veya ek ücret talep edilebilir.
Format atma işlemi, bilgisayarınızın modeline ve işletim sistemine bağlı olarak birkaç saat sürebilir. İşlem sırasında tüm verileriniz silineceğinden, format atmadan önce önemli dosyalarınızı yedeklediğinizden emin olun.
Format atma işlemini kendiniz yapmak isterseniz, çevrimiçi kaynaklardan veya bilgisayarınızın üreticisinin web sitesinden adım adım talimatlara ulaşabilirsiniz. Ancak, teknik konularda deneyiminiz yoksa veya bilgisayarınızda donanım sorunlarından şüpheleniyorsanız, yetkili bir teknik servise başvurmanız önerilir.