Şimdi Ara

FORMAT ATMA HASTALIĞIM VAR (çok sık format atıyorum) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bende eskiden sık sık format atardım Disk bozulunca artık daha uzun sürelerde format atmaya başladım. Örneğin ayda bir ya da 2 ayda bir
  • Böyle bir hastalık duydum ya, artık ne acayip hastalık çıksa şaşırmıcam
  • bir program var bende aklınızı kaçırısınız
    p3 ü coreduo gibi hızlandırıyor
  • Ayrı ayrı 4 ve 2.5 senelik format atmama rekorum var hala da devam ediyor, bu kullanım alışkanlığına bağlı olarakta değişebilir (zira benim ki de sırf tarayıcı, IM ve müzik dinlemekten oluşmuyor). Format ancak alınma olmasın ama aciz insanların işi. Sorunun kaynağına inmek yerine üstelikte bu konuda bilinçlenme şansı varken bunu tepip tamamen "acemice" bir iş gerçekleştiriyor.

Bilindiği üzere format atmanın sabit disklere karşı da zararları bulunmaktadır olaylar sadece yazılımsal olarak gerçekleşmiyor. Format atmak yerine de pekala çözüm üretilebilir ki hele elinizin altında internet gibi bir nimet varken format çok komik bir çözüm kaçıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yuni

Böyle bir hastalık duydum ya, artık ne acayip hastalık çıksa şaşırmıcam

Hastalık olmasa da bende de var.Yeni bir PC almış gibi oluyorsun eski driver artıkları temizleniyor,saçma sapan hatalar gideriliyor bu sayede.Formatın en büyük artısı driver dll çakışmalarını önlemesi bence.

Diğer bir önemli artısı diski eline alırsın diyenlerin tam tersi olarak diski koruyor.İşletim sistemi dosyaları sürekli aynı yerde yazılı olduğundan (format atmazsan) sürekli o bölge okunduğundan o bölgede fiziksel yorgunluk kaçınılmaz oluyor.İmaj dosyası aldığınızda sistem dosyalarının yazılı olduğu yer değişmiyor.

Bana kalırsa en geç 3 ayda format atmak lazımdır.Ben her ay atarım orası ayrı.(lisanslı Windows kullanmak için-Vista SP1 için yok anladınız siz onu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecay -- 12 Haziran 2008; 12:22:57 >

• arkadaşlar formatı biliyorum cd de var ama pc nin anakart ın vs. driveri yok nereden bulacağım
  • quote:

Orjinalden alıntı: dost..:)

arkadaşlar formatı biliyorum cd de var ama pc nin anakart ın vs. driveri yok nereden bulacağım

anakartın markası ne asus gigabyte ise stesine gir ordan driverlarını bulursun yok bilmiyorum diyosan everest sana gerekli bilgiyi verir cpu z dende bakabilrsin
  • arkadaş bence sen kafanı formatla
  • doktora git bakalım ne diyecek :)
  • Bilgisayarım 4 Yıllık 1 kere format atmadım

takılma 0
    kasma arada bir

not : DeLL
  • image alma programını kullan 7-8 dakikada eski haline geri dönüyor formatsız .... sorun olursa onu kullan format zarar verir harddiskine
  • ben format atmayı bilmiyorum
    en son taramada 154 adet virüs bulmuştu
  • Format atma

Kendi kendini tatmin (Format atma), bilim teknik içgüdüsünden kaynaklanan bir davranış olarak, ikili ilişkinin mümkün olmadığı durumlarda kadın ve erkek hemen her bireyin, ender veya sık uyguladığı bir eylemdir.

Çoğu erkeğin merak ettiği gibi, "günlük yapılabilecek maksimum sayı" hakkında fikir vermek doğru değildir ve bilimsel olarak böyle bir bilgi de yoktur.

Format atma çok aşırı uygulandığında erkeklerde ve bazen de kadınlarda genital bölgenin cildinde tahriş oluşmasına neden olabilir.

Sanıldığının aksine, Format atma "güçsüz bırakan" bir olay da değildir, Format atma sonrası "yorgunluk" ve "uykuya eğilim" backup esnasında beyinde artan morfin benzeri etki gösteren hormonların (bunlara endorfin adı verilir) "gevşetici", sakinleştirici ve "keyif verici" özellikleri nedeniyledir.

Format atmada "aşırıya kaçıldığının" en önemli göstergelerinden biri, Format atmayı gerçek cinsel ilişkiye tercih etmek ve toplumdan, sosyal aktivitelerden uzaklaşmaktır. Format atmak için harcanan efor ve süre yeni arkadaşlıklar edinmek için harcanmıyorsa, bu durumda Format atma beraberinde sosyal ve psikolojik sorunlar getirebilir.

Bazı durumlarda "aşırı Format atma" aslında gizli kalmış bir sosyal fobinin de belirtisi olabilir. Böyle bir birey hayallerinde kurduğu ilişkileri gerçek hayatta kurmayı başaramaz ve bunun için çaba sarf etmenin yersiz olduğunu düşünerek, toplumdan uzaklaşmasını açıklamak için kendince haklı nedenler bulur.

Özet olarak eğer Format atma sosyal yaşantınızı etkilemiyorsa, arkadaşlıklar kurmayı ve sürdürmeyi başarıyorsanız, video, dergi, internette forumlarda çok aşırı vakit harcadığınızı düşünmüyorsanız Format atmanın size hiç bir zararı yoktur.

Format atmanın bazı zararları :

1) Psikolojik Yönden:

1- Aşırı Format atma düşkünlerinde üzüntü, dalgınlık ve aşağılık duygusu meydana gelir. Her Format atmadan sonra umumiyetle bir pişmanlık ve ruh sıkıntısı kendini gösterir. Yapılan bu işin de olgunluktan uzak bir durum arz ettiği hatıra geldikçe bu işi yapanlar, bir aşağılık ve suçluluk duygusuna kapılarak, moral kırıklığına uğrarlar.

2- Format atma alışkanlığı, bir kısım sinir bozukluklarına yol açar. Fazla sinirlenmeler, el ve kol titremesi, baş dönmesi, uykusuzluk, kalça ve bacaklarda dermansızlık, yorgunluk hasıl olur.

2- Aşırı Format atmanın Bedensel ve Sosyal Zararları:

Erkekler, genellikle bu işi elle görürler. Seyrek olarak yastık ve yatağa sürtme şeklinde de yaparlar. Batıda internetin serbestlik kazanması sonucu tekno shoplarda değişik aletler satışa sunulmuştur. İnsanı maddi yönden sömürmeye yönelik bu tür gereçler, bunları kullanan erkeklerde ruhsal çöküntülere neden olmaktadırlar.

Kasaya bir takım cisimler sokarak Format atan kızların, “kızlık” nişanı olan bekaretlerine bir zarar gelebilir. Bu durumda bazı cisimlerin içeride kalarak, ameliyatı lüzum etmiş muhtelif vak’alarına, tıp tarihinde çok rastlanmıştır.

Format atma tiryakilerinden bazı gençler, bu fena işe başkalarını da alıştırırlar. Sadece kendi yaptıklarıyla kalmayıp, cemiyetin birçok çocukları ve gençleri arasında, bu kötü illetin yayılmasına sebep olurlar.

Uzman ilim adamlarının Format atma konusunda araştırma neticesi ortaya koydukları gerçek şudur: Aşırı Format atmaya devam edenler, çok tehlikeli akla yönelik hastalıklara maruz kalır.

• Ghost çek
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.