Şimdi Ara

Formasyon!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fen - Edebiyat Fakültesi mezunlarına bildiğiniz gibi öğretmenlik yapabilmeleri için formasyon eğitimi veriliyor. Ders kaydı sayfama baktım ve seçmeli dersler arasından bazılarını formasyon eğitimi almak isteyen öğrenciler zorunlu olarak seçecektir diye uyarı niteliğinde bir yazı var. Aklıma takılan ve bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlara bazı sorunlarım var. Bu dersler iki döneme yayılmış 5. ve 7. dönem olmak üzere...

1) Formasyon alırsam alacağım belge mezun olunca elimde olur mu yoksa bu okuldan sonraya sarkar mı? Bazıları okul bittikten sonra formasyon eğitimi aldıklarını ve bu sürecin yaklaşık 1.5 yıl kadar sürdüğünü belirtiyorlar. Okulla beraber formasyon eğitimine başlamam ve okul bitiminde u belge ile beraber lisans diplomamı almam gibi bir durum sözkonusu olabilir mi?

2) Mülakat ve yazılı sınavlardan bahsediliyor. Böyle bir koşul varsa sınavlar nasıl olabilir?

3) Almayı düşündüğüm formasyon belgesi benim lisans diplomam ile girebileceğim iş alanlarını kıstlaması gibi bir durum sözkonusu mudur? Yoksa bu belge normal diplomanın üstüne bir artı mı katar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Relusion -- 9 Eylül 2008; 14:20:23 >

• ben memurlar . net sitesinden araştırmıştım fen edebiyat fakülteleri hakkında. biyoloji bölümünü seçecektim güya. tabi puanım yetmedi.:) ama iyikide yetmemiş çünkü iş imkanı hiç yok.dershanelerde 150 ytl ile çalışıyolar.çok komik bir rakam 2 3 sene staj olrak sömürüyorlar.ve atamalarda çok azmış. Allah size kolaylık versin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ****

ben memurlar . net sitesinden araştırmıştım fen edebiyat fakülteleri hakkında. biyoloji bölümünü seçecektim güya. tabi puanım yetmedi.:) ama iyikide yetmemiş çünkü iş imkanı hiç yok.dershanelerde 150 ytl ile çalışıyolar.çok komik bir rakam 2 3 sene staj olrak sömürüyorlar.ve atamalarda çok azmış. Allah size kolaylık versin.

Ben 3 sene erciyes üniversitesi fen - edebiyat fakültesinde okudum , 3. sınıfa geçerken bıraktım. Tek tavsiyem fen-edebiyat fakültelerinden uzak durun. Bu arada formasyon verilmiyo diye biliyodum ben.
  • Benim bildiğim artık fen-edebiyat fakülteleri mezunları öğretmenlik yapamayacak.Fen-edebiyat fakültelerini niye kurmuşlar anlamadım?4-5 yıl boyunca en kazık dersleri oku aldığın diploma birşeye yaramasın.Üniversitelerde böyle birçok bölüm var maksat genç nesli 3-5 yıl oyalayacak birşeyler olsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Calpi84

Benim bildiğim artık fen-edebiyat fakülteleri mezunları öğretmenlik yapamayacak.Fen-edebiyat fakültelerini niye kurmuşlar anlamadım?4-5 yıl boyunca en kazık dersleri oku aldığın diploma birşeye yaramasın.Üniversitelerde böyle birçok bölüm var maksat genç nesli 3-5 yıl oyalayacak birşeyler olsun.

dediklerine katılıyorum.faso fiso bölümler açıyorlar.ama iş imkanı yok. sonra çıkıp herkes üniversiteli olacak diyorlar. ee olunca ne oluyor pekii
  • Uludağ Üniversitesi kimya bölümüne başlıycam içimi kararttınız saolun
  • quote:

Orjinalden alıntı: SenSational

Uludağ Üniversitesi kimya bölümüne başlıycam içimi kararttınız saolun

Allah seni Haluk Hoca'nın gazabından korusun

formasyon konusuna gelince arkadaşlar üniversiteler her yıl tezsiz yüksek lisans ilanları verirler. giriş için ales puanı ve mezuniyet ortalaması kriterdir ama mülakatta yapılır.
    1.5 yıl sürer size tezsik yüksek lisans diploması verirler.
    ve iş imkanlarınızı kısıtlamaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lanetholsun -- 10 Eylül 2008; 14:10:36 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dgs sınavı
    geçen ay açıldı
    Subaylık polislik
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar bundan yaklaşık 20 yıl önce formasyon ile okuduğun bölüm haricinde bir bölümden öğretmen olarak atanıyordun. Ama artık formasyon eğitimi almanın hiçbir mantığı yok. Çünkü işe yaramıyor. Önce devlet o ilgili bölümün mezunlarını atayacakda, yer kalırsa formasyon almış adamı atayacak. Akıl mantık işi değil. Günümüz koşullarını değerlendirirsen; formasyon ekstra eziyet, zahmet.

Ama; aranızda ne olur ne olmaz diyen varsa; alsın formasyonu.

Okul sırasında alırsın formasyonu, okul bittikten sonrada paket program halinde sunuyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.