Şimdi Ara

Form1 ile 2 arası baglanti kurmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Form1 ile 2 arası baglanti kurmam lazım form1de 5 textbox ımız var
    mesela ilki diğerindeki bir label a eşitlencek mesela textbox1 e kullanıcı selam yazınca diğer formdaki label adı selam yazıcak nası yapıcam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waleur5 -- 16 Aralık 2011; 20:09:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: waleur5

Form1 ile 2 arası baglanti kurmam lazım form1de 5 textbox ımız var
    mesela ilki diğerindeki bir label a eşitlencek mesela textbox1 e kullanıcı selam yazınca diğer formdaki label adı selam yazıcak nası yapıcam?

seninki biraz server client mimariye giriyor :D. iki formda açıkken dediğin zor. ancak şöyle olabilir. sen formun birinden yazdığın yazıyı harici bir dosyaya yazdırabilirsin(xml,txt) ve arkasından. diğer forma atacağın timer da sürekli xml i takip eder değişiklik görünce verdiğin komuta göre işlemleri yaptırabilirsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: waleur5

Form1 ile 2 arası baglanti kurmam lazım form1de 5 textbox ımız var

@mfcaglar: benim anladığım kadarıyla arkadaşın kastettiği iki formun açık olduğu bir durum değil sanırım
    zannedersem önce form1 gözükecek, sonrasında form1'i gizleyip form2'yi gösterecek

@waleur5: form1'de 1 textbox 1 buton var diyelim, form2'de de 1 label var misal
    ben aşağıdaki kodu butonun click event'ine yazdım, sen ilgili event'e yazarsın artık
    yalnız ben tek veri geçecek şekilde yazdığım için Controls[0] deyip geçtim yazarken, orayı biraz geliştirmek gerekir sadece

this.Hide();
    Form2 f = new Form2();
    ((Label)f.Controls[0]).Text = textBox1.Text;
    f.Show();

• benim anladığım kadarıyla arkadaş form1'de girdiği bir bilgiyi, atıyorum, bir butonla açtığı form2 üzerinde bir label'da görmek istiyor.
    öncelikle form 2 design bölümünden yazının gelmesini istediğin label'ı sağ tıklayıp properties'den modifiers'i public olarak değiştirmen gerek.
    daha sonra form1'deki add veya ekle butonunun kod kısmına form2.label1.Text = textBox1.Text; kodunu eklersin.
    tamamdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baymuskulpesent -- 17 Aralık 2011; 15:14:37 >
  • bu kadar uzatmaya gerek yok ki bence. form1in load özelligine form2.show yazar. iki form da açık olur. aşagıdaki kodları dene. timer nesnesinin interval özelliğine 100 yaz.

Private Sub Form_Load()
    Form2.Show
    End Sub

Private Sub Form_Unload(Cancel As Integer)
    Unload Form2
    End Sub

Private Sub Timer1_Timer()
    Form2.Label1.Caption = Text1.Text
    End Sub
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.