Şimdi Ara

Ford Taunus alınır mı? Niçin bu kadar ucuz? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
76
Cevap
4
Favori
73.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Nasıl Araç Peki Hocam Çekişi,gidişi konforu güvenliği vs. bir de bu araç için yokuşlar sorunmuş öyle mi;?
    Sonuçta 93 model araç aldım.Ben ayda en fazla 250 km yapan biriyim.
    Sonuçta ekonomi ayda 1000km ve üstü yapanlar için gerekli bence bu fiyata alınabilecek en iyi araba diyorum.
    HERŞEY GÖNLÜNCE OLSUN.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webercan -- 25 Şubat 2014; 16:12:12 >
  • Merhabalar,
    Bir süredir bu arabaları yakından takip ediyorum. Merak ettiğim şey,
    Türkiye'de üretilen otosan ortaklığındaki araçlar hangi yıldan sonra üretime başladı.
    Onların yedek parçasını bulmak daha mı kolay?
    Tercih sebebi mi olmalı?
    İkincisi,
    1.6, 2.0 seçeneklerinden gt, gl, gts, gls , s vs. gibi bir çok ayrıntı var.
    Bunlardan hangilerinin 4 vites olduğunu doğrusu çok bilmiyorum.
    4 vites dezavantaj mı onu da bilemiyorum.
    Bu konuda sizler ne dersiniz?

Benim daha çok (şekil olarak) 81/82 modeller hoşuma gidiyor.
    Bu modelde bir araç almam, yedek parça ve usta konusunda beni,
    yerli üretim arabalardan daha mı çok sıkıntıya sokar?

Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

4 vites önerilmez. Hem yakıt hem gürültü açısından.

GL araçlar 4 vites. Gerçi 5 ileri şanzumanlar kolay bulunabiliyor.

Aradığınız modeller Alman üretimi. 2.000 altına düşmeyin.
  • ford taunus coupe gt 2.3 1977 turkiyede neden yok , çoğu yere bakmış olmama rağmen bulamadım , alıp güzel bir şekilde restore etmeyi planlıyorum fakat henüz bulamadım hiç bir yerde de yok bu konuda bilgi sahibi olan varmı ?
     Ford Taunus alınır mı? Niçin bu kadar ucuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: 52tunc52

ford taunus coupe gt 2.3 1977 turkiyede neden yok , çoğu yere bakmış olmama rağmen bulamadım , alıp güzel bir şekilde restore etmeyi planlıyorum fakat henüz bulamadım hiç bir yerde de yok bu konuda bilgi sahibi olan varmı ?

hocam ben onun hurda belgeli olanını görmüştüm 2-3 sene önce,

yani plaka takılamıyor trafiğe çıkamıyor, trafikten tamamen silinmiş,

2004 ötv hurda indirimiyle bir çok araç trafikten silindi,

babam da 2004te 0km aldığı zaman bir sedan Taunusdan faydalanmıştı.

velhasıl kelam, hevesinizi kırmak istemem ama o aracı bulamazsınız.

• KONUYLA İLGİSİ OLAN ARKADAŞLARA BİR SORUM VAR SENE 2018 OLMUŞKEN KEYFE KEDER HAFTADA  Ford Taunus alınır mı? Niçin bu kadar ucuz? 2-3 GÜN BİNMEK İÇİN 73-75 MODEL TEK KAPILI 1,6 BENZİNLİ OLAN MODELDEN ALINIR MI?? YEDEK PARÇA, ARIZA , YOLDA BIRAKMA PROBLEMİ OLUR MU ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veysel_akt -- 28 Ocak 2018; 1:55:59 >

• 93 model 2.0 GTS vardı 2001 de. Makam aracı gibiydi o zamanlar efsaneydi kocaman kasa popüler bi araçtı.

“Ümitvar olunuz! Şu istikbâl-i inkılâbat içerisinde en gür seda İslâm’ın sedası olacaktır”
  • quote:

Orijinalden alıntı: veysel_akt

KONUYLA İLGİSİ OLAN ARKADAŞLARA BİR SORUM VAR SENE 2018 OLMUŞKEN KEYFE KEDER HAFTADA  Ford Taunus alınır mı? Niçin bu kadar ucuz? 2-3 GÜN BİNMEK İÇİN 73-75 MODEL TEK KAPILI 1,6 BENZİNLİ OLAN MODELDEN ALINIR MI?? YEDEK PARÇA, ARIZA , YOLDA BIRAKMA PROBLEMİ OLUR MU ??

@tefennili @degobar @webercan

• Islak havada araç zaptedilmiyor. Düşük bir hızda 2 kere spin atmıştım. Ancak zevkli araçtır. Özellikle frene basınca o öne yığılması falan cok iyi
    2020 1.5 Audi A3 Sport
  • uzun yıllar Taunus kullanmış biri olarak yazayım da millet okusun fikir sahibi olsun..

İlk arabam 86 Parliament mavisi 1,6 ford taunus .. ( başka markalara girmeden diger ford arabalarım )

90 model 2.0 GLS Klimalı orjinal..

86 model 1,6 yine.. Kahverengi renkli .. ayagım yerden kesilsin diye almıştım..

91 model 2,0 GLS

90 model 2,0 GLS..

1997 senesinden 2007 senesine kadar kullandım.. Şahsi fikrim..

Bir defa Motoru mükemmel dir.. forumun başında motoru problemli diye vs yazılmış ..ilginç hiçbirinde motor problemi yaşamadım , sadece 1 defa 90 model 2.0 GLS arabamda baskı balata degişimi sonrası otobanda hız denemesi yapmıştım ve ibre 205 i görmüştü arabam hararet yapmıştı.. ama masraf vs açmadı 10 senede ilk ve tek hararet problemim o olmuştu sonrasında yaptıgımız kontrolde radyatör hortumunun eski oldugu için su kaçırdıgını görmüştük.. hortum degiştirdik..devam..

bir problemim de 1,6 motor 86 fordum da sağ ön tekerden ses geliyordu bayram öncesi baktırmaya zamanım olmamışdı o haliyle bayramda uzun yola çıkmıştım ve yolda sağ ön tekerlek kitledi.. kitli halde yine 100 metre gittim benzinlikte tekeri söktüm , göbek rulmanı dagılmış.. tedek rulman yok her yer kapalı.. rulmanı bir güzel gresleyip tekrar taktım.. bir hafta o şekilde gezdim sonrasında degiştirdim..

Sonuç olarak..

Orjinal buldugunuzda her türlüsü alınır..1,6 ya kasa agır gelir.. agır gider ama oturaklı gider..

Bana kalırsa 2.0 motor tercih ederim.. Bulunmayan parçası yok .. parça sıkıntısı var diyen bunu neye göre der anlamış degilim.. Yakıt konusu 2.0 motorlusu bir Şahin den az yakar .. ama şehir içi yakar yakmam demez.. uzun yolda virajlarda tadından yenmez.. yaylanması , kafa sallaması kullanan bilir.. ışıklara geldiginizde kafa sallaya sallaya durursunuz bu tat pek çok arabada yoktur..

İkinci eli neredeyse hiç yoktur.. yani , ben alırım bir iki sene sonra üzerine üç beş koyar satarım ..yok öyle bir dünya..Millet Taunus dan korkuyor.. Satamassın kardeşim.. 10 bin TL ye al 7 bin TL ye satarsan öpte başına koy :)

Hidrolik direksiyonu mükemmeldir..

Bugün 2.0 motorlu orjinal klimalı bulmsam ikinci araba olarak gözüm kapalı alırım.

• yukarıda yazdıgımın haricinde biraz daha ekleyeyim..

Eksileri..

Yakıt konusu hiç ford kullanmamış biri için kabus gibi görülebilir.. devrini bilmez bagırtır vs çok yakar..

Yagmurlu havaları , alçak olması nedeni ile sevmez.. su geçişlerinde stop edebilir.. bunun için özel tedbir alınırsa sıkıntı yaşatmaz.

1.6 motorlusu bana göre alınmaz.. tat vermez..

2.0 motor.. çok güzel spin atar.. yagmurda vs dengesiz diyen lastiklerine yada fren ayarlarına baksın derim.. yok öyle bir şey.

1,6 motor rampada agır kalır.. 2.0 motor ok gibidir..

ikinci eli çok çok agır gider.. zararına satmayı göze al..

Kasa agır oldugu için hararete meyillidir.. Kullanmasını bildikçe hararet ile iyi geçinmeyi ögrenirsin. ( güzel bir radyatör ve dügmeli fan harerete kesin çare )

Artıları..

Bakım maliyeti az

Parça sıkıntısı yok..

Bakımlı bir ford seni yolda bırakmaz..

Tank gibidir .. ( ben büyük çöp konteynerlarını tampon ile iter kendime park yeri açardım )

paran kısıtlı ise.. ve 5-6 yıl beni Bayramda seyranda yolda bırakmasın Çoluk çocugum sogukta dolmuş beklemesin dersen..

Al kardeşim..korkma.. hergün binme sende haftada bir .. LPG de bin..

üç beş aşagı satarsın Çoluk çocugun eziyet çekmez..

• bu arada..

orjinal satmak isteyen varsa 2.0 GLS bana özelden yazabilir.

Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.