Arkadaslar.. Elimde Tungsten Gri renkte bir Ford Ranger Thunder var.. Yeni aksesuar almak ve araci birazdaha gelistirip, guzellestirip kullanmak istiyorum.. Tabi bu gelistirmeler ve guzellestirmelerden sonra gunluk kullanim yapmayacagim..
Oncelikle aracin alttaki resimdeki gibi oldugunu bildireyim.. hos bunu facebookdan cektim ne derece calisir bilmiyorum.
Bu araci oncelikle 10 santim kadar yukseltmek istiyorum.. belki daha fazla olabilir.. ama kesinlikle monster yaratmak istemiyorum... kisaca araziye daha uygun hale getirecegiz.. Bu sebepten aracin orjinalde olan Bridgestone Dueller lastikleri yerine, Yine ayni markanin Dualler "M/T 673" her yol lastigini takmak istiyorum.. resimde goruldugu gibidir.
Tabiki bu lastiklar camurluga surtebilir.. ozellikle tam tur donerken ve ani frende.. ama sunu soyleyebilirim mevcut orjinal jant'a uyuyor.. Bu sebepten esasen internetten bulamadim ama aracin amontisotlerini yukseltmek ve cok az sertlestirmek istiyorum... arkasi belki makasyayli oldugu icin ters baski ile halledilebilir. fakat bunu nerden nasil yaptiririm hic ama hic bilgim yok. ilk once bu destegi rica ediyorum..
Sonra aracin burnuna tercihen ozel bir carpma demiri yaptirmak istiyorum ama gordugum kadariyla yasaklanmis.. mevcutta TUV onayli polimer kapli olanlar var. jileti surdugun anda yirtiliyor. Bu sebepten ozel bir aliminyum, krom alasimi yaptirabilecegim yer lazim.. tabi aracin burnuna gore de yaptirabilmeliyim.. bunlar sorun olmaz cunku ozel bir malzeme ile kaplayacagim icin gayet yumusak olacak ve gayet kolay yeniden kaplamak veya degistirmek sorun olmayacak. evet boyle bisey buldum..
yine ayni sekilde arkayada farkli bir carpma demiri yaptiracagim ama bilinenlerden farkli.. arka kapaga engel olmayacak sekilde 2 tasarim yaptim.. alttaki lastigi buna asabilirim. yanina da ek benzin deposu koyacagim. 20 litre yeterli olacaktir.. arka kasayi acmak icin, bu arka carpma demirini yana acacagiz.. ondan sonra da normal kasayi acacagiz...
Tepeye bir sepet planlamaktayim.. 2. yedek lastigin uzerinde bulundugu ve onde 3 arkada 1 ve yanlarda 2 ser adet sis fari bulunacak.. Yandakiler sari, arkadaki kirmizi ve ondeki beyaz olacak.. .arac yukselecegi icin her iki tarafta 40 numara ayagin yarisi kadar genislikte basamak olacak..
en guzel iki istegim araca snorkel baglamak ve egzost borusunu aracin kullanici tarafinin arkasindaki lastigin onunden kabinin ustune vermek.. planima gore sac deldirmeye gerek yok.. zaten bunun icin bosluk yapimis... son susturucudan cikan borunun degistirilmesi ve kendimizi araca binip inerken yakmayalim diye egzost ustunde sogutucu olacak...
butun aksesuarlar haki yesili.. camur yesili gibi diyebilirz.. ayni zamanda aracin xlt versiyonu gibi bir farli kusak rengi olacak ve bu da camur yesili olacak... kromajli, sihay ve parlak renkli bolgelerde renk degisimi olmayacak..
butun bunlari yapmak istiyorum ama ne yaptirabilecegim yer ne de fiyati konusunda bilgim var.. Bana sadece bu konuda yardimci olursaniz sevinirim...