Bildirim
Ford Ranger 2014
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Bilgi verecek biri yokmu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Motoru çok güçlü 5 silindirli dizeldir. O yüzden bana göre farklı bir motor. Hemen hemen herşeyi çekersiniz ve yüklüyebilirsiniz. 10 litreden aşağı yakmaz. 4X2 mi 4X4 mü düşünüyorsunuz? 4X4le ağır offroad da yapabilirsiniz. -
Aslında şehiriçi kullanıcaz yani öyle dağ bayır pek çıkmayiz ama almışken 4x4 û almak lazım diye dusunduk.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
O zaman 4x4 almak bence pek mantıklı olmaz çünkü şehir içi kullanıcaz diyorsunuz. 4x2 düşünürdüm yada farklı bir araca yönelirdim ben olsam çünkü 4x4 aldığınız zaman arazi aracı tipine giriyor ve motor hacmi vergisine göre ödüyorsunuz her yıl 8.362,00TL. Ben yuh diyorum bu vergiye. Artı olarak, araba vergisi ödüyorsunuz ama şehirler arası yolda kamyonet hız sınırına uymak zorunda kalıyorsunuz. Böyle saçma bir sistemi var devletimizin. 4x2 alırsanız 1.286,00TL yıllık ödersiniz.
Edit:Yazım yanlışı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Samir_Rallye -- 23 Ocak 2015; 23:07:22 > -
4x4 alirsaniz ticari vergisi vermezsiniz diye biliyorum,arazi tasiti olarak vergilendiriliyor -
quote:
Orijinalden alıntı: talhaokur
Ford Ranger 3.2 sizce nasıl bir araç . Yarın gidip biriyle konusucaz ve hosumuza giderse alıcaz . Bilgisi olan varsa yardım edebilirmi ?
Aracı alırsak yarın editlerim
Bana biraz acele ediyorsunuz gibi geldi.
Öncelikle ihtiyacınızı belirleyin, daha önce 4x4 kullandınız mı? Araziye gidecek misiniz? Aracın arazi kabiliyeti hakkında bilginiz var mı? (Arazi vitesi, yaklaşma açısı vs.)
Eğer kamçılık gibi faaliyetlerde kullanacaksanız güzel bir römork ile tüm malzemenizi taşıyabilirsiniz. Karavan çekebilirsiniz. Bu gibi ihtiyaçlar için mi alıyorsunuz?
Saygılar...
-
Üstteki arkadaşlara katılıyorum. Zamanında bizde L200 alırken 4x4 alalım demiştim babamda vergisinin iki kattan fazla olduğunu söyleyince inanmamış araştırıncada şaşkınlık içinde kalmıştım.
3.2 200 hp wildtrak gerçekten hoş bir araç ama denildiği gibi arazi koşulları zorlanmayacaksa şehir içinde gereksiz vergi ve yakıt demek. 4x2 olanı alıp keyfinize bakın. Tabi hilux ve L200 de bakılabilir. -
Vergi konusu doğru , 4x4 ü hesaplamak için internet vergi dairesinden otomobili kullanabilirsiniz. 4x2 de ise kamyon kamyonet sekmesini.
Bahsettiğiniz araç tahminimce 14 lt yakar şehir içi, Benim 2,0 TDI şehir içi 8,5 LT - arkadaşımın L200 2,5 Dizel 10 LT
Ben iyiki almışım diyorum aracımı, çünkü bu güne kadar gitmediğim yerlere gittim, mesela 10 dk önce off roadta rota çizdim kendime pazar günü için. Eşimle beraber çıkıyoruz dağlara. Bu çok güzel bir his gerçektende.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X