Şimdi Ara

Ford Mondeo TDCI'nın ekonomisi 1 depo ile 2161km (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
1
Favori
4.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Death666

quote:

Orijinalden alıntı: hezerfen

isimli iki Norveçli,Knut Withil ve Henrik Borchgervink 1.6 litre TDCi motorlı Ford Mondeo wagon ECOnetic araçlarındaki bir depo yakıt ile 2161 km yol kat etti.
    depo kaç litrelikti?

Hesaba göre 70 çıkıyor.

işin içinde bir gariplik yokmu sizce....benim tespitlerim: 70 litrelik depo kullanan otomobil varmı bilmiyorum.
    2161=40 saatte katedilmiş..devamlı gidilse 54 km.h..yok devamlı deyilse dur kalklarda hiçmi fuzuli yakıt darcanmamış.....
    birde gözden kaçan bir ifade var3.2 ORTALAMA YAKIT...demekki bu değerin altına çokça düşülmüşki ortalaması 3.2 olmuş....
    bence reklem kokan bir haber...az yakması benim için sevindirici çünkü şuan iki adet ford sahibiyim..yinede reklam derim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hezerfen -- 2 Ekim 2011; 20:08:24 >

• quote:

quote:

quote:

isimli iki Norveçli,Knut Withil ve Henrik Borchgervink 1.6 litre TDCi motorlı Ford Mondeo wagon ECOnetic araçlarındaki bir depo yakıt ile 2161 km yol kat etti.
    depo kaç litrelikti?

Hesaba göre 70 çıkıyor.

işin içinde bir gariplik yokmu sizce....benim tespitlerim:hesabı nasıl yaptınız bilmiyorum amma 70 litrelik depo kullanan otomobil varmı bilmiyorum.
    2161=40 saatte katedilmiş..devamlı gidilse 54 km.h..yok devamlı deyilse dur kalklarda hiçmi fuzuli yakıt darcanmamış.....
    birde gözden kaçan bir ifade var3.2 ORTALAMA YAKIT...demekki bu değerin altına çokça düşülmüşki ortalaması 3.2 olmuş....
    bence reklem kokan bir haber...az yakması benim için sevindirici çünkü şuan iki adet ford sahibiyim..yinede reklam derim..

Bizim sanayi ustası 2005 turbo dizel corsa ile 1 depo ile 1170 km gitmiş

• yoq artık... bırak mondeoyu focus u fiesta bile o değere yaklaşamaz...
  • @ Rockford Fosgate

fortçu muymuş ?

• bu testi forumdan bir arkadaş yapsa, veya türk iki arkadaşın yaptığı yazılsa ne yalancılığı kalırdı, ne sahtekarlığı.

ama norveçli iki arkadaş yapınca başımızın üstünde.
  • 1.6 PSA basmadığında az yakar.Anormal bir sonuç değil ben sık sık ışıklı uzun yolda 3.5lt'yi 80 civarı giderek rahatlıkla tutturuyorum.Bu alet hem 115'liklerden hem de Start-stop özelliklilerden olsa gerek.
  • Sabır bu olsa gerek. Ama hayatın gerceklerine uyumlu değil. Sadece deneme olarak kalacak bir şey. En azından cogunluk için. 2000 küsür km yolu kaç kisi düşük hızda gider ki??
  • Alırsın FORD olursun LORD. Bunu alan hakkaten 1 depo ile 2161km LORD oluyo
  • quote:

quote:

quote:

depo kaç litrelikti?

Hesaba göre 70 çıkıyor.

işin içinde bir gariplik yokmu sizce....benim tespitlerim: 70 litrelik depo kullanan otomobil varmı bilmiyorum.

100 3.2
    2161 x

x= 69,152 LT

deposu demeyelim de yaktığı yakıt diyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÇVK -- 2 Ekim 2011; 21:15:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Krandei

Alırsın FORD olursun LORD. Bunu alan hakkaten 1 depo ile 2161km LORD oluyo

2161 km ile LORD değil KAMYONCU olursun.
  • arada durup depoyamı işiyorlardı dedirtecek bir ortalama...
  • quote:

Orijinalden alıntı: funkmaster

quote:

Orijinalden alıntı: Krandei

Alırsın FORD olursun LORD. Bunu alan hakkaten 1 depo ile 2161km LORD oluyo

2161 km ile LORD değil KAMYONCU olursun.

@funkmaster,
    bu espri kabiliyetini değerlendirmelisin.göndermelerin gerçekten zeka ürünü.
    not; ciddiyim dalga veya başka bir niyetim yok.
  • cidden bu motoru fiestaya koysalar 2-2.5 litre falan yakacak galiba kilometrede
  • Helal olsun değer mükemmel hemde istediğim araç........
  • Helal olsun sonuç güzel ama o şekilde de yol gidilmez yaw.
  • 2161 km / 40 saat :

Saatte 54 km hız yapmış hiç durmadigini düşünürsek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eylülnisaeyvaz

demek türkiyede bu pahalı yakıtlarla yaşasalar burdan aya bir depo ile gitmeye çalışırlardı

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre BİÇER

Sabır testi.

Her araç az yakar ama bir günlük yolu 2 günde giderek.

Arkadaşları tebrik ediyorum.

arkadaşım konuyu özetlemiş, verin bana 500 beygirlik bir araba bakın ben nasıl az yaktırıyorum, ama 10 gün sürer yolculuğum
  • quote:

Orijinalden alıntı: postal58

quote:

Orijinalden alıntı: Emre BİÇER

Sabır testi.

Her araç az yakar ama bir günlük yolu 2 günde giderek.

Arkadaşları tebrik ediyorum.

arkadaşım konuyu özetlemiş, verin bana 500 beygirlik bir araba bakın ben nasıl az yaktırıyorum, ama 10 gün sürer yolculuğum

Hocam benim 1.6 multijet 4. viteste 1500 devirde 3,6-3,7 gibi yakıyor.

Hem de araçta 225-45-17 lastikler var.

Psa motoru daha az yaksa da birkaç değişiklikle Fordçu arkadaşların değerlerine yaklaşmam mümkün görünüyor.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.