Şimdi Ara

ford mondeo-citroen c5 hangisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ikisinide 2006-2007 model düşünürsek ve aynı kmde aynı temizlikte olsalar hangisini neden tercih ederdiniz.konfor,yol tutuş,fren mesafesi,sürüş keyfi ve güvenlik anlamında aralarında ne gibi farklar vardır.unutmadan ikiside 2.0 benzinli( yada lpgli) ve otm vites.

• karşılaştırmaya 407 de dahil olursa işler nasıl değişir.
  • mondeo
  • her ne kadar citroeni surmemis olsam da mondeo mk3 ve mk4u surmus biri olarak mondeo icin yol tutus olarak iyi diyebilirim kaldi ki zaten fordun araclari genelde yol tutus olarak cogu kisi tarafindan ovuluyor bunun disinda fren mesafesi kanimca (baya) buyuk oranla lastigin kalitesine bakar diye dusunuyorum
  • Eğer 2006 -2007 modelleri kıyaslıyorsak, bence mondeo daha akılcı olur.

ancak güncel c5 eski versiyonuna gore baya iyileştrildi...
  • c5 de hidroaktif süspansiyon oluşu tercihinizi etkilemezmi.otobanda aracı alçaltıp asfalta neredeyse sıfır halde kullanıp şehir içinde yükseltip kasis çukur stresinden uzaklaşmak hoş olmazmı.yanlışım olabilir c5 ncap de 5 yıldız alırken mondeo 4 de kalmıştı.mondeonun ise efsane olmuş sürüş dinamikleri var.ikiside makyaj geçirmiş.mondeonun arka atopları mercedes tarzı olurken c5 daha kapsamlı makyaj sonucu arka L tipi stoplara ve önde yine L şeklinde geriye çekik farlara kavuşmuş.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Opel Vectra C1 Vs Ford Mondeo Mk3
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: iniyesta

ikisinide 2006-2007 model düşünürsek ve aynı kmde aynı temizlikte olsalar hangisini neden tercih ederdiniz.konfor,yol tutuş,fren mesafesi,sürüş keyfi ve güvenlik anlamında aralarında ne gibi farklar vardır.unutmadan ikiside 2.0 benzinli( yada lpgli) ve otm vites.

Dostum ikisinide kullanmış biri olarak söylüyorum

C5: Bizde suan 1.6 dizel 2007 modeli var 1.6 motor o kasayı yokuşlarda cekmekte birazcık zorlanıyor ama öbür durumlarda arac gayet seri..
    Hele bide amasörlerine bakman lazım içinde yaylanırsın yakıtıda iyidir tam uzun yol aracıdır alçalma yükselme özelligi cok zevkli arac kendiini yolda ayarlıyor
    120 yi geçtigin zaman tamamen çöküyor kendini ferrarinin içindeymiş gibi hissediyorsun Herkes kaçıyor yolundan C5 alıncak arabadır kondorludur yol tutuşsa cok güzel bu zmana kadar c5e takla attıran olamadı ancak hız limitlerini cok aşırı aşman lazımki takla atsın..

Mondeo: Oda cok güzel araba 2006 2.0 dizelini almıştık arabanın nasıl kalktıgını nasıl hızlandıgını bile bilmiyordum c5den daha atakdır.
    yol tutuşda konforda oda 1 numara bence fazla söze gerek yok imkanın varsa ikisinden birinin 2.0 dizelini al lpgyle ugraşma..

• Öncelikle her ikisinin de güzel ve özel araçlar olduğunu belirteyim.

1. Konfor: C5 in özel süspansüyonları nedeniyle biraz daha üstün olduğu söylenebilir.
    2. Performans: Aralarında bariz bir fark olduğu söylenemez.
    3. Sorunsuzluk: Mondeo nun daha sorunsuz ve daha kolay ve ucuz tamir olacağını belirteyim.
    4. Sürüş keyfi: Her iki aracın da üstün yol tutuşuna sahip olduğunu, ford un bu konuda kendini ispatladığını ancak c5 in bu modelinin de üstün yol tutuşuyla tanındığını bilmekte fayda var.
    5. Dış görünüş: Her iki aracın da bu konuda sınıfta kaldığını üzülerek söylemekle birlikte c5 in biraz daha farklı bir havası olduğunu belirteyim.
    6. Yakıt tüketimi: benzinle ya da lpg ile yine bir birine çok yakın tüketimlere sahipler.
    7. Alım-Satım: Yine her iki aracın da piyasasının zayıf olduğunu söylemekte fayda var ancak mondeo nun bu konuda daha rahat ve daha belli fiyat aralıklarında satılacağını belirtmekte fayda var.
    8. Servis bakımı: Bu konuda da mondeo nun yaygın servis ağı ve kolay parça bulma imkanını göz önüne alırsak mondeo önde görünüyor.

Şimdi tüm bu konularda puanlama yaparsak:

1. C5
    2. -
    3. Mondeo
    4. C5
    5. C5
    6. -
    7. Mondeo
    8. Mondeo

Yukarıdaki belirtilen özelliklerden hangileri sizin için daha önemliyse puanlama ve tercihinizi o yönde yapabilirsiniz. Şahsi fikrimi soracak olursanız ben bu araçların benzinlilerini almazdım ancak illa alacak olsaydım mondeo yu tercih ederdim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.