Şimdi Ara

.::. FORD KUGA ECOBOOST KULUBÜ 2013-2016 .::. (534. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.974
Cevap
108
Favori
704.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 532533534535536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Karadeniz_ K kullanıcısına yanıt
    Kardeş yukarıda yazdığım yazıyı bir okulundan sonra düşün derin.Ben yandım başkası yanmasın.Bu motorların ikiside arızalı ve Ford kendisi sahip çıkmıyor motoruna.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok geçmiş olsun.sizin araç 1.5 mi yoksa 1.6 mı? Aracı ne kadar almıştınız,
    motordaki durumun sebebi neymiş, neden böyle sorun çıktığını servis söyledi mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karadeniz_ -- 13 Şubat 2019; 23:29:31 >
  • loadingmaster kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle bu sebeple daha önce sistem getirmiş ve kullanmakta olan arkadaşlarımın yorumlarının kıymetli olduğunu düşündüğüm için bu satırları kaleme aldım. Rdsecuriter, lordlegolas83 v.b. arkadaşların sistemleri ne oldu? Youtube'da da CMAX uygulaması var! Onların belirttiği store ile de yazıştım. Abby denilen arkadaşla ben de görüştüm.

    Benim aracım da aynı konfigürasyonda ve sadece otomatik parktan vazgeçebileceğim kararına vardım, çünkü pek destekleyen yok. Ama ön-arka park sensörleri ile kameradan vazgeçmek istemiyorum + öne kamera bağlantısı istiyorum. 2nci video-in olmazsa kamera 1 senede körelir, o da diğer gereksinim!

    Sinosmart 9.1 inçlik bir sistem. Sony konsoldan vazgeçmek istemiyorsunuz sanırım (çalışmasa da yerinde dursun gibi).Sony konsol başa bela, standart Ford konsolu olsa çoğu sistem çalışıyor. Ne varsa bu Sony'lerde. Yurtdışında da pek sevilmiyor.

    Yoksa Türkiye'de 9.1 inçlik android sistemler (ön-arka park sensörleri, kamera, direksiyon kumadaları çalışan) mevcut. Çin'e gitmeye gerek yok bence, buradan da iyi bir sistem alabilirsiniz.

    10.2 ve 12.1 inçlik sistemleri (gerçi 12.1 biraz kaba duruyor sanki) neden düşünmüyorsunuz? Çok güzel duruyorlar. Çalışmayan konsol düğmeleri yerine (veya Navitech gibi 8 inçlik sistemin bedeli 4000 TL ve yok) büyük ekranlar iyi gibi. Cyclone getirse Çin'e de bakmayacağım. Halen haber yok, en son Şubat başı görüştüm, ilk görüşmem Mayıs 2018'de idi.

    20den fazla store ile aliexpress'den yazıştım. Ben inanmasam da bazıları otoparkı desteklediklerini iddia ediyor. Dürüst görünenler çalışmayacakları (ön park sensörü gibi) söylüyor. Trendx bir aracım olsa hemen şimdi sipariş vermiştim açıkçası.

    Bence çok şey istemiyorsunuz. Ben de istiyorum sizin gibi

    Gözüme de 5-6 sistem kestirdim, iki tanesi 12.1 inç, diğerleri 10.2 (Android 6.0/7.1 sistemler). Halen araştırıyorum, gözümü karartıp sipariş verecek gibiyim.

    Bir yandan da kıymetli tesla ekran kullanıcılarının görüşlerini beklemekteyim.




  • Arkadaşlar 1.6 ecoboost larda geri cagrilma ile sorunun çözüldüğünü düşünürken 1.5. Ecoboost larda da motorda problem mi baş gösterdi ve ford garanti kapsamindayken bile mi bu sorunlar karşısında çaresiz kalıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gokhan3368 G kullanıcısına yanıt
    Eski bir 1.5 kullanicisi olarak basiniza gelenlere uzuldum. 3 sene once neredeyse 0 km gibi ikinci el almistim bende aracimi. Yetliki ekspere soktuk sorun cikmadi. Ancak 2bin km sonra bir gun cam suyunu koymak icin actigimda fren sivisinin yerinde olmadigin gordum. Hemen biraz arastirdim ve forumda daha once bir kisinin basina geldigini okudum. Fren pedalinin oradaki hidrolikten sivi akitiyormus. Servise soyledim hic karsilasmadik dediler, sonra yeri gosterdim evet haklisiniz dediler. Garanti kapsaminda ucretisz yaptilar ama ne bir servis kagidi actilar ne de bisey imzalattilar. Arac hic uyari vermemisti. Elektronik devrelerinde de sorun oldugu icin zararins sattim. Ama 4x4u cogu aractan iyiydi. Umarim sorununuz cozulur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokhan3368

    Arkadaslar S.a 2 ay önce garantisi daha 1 ay önce bitmiş Ford Kuga 1.5 ecoboost ikinci el araç aldım. Aracı 1 hafta sonra kontrol ettiğimde soğutma suyunda eksilme olduğunu fark ettim. 1.6 ecoboostlar da sıkıntı vardı ama 1.5 ler de yok yeni nesil diye biz bu aracı aldık. Sonra Alanya Ford Otokoç servisine götürdüm aracı. Araç bizde kalacak inceliyecez dediler. Araç servis bakımlı olduğu içinde Ford iyi niyetten bunu karşılayacak dediler. Aracımı bıraktıktan 3 gün sonra aradılar motoru indirecez masrafları sizin karşılamanız gerekiyor dediler. Duyun arkadaşlar Ford daha 40 bin deki motoruna bile sahip çıkamıyor. Şu an bize yaklaşık 10 bin masraf çıkardılar. Ford un bu motorlarının hepsi arızalı ve sahip çıkmıyor. Sizden ricam aranızda çok tecrübeli arkadaşlar var ben sunan ne yapabilirim benim sorunum neyden kaynaklanmıştır sizce ? Yoksa ford a dava mı açsam yada satan galericiye mi dava açmalıyız ne yapacağımızı şaşırdık.Birkactane ustaya gittim kimisi sogutmadandir diyor kimisi üst kapak çatlamış olabilir diyor deneyecez diyor enaz 10 bin masraf çıkarıyor onlarda belkide 15 bin.Lutfen yardım edin 100 bin tl bağladım araca şimdi benim neyapmam gerekir.
    Aracınızda su eksiltmeden başka yağ eksiltme ve performans kaybı çekiş düşüklüğü de var mı? Eğer varsa bunlar tam olarak silindir kapağı çatlağına işaret ediyor. Aracınızın garantisi devam ediyorsa ford otosana bastırın. İlgilenmiyorlarsa bence bir avukata danışın derim.




  • atsuma kullanıcısına yanıt
    Evet hocam malesef bizim başımıza geldi 45 bindeki 1.5 ecoboost kuva aracımıza motor inecek dediler 10 bin veya daha fazla masraf gideceğini ve tarafimizca karşılanması gerektiği söylendi suan heryere yazıyoruz bu sonuç alamadık bekliyoruz hala uzak durum bu motordan biz yandık siz yanmayin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • loadingmaster kullanıcısına yanıt
    Hocam suan için performans kaybı yağ eksiltme gibi bir sorun gormedik sadece su eksiltme var gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba
    ben hala aracımda kullanıyorum 10.1" ile 64 gb ve ön-arka kamera var, arka park sensörü bağlı, benim araç trendx önde sensör yok,
    bağlı kameraların haricinde video in var boşta kullanmıyorum. cihazı shenzende abby den direkt elden aldım ozaman 350+44 USD dolar para verdim yanında bir - iki hediye ile.
    ben montajı kardeşimin dükkanda yaptım onların oto elektrikçisi ile. Anadolu yakasındaki berke ye kameraları taktırdım (işçilik vasat-başında durman lazım)
    internet ortamında bu cihazdan alıp montaj videosu yayınlayan var ruslardan bilginiz olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, ford kuga otomatik araç bakıyorum.
    kuga 1.5 ile 1.6 arasında yakıt tüketimi, performansı, teknolojisi, sorunsuzluk vb. özellikleri bakımdan çok fark var mı?
    hangisi motoru önerirsiniz?
    aracın yakıt tüketimi, vites geçişleri nasıldır? sunroftan su sızıntısı oluyor mu?
    alırken özellikle nerelere dikkat etmeliyim.
  • Merhabalar, ford kuga otomatik araç bakıyorum.
    sizin yazınızı okudum, herhangi bir gelişme var mı?
    ford kugayı önerirmisiniz.
  • mehmet---1907 M kullanıcısına yanıt
    Araç sorunsuz kardeşim. 1,5 ile 1,6 arasında 0,7- 1 lt arasında tüketim farkı var. 1,5 motor ortalama 10 litre kesin tüketir. Tüketim birazda kullanım ve güzergahla orantılı. Vites geçişleri çok azda olsa hissedilir. Sonuçta bu araç tam otomatik. Hiç bir belirti olmasın diyorsanız çift kavramalı ( power shift ) alınmalı. Aracı alırken tabiki bakımlı olması ön planda olmalı.
  • mehmet---1907 M kullanıcısına yanıt
    Bu gün şöyle bir yeni araç piyasasını dolaştım. Yeni gelen pejo rifter araca baktım felan. Sonuç: Kuga şu anda alınabilecek en makul rakam ve performanslı SUV olarak ortaya çıkıyor. Tabiki öneriyorum ancak yakıt konusunda 10-11 litrelere hazır olmak lazım.

    Neyi öneriyorum dersen tabiki 1,5 motorlu Titanium AWD-Cam tavan bir araç tadından yenmez. :)

    Selamlar
  • cevap için teşekkürler.
    Kugalar hepsi 4x4 mu, yoksa 4x2 mi?
    cam tavandan/sunrooftan ses, su sızıntısı oluyor mu?
    kuga alırken özellikle nerelere dikkat etmeliyim.
    onat, ilanlarda çoğunlukla 1.6 motor ilanı var. örnek olması bakımından bir kuga araç linki vere bilirmisin.
  • mehmet---1907 M kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Manuel Kuga araçlar 150 hp-240 Nm tork ve 4x2 önden çekişlidir. Tam otomatik olan araçlar ise 180 hp-240 Nm tork ve AWD dediğimiz akıllı 4 çeker araçlardır.

    Cam tavan su , ses problemli bir araç duymadım bu güne kadar. Ama olmayacağı anlamına gelmez. Önemli olan burada fabrikasyon kronik sorunu olmamasıdır.

    Araç alırken tabiki bakımlı olması, servis kayıtlarıi hasar durumu, yıpranmışlık. Ne diyeyim diğer araçları nasıl alıyorsanız Kuga yıda o şekilde değerlendiriniz.

    Sahibinden com sitesine girdiğinizde mutlaka ilan görürsünüz arkadaşım. Örnek olması açısından;
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-ford-s-m-otomotiv-den...2015-ford-kuga-17-bin-km-de-cam-tavanli-668252136/detay




  • cevap için çok sağol.
    hafta içi cam tavanlı 1.6 kuga bakmaya gittim. galiba sunrooftan su almıştı, tavanda su izleri,lekeleri vardı? bu sıkıntı oluşturur mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokhan3368

    Arkadaslar S.a 2 ay önce garantisi daha 1 ay önce bitmiş Ford Kuga 1.5 ecoboost ikinci el araç aldım. Aracı 1 hafta sonra kontrol ettiğimde soğutma suyunda eksilme olduğunu fark ettim. 1.6 ecoboostlar da sıkıntı vardı ama 1.5 ler de yok yeni nesil diye biz bu aracı aldık. Sonra Alanya Ford Otokoç servisine götürdüm aracı. Araç bizde kalacak inceliyecez dediler. Araç servis bakımlı olduğu içinde Ford iyi niyetten bunu karşılayacak dediler. Aracımı bıraktıktan 3 gün sonra aradılar motoru indirecez masrafları sizin karşılamanız gerekiyor dediler. Duyun arkadaşlar Ford daha 40 bin deki motoruna bile sahip çıkamıyor. Şu an bize yaklaşık 10 bin masraf çıkardılar. Ford un bu motorlarının hepsi arızalı ve sahip çıkmıyor. Sizden ricam aranızda çok tecrübeli arkadaşlar var ben sunan ne yapabilirim benim sorunum neyden kaynaklanmıştır sizce ? Yoksa ford a dava mı açsam yada satan galericiye mi dava açmalıyız ne yapacağımızı şaşırdık.Birkactane ustaya gittim kimisi sogutmadandir diyor kimisi üst kapak çatlamış olabilir diyor deneyecez diyor enaz 10 bin masraf çıkarıyor onlarda belkide 15 bin.Lutfen yardım edin 100 bin tl bağladım araca şimdi benim neyapmam gerekir.
    Geçmiş olsun . Son durum nedir. Ben de düşünüyordum aracı. Hatta az evvel sizin alım sürecinizi okumuştum. Çok mutlu etmişti sizi araç. Üzüldüm gerçekten. Yakıt tüketimi ve sizdeki bu durum fikrimi epey etkiledi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • rdsecuriter kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Cevabınız için çok teşekkür ederim. Güle güle kullanmanızı diliyorum. İyi de bir fiyata almışsınız, şimdi dolar da aldı başını gitti...

    Memnunsunuz muhtemelen. Herhalde sisteminizi güncellemediyseniz Android 4.4 olması lazım. Sisteminiz Aliexpress'de Carbar markası olarak satılıyor sanırım.

    Android 4.4 en stable olanı olduğu da bir gerçek.

    Aliexpress'den araştırmalarım sonucunda 12.1 inch Kirinavi için pazarlık ettim, alacak gibiyim. Gerçekten Ruslar bu konuda çok iyi.

    Tek endişem benzer sistemler için kimi ön sensör, kimi ön-arka sensör çalışır diyor. Kimi hiç çalışmaz diyor (kamera dahil). Alabilecek olsam doğrudan rus sitelerinde getirtmek isterdim. Geliştirilmiş yazılımları var, sensörlerin çalışmaması gibi bir durum yok. Oto-parkı zaten gözden çıkardım.

    Benim aracım selective. Maalesef Ford'ların uyum hususunda berbat olduğu bir gerçek.

    12.1 inç büyük olur mu bilmiyorum, herşey dokunmatik, tuş takımı da yok, umarım iyi olur almaya karar verirsem. Anlaştığım sistem 2gb+64gb+And7.1. Gece sorun yaşıyor musunuz? Çok mu parlıyor?

    Dediğiniz gibi, geldikten sonra bir de taktırmakla uğraşacağım.

    Sizin bu sistemlerin takılı olduğu selective model sahibi bir arkadaşınız var mı?

    Onun da görüşlerini almak isterim.

    Ön kamera için giriş var mıydı? Çoğu sistem sadece arka kamera ve USB DVR destekliyor.

    Teşekkürler,




  • slm arkadaşlar...nasipse 2016 model 1.5 ecoboost titanium benzinli otomatik kuga alma arifesindeyim...aracın lpg uyumu ile ilgili tecrübesi olan arkadaşlardan bilgi almak istiyorum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba,

    Eşim ve ben arabalarımızı satıp, bir tane ortak bir araba almak istiyoruz.

    2015 model Kuga' lara bakıyoruz.

    Titanium ve Selective donanımlarına bakıyoruz. Anladığım kadarıyla Style ve Trend X, görece boş olanlar.

    Peki bu Selective, Titanium' dan daha mı dolu ?

    Yardımınızı rica ediyorum.

    Son olarak bu aracı önerir misiniz ?
  • 
Sayfa: önceki 532533534535536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.