Şimdi Ara

!Ford Kuga 1.6 Benzinli (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
5
Favori
29.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Blue_Knight

Biri rakamla yazsın cepten gözükmüyor

8.9

Orijinalden alıntı: goofyitu

aracım 3000km ye yaklasti
    son yakıt durumu
    18" jantlı selectıve
    kopru trafigi gibi trafiklere genelde girmiyorum
    yalnız 1000km den sonra performanslı kullanmaya basladım, yakıtı sirket verdiginden cok yakıtı dusunmeden kullaniyorum
    otobanda yol musait oldugunda 160-170 le kullaniyorum
    daha once baska baslikta scirocco ve cc den sonra bıraz performans olarak yavas geldi demistim ama ilk basta araca cok yuklenmedigim icinmis,arac cok guzel hizlaniyor,performans sorunu var diyen tas olur
    bır de bu aracı yoldan cıkarmak cok zor ,4 cekeri sadece kar kis diye dusunurdum ama virajlarda zigzaglarda vb de cok iyi is cikartiyor 4x4 olayı,arkayı hic bırakmıyor hep cizgide kaliyor

!Ford Kuga 1.6 Benzinli

yakıtı şirket veriyor onu anladım da araç ta mı şirketin; ayrıca şanzıman konusunda ne düşünüyorsun 3. vitesde felan iletim sorunu yaşadığı yukarıdaki videolarda var sende böyle bir durum var mı yaşadın mı 60 km hıza gelip ondan sonra biraz cansızlaşıp sonra parlaması nedir senin fikrin bu konuda objektif olalım çünkü eminim üye olan olmayan bir çok kişi bakıyordur sayfaya daha genel bir test sunsan büyük sevaba geçerdin.
    Bu değer şehir içi mi tamamen sen 8.9 yakladınsa ben rahat 7.8 yakalarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi root_echo -- 6 Nisan 2013; 16:14:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: trojana

Yakit takintisi olan veya cok km yapanlar bu araca bence bakmamali. Bu yapidaki bir aracin 6-7 06:31:22 yakmasini bekleyenler varsa hayal. Sehir icinde 10-11 litre arasi yakar. Ayrica 2 litre dizel bu tip bir arac alsaniz o da 10 litreden az yakmayacaktir ayrica birde otv ve mtv farki odeyeceksiniz. Konu 1.6 T insignia meselesine donmus. Test etmedim fakat performans duzgunse bu arac alinabilir. Sonuc olarak captiva alsaniz 90 bini cikarmaniz lazim zaten sanirim piyasada 2 litre olup ondan daha ucuz bir suv yok.

Insignia'nın 1.6 180 beygirlik motoru, Kuga 1.6 ecoboost ve Volvo s60 1.6 180 bg. Bu 3 ünün de motorları aynı değil mi? İnsignia çok yakıyor diye şikayet ediliyorsa Kuga da Insignia'dan daha hafif değil ve tam otomatik vites var. TEM'de 10 litre altı görülür ama İstanbul gibi bir yerde şehir içi 10 litre altı imkansız bence. 8.9 ortalamalı arkadaş da km'nin çoğunu otobanda yapıyor tahminen.

• quote:

Orijinalden alıntı: caldexter

quote:

Yakit takintisi olan veya cok km yapanlar bu araca bence bakmamali. Bu yapidaki bir aracin 6-7 06:31:22 yakmasini bekleyenler varsa hayal. Sehir icinde 10-11 litre arasi yakar. Ayrica 2 litre dizel bu tip bir arac alsaniz o da 10 litreden az yakmayacaktir ayrica birde otv ve mtv farki odeyeceksiniz. Konu 1.6 T insignia meselesine donmus. Test etmedim fakat performans duzgunse bu arac alinabilir. Sonuc olarak captiva alsaniz 90 bini cikarmaniz lazim zaten sanirim piyasada 2 litre olup ondan daha ucuz bir suv yok.

Insignia'nın 1.6 180 beygirlik motoru, Kuga 1.6 ecoboost ve Volvo s60 1.6 180 bg. Bu 3 ünün de motorları aynı değil mi? İnsignia çok yakıyor diye şikayet ediliyorsa Kuga da Insignia'dan daha hafif değil ve tam otomatik vites var. TEM'de 10 litre altı görülür ama İstanbul gibi bir yerde şehir içi 10 litre altı imkansız bence. 8.9 ortalamalı arkadaş da km'nin çoğunu otobanda yapıyor tahminen.

motor hacimlerine bakarak motorları aynı demek pek doğru bir tespit değil opelinki farklıdır, volvo zaten ford tarafından çinliler satıldı motoru kim yapıyor bilgim yok ama bahsettiğin araçlardan 180 bg lik opel tam otomatik onun şanzımanı nedir kodu nedir bilgin var mı bu modele göre hangi şanzıman hangi kodda bunları öğrenebileceğimiz bir kaynak var mı?

• Yukarıda bir arkadaşın söylediği gibi, talep patlaması var araçta

Dr. Sheldon Cooper
  • quote:

Orijinalden alıntı: root_echo

quote:

Orijinalden alıntı: caldexter

quote:

motor hacimlerine bakarak motorları aynı demek pek doğru bir tespit değil opelinki farklıdır, volvo zaten ford tarafından çinliler satıldı motoru kim yapıyor bilgim yok ama bahsettiğin araçlardan 180 bg lik opel tam otomatik onun şanzımanı nedir kodu nedir bilgin var mı bu modele göre hangi şanzıman hangi kodda bunları öğrenebileceğimiz bir kaynak var mı?

Beygir güçlerine bakarak aynı demedim üstad merak etme :) Forumda araştırırsan dediğime çıkarsın. Kullanılan motor aynı fakat şanzımanlar farklı, araçların yere aktarım oranları da farklı. Bu 3 ünden en iyi şanzıman Volvo S60'ın Powershift'i. O bile şehiriçi ortalama 9 litre tüketiyorsa, daha fazla ağırlık ve tam otomatik şanzımanla Kuga'nın 10 litre tüketmesi normal. Kışın soğuk hava ve kısa mesafelerde daha bile artabilir.

• Hangi şirketmiş bu elemanına Kuga veriyor???

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Asıl sorun 1.6 ecoboost motorlu modellerde amerikada bir geri çağırma olmuş.Motorda sanırım yağ kaçağı sebebiyle yangın rizki tebit edilmiş.Bu sorunu biraz uzun sürsede Aralık sonunda bir yazılım ile çözmüşler.

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Hangi şirketmiş bu elemanına Kuga veriyor???

şirket elemanına kuga vermemiştir, kendi aracını almıştır muhtemelen ve aylık araç kiralamaya karşılık gelen miktarda şirket çalışanına destek vermiştir. İstanbul'da bu şekilde otomobil alan çok arkadaşım var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @immortal -- 6 Nisan 2013; 18:15:27 >
  • Bu araçtan şehir içi 11-12 litre tüketimin altında beklemek hayal olur...

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

Kuga başlığında Kuga alan ve tüketim değerlerini paylaşan birisi var. Aracın tüketimi tahmin ettiğiniz kadar yüksek değil.

http://forum.donanimhaber.com/m_71896747/mpage_5/key_/tm.htm

18" jantlı 1.6ecoboost 180hp otomatik Selective'de Şehir içi 8.2 gibi bir değerden bahsetmiş.

kendisi de belirtmiş şehir içi falan değil o.

test sürüşünde motor soğukken yapılan değerlere bakarsan gerçek trafikte 12 litreyi bulur.

bu arada arka koltuk hariç gerçekten olmuş bu araç. 4*4 olayı en güzel ksımı nefret ediyorum 2 tekerden çekişli yüksek güya jip araçlardan. bunda en azından gerçek 4*4 ve hafif arazi kabiliyeti var.

• quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

quote:

Kuga başlığında Kuga alan ve tüketim değerlerini paylaşan birisi var. Aracın tüketimi tahmin ettiğiniz kadar yüksek değil.

18" jantlı 1.6ecoboost 180hp otomatik Selective'de Şehir içi 8.2 gibi bir değerden bahsetmiş.

test sürüşünde motor soğukken yapılan değerlere bakarsan gerçek trafikte 12 litreyi bulur.

bu arada arka koltuk hariç gerçekten olmuş bu araç. 4*4 olayı en güzel ksımı nefret ediyorum 2 tekerden çekişli yüksek güya jip araçlardan. bunda en azından gerçek 4*4 ve hafif arazi kabiliyeti var.

Yahu arkadaş takmışsınız arka koltuğa.. test ettiysen gerçekten sana lafım yok, bu aracı test eden ve 2 defa arkada oturan biri olarak söylüyorum, arka koltuklar inanılmaz ferah ve rahat. Hele 60•40 eğimini aldırdığız zaman.. Hangi dünyada yaşıyorsunuz ben anlamıyorum..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben de arka koltukları gayet ferah ve rahat buldum. Önde 1.92 lik arkadaş otururken benim dizlerim ile koltuk arasında 4 parmak mesafe kalmıştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bacardirom

quote:

quote:

Yahu arkadaş takmışsınız arka koltuğa.. test ettiysen gerçekten sana lafım yok, bu aracı test eden ve 2 defa arkada oturan biri olarak söylüyorum, arka koltuklar inanılmaz ferah ve rahat. Hele 60•40 eğimini aldırdığız zaman.. Hangi dünyada yaşıyorsunuz ben anlamıyorum..

hocam koltukların rahatlığı ile ilgili en ufak bir sorun yok, şaft tüneli olmaması da çok iyi. sorun yan destek olmaması, bu boyutta bir araca göre nispeten sınırlı diz mesafesi ve genişlik. birde ön koltuklara göre ucuz görünmesi.

böyle bir araç alırsam arkada 3 kişinin çok rahat yolculuk etmesini beklerim, benim c4'den bir farkını göremedim. mesele budur.

• yav beyler siz yakıta taktınız evet çok yakıyor bariz belli zaten yok öyle dünya;
    -hem tam otomatiğe bineceğim
    -hem 4 çeker araca bineceğim
    -hem kasa 1500 kg üzeri olacak
    -hem cip olacak ki aerodinamiği kötü
    -hem 180 hp olacak az yakacak

yok öyle bir dünya, yok öyle bir araba benim esas derdim şanzuman yakıtı çok umursamıyorum. şanzuman olayını netleştirsem bu yaza alacağım aracı ama şanzuman meçhul geri zekalı ford ne vardı bir getragdan alaydı şanzumanu, zfden alaydı gitmiş kendi üretmiş.

halen şanzuman konusunda olumlu şeyler söyleyip beni rahatlatacak tüm fikirlere açığımı yukarıdaki videoları gördünüz.

Unutmadan araçta hakikaten talep patlaması var ama düzünde sanırım bunda değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi root_echo -- 6 Nisan 2013; 19:35:36 >

Orijinalden alıntı: goofyitu

aracım 3000km ye yaklasti
    son yakıt durumu
    18" jantlı selectıve
    kopru trafigi gibi trafiklere genelde girmiyorum
    yalnız 1000km den sonra performanslı kullanmaya basladım, yakıtı sirket verdiginden cok yakıtı dusunmeden kullaniyorum
    otobanda yol musait oldugunda 160-170 le kullaniyorum
    daha once baska baslikta scirocco ve cc den sonra bıraz performans olarak yavas geldi demistim ama ilk basta araca cok yuklenmedigim icinmis,arac cok guzel hizlaniyor,performans sorunu var diyen tas olur
    bır de bu aracı yoldan cıkarmak cok zor ,4 cekeri sadece kar kis diye dusunurdum ama virajlarda zigzaglarda vb de cok iyi is cikartiyor 4x4 olayı,arkayı hic bırakmıyor hep cizgide kaliyor

!Ford Kuga 1.6 Benzinli

hocam aracınız otomatık versıyon mu?

eger oyleyse ekranda kacıncı vıteste gıttıgınız yazıyor mu yoksa sadece d harfı ıle mı gosterılıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: root_echo

yav beyler siz yakıta taktınız evet çok yakıyor bariz belli zaten yok öyle dünya;
    -hem tam otomatiğe bineceğim
    -hem 4 çeker araca bineceğim
    -hem kasa 1500 kg üzeri olacak
    -hem cip olacak ki aerodinamiği kötü
    -hem 180 hp olacak az yakacak

yok öyle bir dünya, yok öyle bir araba benim esas derdim şanzuman yakıtı çok umursamıyorum. şanzuman olayını netleştirsem bu yaza alacağım aracı ama şanzuman meçhul geri zekalı ford ne vardı bir getragdan alaydı şanzumanu, zfden alaydı gitmiş kendi üretmiş.

halen şanzuman konusunda olumlu şeyler söyleyip beni rahatlatacak tüm fikirlere açığımı yukarıdaki videoları gördünüz.

Unutmadan araçta hakikaten talep patlaması var ama düzünde sanırım bunda değil

bende tıguan ve sportage otomatıklerı 2000 motor nasıl alayım kı derken bunun 1,6 otomatıgını gordum,yakıt benım ıcın cok dert değil yılda 10000km anca yaparım,kullanım zevkı ve otomatık sanzımana daır sıkıntısızlık onemlı

elde ettıgın bılgılerı takıp edıyorum

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bacardirom

quote:

quote:

hocam koltukların rahatlığı ile ilgili en ufak bir sorun yok, şaft tüneli olmaması da çok iyi. sorun yan destek olmaması, bu boyutta bir araca göre nispeten sınırlı diz mesafesi ve genişlik. birde ön koltuklara göre ucuz görünmesi.

böyle bir araç alırsam arkada 3 kişinin çok rahat yolculuk etmesini beklerim, benim c4'den bir farkını göremedim. mesele budur.

yani kardeş yanlış anlamada; bu araç totalde 68 bine satılan fakirin züğürtün cipi ki; bu 68 bin Türkiye fiyatı, gerçek fiyatı yarısıdır sen bu paraya ne bekliyorsun? arkadaşım bu fiyata alacağın araçta arayacağın; uzun vadede sorunsuzluk ve en önemli bir kronik bir sorun olmamasıdır, her şeyi hallettik koltuk kaldı arkadaş, bir söz vardır bilirsin her kuşu .... bir leylek kaldı

• quote:

Orijinalden alıntı: jackal73

quote:

Orijinalden alıntı: eebu

Yakıt konusu cidddi dert bunu göz ardı etmemek gerek özellikle ağır kasa, yüksek hp + 4x4 bir araç söz konusu ise tam otomatik şanzımanda durumun vehametini tartışmaya gerek yok.
    Anlamadığım ford daha makul yakıt tüketim ve performans değerleri için neden powershift le getirmedi bu aracı.
    Yüksek hp tork vs sorun olacaksa Volvo da aynı 1.6 motora powershift getiriyor birçok modelinde nedense?

Avrupa üretimlerinde sadece 2.0 motorlarda powershift mevcut.

http://www.ford.com/suvs/escape/specifications/engine/

buyur kardeş

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.