Şimdi Ara

!Ford Kuga 1.6 Benzinli (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
5
Favori
29.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: magmatic

quote:

Orijinalden alıntı: root_echo

quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

Kuga başlığında Kuga alan ve tüketim değerlerini paylaşan birisi var. Aracın tüketimi tahmin ettiğiniz kadar yüksek değil.

http://forum.donanimhaber.com/m_71896747/mpage_5/key_/tm.htm

18" jantlı 1.6ecoboost 180hp otomatik Selective'de Şehir içi 8.2 gibi bir değerden bahsetmiş.

hocam bu dh adamı verem eder tam bir araca meylediyorsun biri kalkıyor mantıklı bir şey söylüyor mesela 12 lt hakkaten 12 lt ne arkadaş ayvayı yeriz hemde aracı elden çıkaramayız. diğer yandan otomatiğin sağlamlığı var diğer konuda biride demiş bu araba gitmiyor arkadaş honda civic 5 ileri gidiyorda bu nasıl gitmiyor?

Bence test edenlerin değil sürekli kullanıcıların fikri daha güvenilir olur. Yeni kuga sahibi arkadaşlar artıpta tecrübelerini paylaştıkta herşey netleşecektir...

bence yakıtı abartıyorlar bak aşağıda vereceğim linkteki adam ünide hoca sanırım ve güvenilir biri 180 hp tam otomatikle test yapmış zorlamış felan 10.3 diyor ki benim araç dize şu an 11 lt gösteriyor şehir içi

http://www.fordclubtr.com/forum/topic/240996-2013-kuga-selective-test-surusu/

quote:

Evet arkadaşlar bugün fırsatım oldu gebze nazer de kahverengi selective full bir kugayı özel olarak bana hem hoca olmam hem de fordclub da yazacak olmam nedeni ile özel olarak uzatılan parkurda test ettim inceledim kurcaladım.

Araç testini yaptıran satış danışmanı Ramiz Bey e buradan çok teşekkür ederim. Akşam soğuğunda bir de üşüdü. Ayrıca neskafe için de teşekkür ederim. Buraya kısa sürede üye olacak diye tahmin ediyorum.

Kuga büyücek bir focus cmax kırması. uzaktan bakıldığında "aaa bu ne yahu suv" denilebilecek gibi durmuyor. Bilinçsiz gözler karıştırabilir. Ön tasarımdaki dinamik çizgi yaklaşımı çok sayıda çizgi içeriyor bu çok çizgi sanki aracı pertten dönmüş gibi gösteriyor buruşmuş gibi algıladım. "solid" "düz" hatlı bir görünüm yok. yanlar iyi arka mpv suv tadında. çamurluk yanaklarında plastik var. arka çarpma zonlarında evet siyah plastik yine uygun yerlerde var. dokunan boya kaldırmayacak yani.

yanlarda ufak kromajlı sinyal lambaları mevcutbana biraz ispanyol ya da hyundai işi gibi geldi. parlak nikelaj yerine alüminyum düz görünüm severim. ama genel olarak güzel.

kapıların sesi soluğu iyi. iç kapı kalitesi sertçe plastik focus ailesi ile aynı. içerde girer girmez iki koca ekran biri orta nav diğer mfd. bunların ahengini sony teyp kumandası bozuyor.

direksiyon güzel. çok janjanlı derdim ama pek değil. ama orasına burasına çok kontrol konmuş yine de. o kaar şeyi kontrol etmek gekir mi direksiyondan bilemiyorum.

otomatik şanzıman 6 ileri düz. kolu felan çok iyi. ekranda da görünüyor. otomatik lima va hepsi süper entegre. bu bilgileri geçeceğim.

6 iler şanzımanı değişik profillerde denedim zorladım. parkur gebze çayırova gebze arasıydı. e5 te bastım kickdown yaptım slalom yaptım ara yola girdim kaldırıma çıktım vs. kalrıdıma çıkarken araba esnemiyor cmax gibi. bence iyi.

yaklaşık 15 km ortalama tüketimim test tüketimi 10.3 litre ve bu sert kullanımda. motor sıcak gibiydi aldığımda sıfır soğuk değildi.

aracın ön direkleri biraz görüşü kapatıyor dense de alışılıyor. aynalar yeterli. kör nokta dedektörü var dolmuşlarda uyarı veriyor. arka pence küçük. arkaya zaten kim bakar. geri kamera zaten var. bip bip de var.

6 ileri şanzımanı çok beğendim. motor sesi yok değil var ama güzel. şerit takip asistanı sallayıp duruyor direksiyonu. iyi. aracı sürerken passatta aldığım yol tutuş hissini alamadım. işin ilginç tarafı fusion da olan yolla bütünleşme hissini de alamadım. konfor olacak diye yoldak kopuk bir direksiyon hissi oluşmuş sanki. ya da biraz alışmak gerek. karşılaştırma olarak kesinlikle kaşgaydan daha iyi yol tutuş. fusiondan da iyi. ama tabi limitlerine sokmadım aracı ayıp denen birşey var. talep edilirse sokulabilir. haftaya kartalkaya da lansman turları olacakmış sanırım. sadece kaldırıma çıktım indim bence iyi.

arka bagaj iyi. koltuk yatarken oturma yeri de öne aşağı hareket ediyor honda gibi. çok iyi. cmax böyle mi bilmiyorum.

arka tavan lambası ortada. tek. led.

onlarca elektronik asistan konmuş. bence gereksiz. sony teyp piyano black. bence o bölge farklı olmalıydı. klima kumandası iyi. ayn aynalar iyi. hareket halinde ön tanıtım yapılmadan ayarladım hemen herşeyi.

yakıt bence 4x4 versiyonunun kesinlikle sportage dan ve ix35 ten (4x2 lerinden) düşük. güç ise gani gani.

motoru açtım turbo ters tarafta. aboo deddim turbo kucağımızda. acaba yangın ondan mı yapıyor. oraya kuş kedi yuva yapar . görmeden basarsan yanarsın.

birazdan devam ederim. video çektim youtube a koyacağım ama kaliteli olmadı zaten önemi de yok videonun.

fiyat nav paketli 73 bin liralar civarına geliyor. araç sağlam görünüyor.

koltuklar yarı deri ve harika... sert ve formlu. daha iyisi zor yapılır.
    ---------------------------------------

• Manuel alsanız daha iyi olur. Otomatik benzinliden en az 2 litre az yakar.
  • birde araştırıken karoser rijitliği diye bir kavram buldum sanırım mühendislik kavramı şasenin ne kadar sert olduğuna rijitlik denmekte yani karoser şase eğilip bükülüyor mu? mesela bugatti 60,00 nm torka kadar sağlam kalıyor, yani bir aracın kazada ne kadar bütünlüğünü koruyarak çıkacağı karoser ve şase rijitliği ile ilgili alın liste:

http://www.germancarforum.com/community/threads/the-list-torsional-rigidity.12334/

quote:

I couldn't find such a list on the net, so I thought everyone could contribute here and make a list.

List updating when a member find new numbers:

Alfa 159 - 31.400Nm/degree
    Aston Martin DB9 Coupe 27,000 Nm/deg
    Aston Martin DB9 Convertible 15,500 Nm/deg
    Aston Martin Vanquish 28,500 Nm/deg
    Audi TT Coupe 19,000 Nm/deg
    Bugatti EB110 - 19,000 Nm/degree
    BMW E36 Touring 10,900 Nm/deg
    BMW E36 Z3 5,600 Nm/deg
    BMW E46 Sedan (w/o folding seats) 18,000 Nm/deg
    BMW E46 Sedan (w/folding seats) 13,000 Nm/deg
    BMW E46 Wagon (w/folding seats) 14,000 Nm/deg
    BMW E46 Coupe (w/folding seats) 12,500 Nm/deg
    BMW E46 Convertible 10,500 Nm/deg
    BMW X5 (2004) - 23,100 Nm/degree
    BMW E90: 22,500 Nm/deg
    BMW Z4 Coupe, 32,000Nm/degree
    BMW Z4 Roadster: 14,500 Nm/deg
    Bugatti Veyron - 60,000 Nm/degree
    Chrysler Crossfire 20,140 Nm/deg
    Chrysler Durango 6,800 Nm/deg
    Chevrolet Corvette C5 9,100 Nm/deg
    Dodge Viper Coupe 7,600 Nm/deg
    Ferrari 360 Spider 8,500 Nm/deg
    Ford GT: 27,100 Nm/deg
    Ford GT40 MkI 17,000 Nm/deg
    Ford Mustang 2003 16,000 Nm/deg
    Ford Mustang 2005 21,000 Nm/deg
    Ford Mustang Convertible (2003) 4,800 Nm/deg
    Ford Mustang Convertible (2005) 9,500 Nm/deg
    Jaguar X-Type Sedan 22,000 Nm/deg
    Jaguar X-Type Estate 16,319 Nm/deg
    Koenigsegg - 28.100 Nm/degree
    Lambo Murcielago 20,000 Nm/deg
    Lotus Elan 7,900 Nm/deg
    Lotus Elan GRP body 8,900 Nm/deg
    Lotus Elise 10,000 Nm/deg
    Lotus Elise 111s 11,000 Nm/deg
    Lotus Esprit SE Turbo 5,850 Nm/deg
    Maserati QP - 18.000 nm/degree
    McLaren F1 13,500 Nm/deg
    Mercedes SL - With top down 17,000 Nm/deg, with top up 21,000 Nm/deg
    Mini (2003) 24,500 Nm/deg
    Pagani Zonda C12 S 26,300 Nm/deg
    Pagani Zonda F - 27,000 Nm/degree
    Porsche 911 Turbo (2000) 13,500 Nm/deg
    Porsche 959 12,900 Nm/deg
    Porsche Carrera GT - 26,000Nm/degree
    Rolls-Royce Phantom - 40,500 Nm/degree
    Volvo S60 20,000 Nm/deg
    Audi A2: 11,900 Nm/deg
    Audi A8: 25,000 Nm/deg
    Audi TT: 10,000 Nm/deg (22Hz)
    Golf V GTI: 25,000 Nm/deg
    Chevrolet Cobalt: 28 Hz
    Ferrari 360: 1,474 kgm/degree (bending: 1,032 kg/mm)
    Ferrari 355: 1,024 kgm/degree (bending: 727 kg/mm)
    Ferrari 430: supposedly 20% higher than 360
    Renault Sport Spider: 10,000 Nm/degree
    Volvo S80: 18,600 Nm/deg
    Koenigsegg CC-8: 28,100 Nm/deg
    Porsche 911 Turbo 996: 27,000 Nm/deg
    Porsche 911 Turbo 996 Convertible: 11,600 Nm/deg
    Porsche 911 Carrera Type 997: 33,000 Nm/deg
    Lotus Elise S2 Exige (2004): 10,500 Nm/deg
    Volkswagen Fox: 17,941 Nm/deg
    VW Phaeton - 37,000 Nm/degree
    VW Passat (2006) - 32,400 Nm/degree
    Ferrari F50: 34,600 Nm/deg
    Lambo Gallardo: 23000 Nm/deg
    Mazda Rx-8: 30,000 Nm/deg
    Mazda Rx-7: ~15,000 Nm/deg
    Mazda RX8 - 30,000 Nm/degree
    Saab 9-3 Sportcombi - 21,000 Nm/degree
    Opel Astra - 12,000 Nm/degree
    Land rover Freelander 2 - 28,000 Nm/degree
    Lamborghini Countach 2,600 Nm/deg
    Ford Focus 3d 19.600 Nm/deg
    Ford Focus 5d 17.900 Nm/deg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi root_echo -- 24 Mart 2013; 12:07:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Inque

Manuel alsanız daha iyi olur. Otomatik benzinliden en az 2 litre az yakar.

ee tabiki az yakar ama ailede herkes kullanabilsin diye otomatik alacaksan f/p açısından 180 hp 1.6 tam otomatik hemde tam otomatiğin uzun ömrü nedeniyle tercih edilebilir. zaten yukarıda verdiğim linki okursanız ford clubta test eden şahız gayet performanslı kullanmış ve 10.3 diyer ki araç sürekli dört çeker bence makul yerden yüksekliğide 20 cm c-max alacağıma bunu alırım ben zaten senede 10 bile yapmıyorum varsın çok yaksın dsg alıp satarken başım ağrıyacağına tam otomatik olsun zaten baktım vw sitesinde dsg ile şehir içi dışı arasında sadece 1 lt var ki tiguan basınca daha çok yakar çünkü motoru küçük

• Arkadaşım, sen çok fazla onun bunun sözüne kulak asıyorsun. Böyle asla araba alamazsın.

Araçla test sürüşü yap, beğenirsen kararını ver ve al.

Yoksa herkesin lafına bakarsan kafan karışır ve araba falan alamazsın.

Orijinalden alıntı: eebu

Yakıt konusu cidddi dert bunu göz ardı etmemek gerek özellikle ağır kasa, yüksek hp + 4x4 bir araç söz konusu ise tam otomatik şanzımanda durumun vehametini tartışmaya gerek yok.
    Anlamadığım ford daha makul yakıt tüketim ve performans değerleri için neden powershift le getirmedi bu aracı.
    Yüksek hp tork vs sorun olacaksa Volvo da aynı 1.6 motora powershift getiriyor birçok modelinde nedense?

Avrupa üretimlerinde sadece 2.0 motorlarda powershift mevcut.

http://onurkoray.blogspot.com/2013/03/cobb-focus-st-foust-edition.html

bu linkteki mesaj bana ait ve test editörü sorduğum soruya ne demiş kesin bakın aracın şanzımanı ford-gm üretimi alın bu da google arama sonucu şanzuman bayağı ünlü en az dsg kadar

BUNA KESİN BAKIN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi root_echo -- 6 Nisan 2013; 11:25:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jackal73

quote:

Yakıt konusu cidddi dert bunu göz ardı etmemek gerek özellikle ağır kasa, yüksek hp + 4x4 bir araç söz konusu ise tam otomatik şanzımanda durumun vehametini tartışmaya gerek yok.
    Anlamadığım ford daha makul yakıt tüketim ve performans değerleri için neden powershift le getirmedi bu aracı.
    Yüksek hp tork vs sorun olacaksa Volvo da aynı 1.6 motora powershift getiriyor birçok modelinde nedense?

HAYIR AVRUPA MODELLERİNİN HİÇ BİRİNDE powershift yok artık sen anla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi root_echo -- 6 Nisan 2013; 1:47:11 >

• quote:

Arkadaşım, sen çok fazla onun bunun sözüne kulak asıyorsun. Böyle asla araba alamazsın.

Arkadasa katiliyorum, ayrica bir mesajda 12 lt tuketimle ayvayi yeriz yazmissiniz. Dev gibi aractan ne bekliyorsunuz? Hadi 10 lt olsun, sizin soyleminizle bu da fazla...
    4*4 olayinda da surus guvenligi ve keyfinden cok yakit tuketimi uzerinde durmustunuz.
    Bence size gore degil bu arac, beklentilerinizi karsilayacagini sanmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: ilker67

quote:

Arkadaşım, sen çok fazla onun bunun sözüne kulak asıyorsun. Böyle asla araba alamazsın.

Arkadasa katiliyorum, ayrica bir mesajda 12 lt tuketimle ayvayi yeriz yazmissiniz. Dev gibi aractan ne bekliyorsunuz? Hadi 10 lt olsun, sizin soyleminizle bu da fazla...
    4*4 olayinda da surus guvenligi ve keyfinden cok yakit tuketimi uzerinde durmustunuz.

hocam o zaman ne alacağız citroen c4 grand picasso mcp kaldı şanzımanı sorunsuz ama şanzıman dışında geri kalan her şey sorunlu sanırım sonuçta fransız malı ve avrupada kriz var üretim kalitesi düşük artık hatta bu ara kimse fiat almasın çünkü italya çöktü.

• Yakit takintisi olan veya cok km yapanlar bu araca bence bakmamali. Bu yapidaki bir aracin 6-7 06:31:22 yakmasini bekleyenler varsa hayal. Sehir icinde 10-11 litre arasi yakar. Ayrica 2 litre dizel bu tip bir arac alsaniz o da 10 litreden az yakmayacaktir ayrica birde otv ve mtv farki odeyeceksiniz. Konu 1.6 T insignia meselesine donmus. Test etmedim fakat performans duzgunse bu arac alinabilir. Sonuc olarak captiva alsaniz 90 bini cikarmaniz lazim zaten sanirim piyasada 2 litre olup ondan daha ucuz bir suv yok.

• Bu araçla istasyona her gittiğinizde yüzünüz buruşur, aracı almakla bitmiyor iş, asıl macera kullandıktan sonra başlıyor, bu fiyata satmalarındada insanın aklına başka birşey gelmiyor zaten, tıpkı cruze lar gibi ...

Orijinalden alıntı: zotacing

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ilker67

quote:

hocam o zaman ne alacağız citroen c4 grand picasso mcp kaldı şanzımanı sorunsuz ama şanzıman dışında geri kalan her şey sorunlu sanırım sonuçta fransız malı ve avrupada kriz var üretim kalitesi düşük artık hatta bu ara kimse fiat almasın çünkü italya çöktü.

Siz araba almayın bence, bu yorumları ciddi yazıyorsanız.

Fransız malı olunca ne oluyor? İtalya nereye çöktü? Çökse ne olacak?

Araba alırken kriteriniz ne anlamadım.

Citroén'nin neyi sorunlu? Fiat'ın neyi sorunlu?

Kahvehane dedikodularına inanmayın lütfen.

araba alırken kriterim en uzun vadede en az sorun ve makul fiyat siz ekonomiden bi haber olduğunuzdan italyada ve avrupadaki yani euro bölgesindeki krizdende haberiniz yok her kriz üretimde kaliteyi düşürür en azında şöyle anlatayım ispanyada üretilen seatların en sorunsuzu futbol sezonu kapalı iken üretilenlerdir. fransızların her şeyiyle kalitesiz olduğunu düşünüyorum konuyu hangi marka daha iyi ona sürüklemeyelim keza gördüğünüz gibi burada bu şanzumanının sorunlu olduğunu öğrendik ve yazdık alacak olanlara yol gösterdik teşekkür edeceğinize eleştiriyorsunuz gördüğünüz gibi burada fanatiklikte yapmıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi root_echo -- 6 Nisan 2013; 11:59:02 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jackal73

quote:

HAYIR AVRUPA MODELLERİNİN HİÇ BİRİNDE powershift yok artık sen anla

Yanlışınız var bu iki motor seçeneği var ingilterede.

2.0 TDCi 140PS, Powershift auto AWD
    2.0 TDCi 163PS, Powershift auto AWD

• Ben 1.6 ecoboost motorla fabrika verilerinin altına düşeni görmedim verileri tutturanlar da inandırıcı gelmiyor açıkçası motor üstünde biraz daha çalışması gerekiyor

fordun.Aracın yakıtının şehir içinde 11-12 lt nin altına düşeceğini sanmıyorum
  • aracım 3000km ye yaklasti
    son yakıt durumu
    18" jantlı selectıve
    kopru trafigi gibi trafiklere genelde girmiyorum
    yalnız 1000km den sonra performanslı kullanmaya basladım, yakıtı sirket verdiginden cok yakıtı dusunmeden kullaniyorum
    otobanda yol musait oldugunda 160-170 le kullaniyorum
    daha once baska baslikta scirocco ve cc den sonra bıraz performans olarak yavas geldi demistim ama ilk basta araca cok yuklenmedigim icinmis,arac cok guzel hizlaniyor,performans sorunu var diyen tas olur
    bır de bu aracı yoldan cıkarmak cok zor ,4 cekeri sadece kar kis diye dusunurdum ama virajlarda zigzaglarda vb de cok iyi is cikartiyor 4x4 olayı,arkayı hic bırakmıyor hep cizgide kaliyor

• Biri rakamla yazsın cepten gözükmüyor

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.