Şimdi Ara

!Ford Kuga 1.6 Benzinli (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
5
Favori
29.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Doğan.

Hocam şehir içi 60 kuruşu gözden çıkarmanız gerekir, çok yüksek bir rakam bence.

şehir içi 60 kuruş yüksek evet ama 180 bg bir araç 4 çeker ve şu an daha az yaktığımı söyleyemem,hemde dizel olduğu halde hiç hesap etmedim ama 55 lt full depo ile 200-300 km şehir dışı gerisi şehir içi menzil 800 civarı yani çok km yapan biri değilim fazla koymaz bana

Orijinalden alıntı: magmatic

yakın zamanda yeni bir motor versiyonu düşünülmüyormuş kuga için. helede şu an çok iyi satış rakamlarına ulaşmış yeni cmax 1.6 tdci varken 1.6 tdci kuga çıkarıp kendi ayağına sıkmak istemez demekte bayiler.

1.6 tdci powershift c-max yok geldi ise onada bakarım ama bu sefer devreye çift kavramaların kötü ünü giriyor.

Orijinalden alıntı: root_echo

quote:

ben test ettim 2 hafta önce ve geçen hafta siparişi verdim. mayısta geliyor. 1.6 180 ps aracın performansı tatmin edici. araç çok seri, ses yalıtımı iyi, malzeme kalitesi üst düzey araç içinde yumuşak plastik malzeme kullanılmış. sonyye zaten laf yok. süspansiyonlar çok iyi araç sarsıntıları emiyor, yol tutuş yine bir ford klasiği. vallaa çok düşünmeden 1.6 ecoboost titanium + navigasyon paketli opak beyaz aracı sipariş ettim. yakıt biraz yüksek olacak ş.içi en az 12 olur bence çünkü fabrika verileri 10.2. ama yılda 8-9 bin km yapan biri olduğumdan araç konfor, performans ve keyfi benim için daha ön planda. bence sizde önce bir test edin sonra karar verin. saygılar....

hocam sizden çok rica ediyorum; aslında forumda genel profilim gereği kaba saba biri olsamda ilk defa rica ediyorum aldıktan sonra bir test ve video paylaşır mısınız en azından batarsam yalnız olmadığımı bilirim :)
    auto express testtinde arabaya resmen sövmüşler bu beni tedirgin etti.

http://www.autoexpress.co.uk/ford/kuga/62166/ford-kuga-ecoboost

Sayın hocam kafanızı hiç takmayın. orda kötülemiş olabilirler ama google da ararsanız daha çok sayfada aracı övmekteler. aslında bizim için önemli olan 4 çeker bir adamakıllı aracı 2.0 dizelini almayıp 1.6 benzinlisini alarak boş yere araca 20 bin tl fazladan vermemiş olmamız. ben inceledim yurtdışında araç 31-32.00 euro fiyatla gidiyor ve şu anki fiyatlarda yurtdışının aynısı. yani her zaman deriz ya ülkemize araçlar yurtdışından pahalı geliyor, kazıklanıyoruz diye, işte şu an 1.6 kugalarda fiyatlar eşit. kararımda önemli noktalardan biride buydu. sizde benim gibi yılda 8-9 bin km yapıyorsanız bence fazla düşünmeyin. üstelik benim şu an kullandığım araç 1.6 tdci 2011 çıkışlı 2012 model yeni c-max. zaten yeni olan aracımı yeni kuga aşkına değişiyorum. zarar edeceğimi biliyorum ama aracı kullandım ve tutuldum. bazı araçlar vardır bir bakışta budur dersiniz bana aynen o oldu.

araç gelince fotoları koyarım elbette ama bence en yakın zamanda test edin bizzat....

• quote:

quote:

ayrıca yardımı olursa forum içinde kuga yazıp aratırsanız bayaa bi faydalı sayfa bulursunuz, bi kolaylık olsun diye size şu linkteki bölümde test eden arkadaşların görüşleri ve hatta bir yeni kuga sahibinin verdiği bilgiler var
    link bu:
    http://forum.donanimhaber.com/m_71896747/mpage_6/f_/key_kuga//tm.htm#72856791

kolay gelsin....

google aramalarında çıkmadı bunlar teşekkürler

aramanıza gerek yok verdiğim linke bir gözatın

• quote:

quote:

yakın zamanda yeni bir motor versiyonu düşünülmüyormuş kuga için. helede şu an çok iyi satış rakamlarına ulaşmış yeni cmax 1.6 tdci varken 1.6 tdci kuga çıkarıp kendi ayağına sıkmak istemez demekte bayiler.

1.6 tdci powershift c-max yok geldi ise onada bakarım ama bu sefer devreye çift kavramaların kötü ünü giriyor.

zaten cmaxte hiç otomatik yok. olsa yok satacak. ama ben testimde kuganın otomatiğini başarılı buldum. vites geçişleri seri ve sarsıntısızdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19can84 -- 17 Mart 2013; 1:46:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

.

http://www.fordfusionforum.com/topic/6577-2012-6f35-transmission-problems-new-video/page-7

şimdi bu hiç olmadı mesajınız neden silindi eğer o dediğiniz şanzumansa bu motorda o şanzuman var:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi root_echo -- 17 Mart 2013; 1:54:18 >

• quote:

quote:

ben test ettim 2 hafta önce ve geçen hafta siparişi verdim. mayısta geliyor. 1.6 180 ps aracın performansı tatmin edici. araç çok seri, ses yalıtımı iyi, malzeme kalitesi üst düzey araç içinde yumuşak plastik malzeme kullanılmış. sonyye zaten laf yok. süspansiyonlar çok iyi araç sarsıntıları emiyor, yol tutuş yine bir ford klasiği. vallaa çok düşünmeden 1.6 ecoboost titanium + navigasyon paketli opak beyaz aracı sipariş ettim. yakıt biraz yüksek olacak ş.içi en az 12 olur bence çünkü fabrika verileri 10.2. ama yılda 8-9 bin km yapan biri olduğumdan araç konfor, performans ve keyfi benim için daha ön planda. bence sizde önce bir test edin sonra karar verin. saygılar....

hocam sizden çok rica ediyorum; aslında forumda genel profilim gereği kaba saba biri olsamda ilk defa rica ediyorum aldıktan sonra bir test ve video paylaşır mısınız en azından batarsam yalnız olmadığımı bilirim :)
    auto express testtinde arabaya resmen sövmüşler bu beni tedirgin etti.

http://www.autoexpress.co.uk/ford/kuga/62166/ford-kuga-ecoboost

forum içinde yeni kuga almış goofyitu isimli bir kullanıcı arkadaşın araçla ilgili ilk görüşleri başka bir bölümden yapıştırıyorum buraya. bu arkadaş daha önce başka otomatik viteslerde tecrübe etmiş ve görüşlerinide bildirmiş.

Aynen şöyle ;

dun aksam sifirladiktan sonraki son durum

dun tam bosalmadan 2.depoyu doldurdum

640km de almistim,dun 1060km de aldim,39lt aldi , 420km 9,3lt tuketmis gorunuyor (ilk depo 10,3lt idi)

dedigim gibi cok dur kalkli trafikde kullanmiyorum ara ara tıkanıyor ,

baskaca yorumlar icin de bir sure gecti

arac gercekten sessiz, konsoldan cam tavandan vb ses gelmiyor, tek ses gaza yuklendiginizdeki motor sesi,bu ses bazılarına fazla gelebilir,bana da TSI dan sonra biraz gurultulu geldi,normal hizlanirken ses normal birden hizlanma durumundan bahsediyorum deviri hızlı bir sekilde 3500-4000 uzerine cikartirsaniz.

arac scircco ve cc den sonra(bunlar da 17" kısmen sert suspansiyondu) 18" janta ragmen konforlu hatta onlara gore cukurlari tumsekleri vb daha iyi emiyor

arac virajlarda yolunu kaybetmiyor,

sony var,ses sistemi yeterli

koltuklar birkac cm daha genis olabilirmis,cc den sonra sanki biraz dar geldi veya alisamadim henuz , koltuk yan kavramalarda biraz daha yuksek olabilirmis

araca binis inis guzel,ozellikle yuksek arac isteme sebeplerimden biri buydu ,anahtarsiz kilitleme ,dokunmadan bagaj kapagini acma super

cam tavan mekanizmasi sorunsuz

geri gorus kamerasi yeterli,ekran video ve resimlerde kucuk gibi gorunuyordu ama hem kamera hem muzik sistemi icin ekran yeterli,

navi cok kullanisli degil,ekran daha buyuk olmaliydi navi icin ,kullanmiyorum zaten.

1700kg ve yuksek arac icin scirocco ve cc gibi hizlanmiyor dogal olarak ama 110-130gb civari piyasadaki tum c siniflarini aratmaz bazilarindan daha iyidir (140-160lik tsi lar disinda) , daha once denedigim 184 luk dizel sportagedan daha iyi

vites konusunda ise tabiki bir DSG degil CVT ye benziyor(kısa sure jazz kullanmistim) ama tek kavramalardan cok daha iyi,performans beklentisi olmadigindan yeterli sorunsuz (TSI+DSG ye alisan birinin yorumu)

DSG > KUGA OTOM,CVT > Tek Kavrama(easytronik,mcp,mmt vb)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrPinPrick -- 17 Mart 2013; 1:50:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: plantamax

Bu aracı almak mesele değil gerçekten çok uygun bir fiyatı var, 71-72 bine bayiden alır çıkarsınız titanyum donanımı. Fakat temelde 2 sorunu var,

1) Cidden çok yakıyor (eski 170 hp jettamdan biliyorum düşük hacimde yüksek yakıt nasıldır ? sorusunun cevabını. Cevap şu yazın sıcakta temiz fabrika verisi üstüne %20-25 daha ekle)

2) Yaktığı yakıta tabiatı gereği perfromans sunmuyor. Sunsa bile bir sedan ve hb gibi sürekli yüksek hızda her durumda gidemeyebilir çünkü araç yüksek( her ne kadar devrilme önleyici sistemi olsada)

Açıkçası bu araç yüksek bir 4x4, millet dengeden carttan curttan bahsetmiş ama, dinamik şasi kontrollü bir yeni astra sedan, yada golf 7 bu aracı her alanda sürüş dinamikleri ile geçecektir önden aktarmalı olmasına rağmen. Bu aracın üstündeki 4x4 sistemi bir Nissan GTR 4x4 yada porsche 4S aktarma sistemine benzemez.

Gündelik olarak bu benzini göze aldıktan sonra (böyle yazıyorum ama benzin benim açımdanda sorun değil sadece verimlilik ararım kullandığım araçlarda; yani yaksın ama gitsin mantığı. Gittiği sürece yakıt sorun olmaz) çok daha değişik seçenekler ortaya çıkabilir. Sonuçta bu araç 180 hp olmasına rağmen MK 6 jetta nın 122 hp versiyonu ile bire bir aynı denebilir Örnek astra sedan 180 hp şehir içi 10 litre yakıyor bu kuga gibi. Fiyatlarda aynı seviyede zaten. Yada Volvo V40 da olabilir ama o da ford motor. Farkı powershift olması. Ve aero yapısı daha düzgün. Sonuç şehir içi 8 litre civarı bir fabrika verisi.

sayın hocam performans konusunda jetta üzerindenmi konuşuyorsunuz yoksa 182 beygirlik kugayı test ettinizmi. gerçekten merak ettiğim için soruyorum ukalalık etmek değil amacım yanlış anlamayın saygılar...

• bu araca diğer konuda çok yakar diyorlar ama diğerlerine bakalım captiva 2.0 motor ve tam otomatik hemde daha eski teknoloji, fiat freemount 2.0 motor ve tam otomatik kuga çok yakarsa bu saydıklarım içer buna binenler nasıl biniyor. tabi bir yandan tam otomatiğin uzun ömrünü unutmayalım:

not:kendimi tatmin etmeye çalışıyorum, aracı almak için kendime bahaneler yaratıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi root_echo -- 17 Mart 2013; 2:12:40 >

bu araca diğer konuda çok yakar diyorlar ama diğerlerine bakalım captiva 2.0 motor ve tam otomatik hemde daha eski teknoloji, fiat freemount 2.0 motor ve tam otomatik kuga çok yakarsa bu saydıklarım içer buna binenler nasıl biniyor:

not:kendimi tatmin etmeye çalışıyorum, aracı almak için kendime bahaneler yaratıyorum

sayın hocam içinize sinen aracı almanız önemli. içinize sinmiyorsa kendinize bahane bulup kuga alırsanız pişman olursunuz. iyi düşünüp karar verin. bi kere çok yakacaktır hazırlıklı olun, çok yaktığı için 2.eli iyi olmayacaktır, performansı 2.0 dizel motorlar gibi olmayacaktır, ama sportage veya ix35 gibi atmosferik motorlardanda performanslı olacaktır sonuçta turbo. yani dezavantajları göze alabilecek ve pişman olmayacaksanız alın. ama aklınıza takılacaksa bence kendinizi almak için zorlamayın. daha önce yaşamıştım ondan biliyorum...

• Aracı abim aldı. Yalnız talep patlaması yaşanıyor ve bir önceki gün aldığımız fiyattan yaklaşık 1000 tl fazlaya 72.000 TL'ye aldık.
    Aracın Titanium paketine siyah renk ve cam tavan ekledi abim. Yalnız anlamadığım bir şey var, sony müzik sistemi ayrıca geliyor yani ekstra donanım.. ancak ben şu ana kadar bindiğim ve kullandığım, ayrıca görsellerde baktığım hiçbir kuga'da normal mp3 çalarlı radyo göremedim. aracı görmeden aldığımız için daha doğrusu selective modelini kullanıp aldığımız için merak içindeyim. elinde sony müzik sistemi olmadan ön konsolun nasıl olduğunu gösterecek bir foto olan var mı acaba ?

Orijinalden alıntı: bacardirom

Aracı abim aldı. Yalnız talep patlaması yaşanıyor ve bir önceki gün aldığımız fiyattan yaklaşık 1000 tl fazlaya 72.000 TL'ye aldık.
    Aracın Titanium paketine siyah renk ve cam tavan ekledi abim. Yalnız anlamadığım bir şey var, sony müzik sistemi ayrıca geliyor yani ekstra donanım.. ancak ben şu ana kadar bindiğim ve kullandığım, ayrıca görsellerde baktığım hiçbir kuga'da normal mp3 çalarlı radyo göremedim. aracı görmeden aldığımız için daha doğrusu selective modelini kullanıp aldığımız için merak içindeyim. elinde sony müzik sistemi olmadan ön konsolun nasıl olduğunu gösterecek bir foto olan var mı acaba ?

buyuk ihtimal linkteki gibi olabilir...
    http://stblogs.automotive.com/files/2011/11/2013-Ford-Escape-Interior-LA-Auto-Show-Unveil-1024x640.jpg

• 2013'un 3. çeyreğinde avrupada satılan Kuga'ya amerikada kullanılan 8inch tft ekranın ve koltuk ısıtmanın geleceği soylenıyor. Bu bile acelesi olmayan birçok alıcı için bekleme nedeni olabilir
    http://www.netcarshow.com/ford/2013-escape/1280x960/wallpaper_6a.htm
    http://www.netcarshow.com/ford/2013-escape/1280x960/wallpaper_5b.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bayucuz -- 20 Mart 2013; 12:57:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bayucuz

2013'un 3. çeyreğinde avrupada satılan Kuga'ya amerikada kullanılan 8inch tft ekranın ve koltuk ısıtmanın geleceği soylenıyor. Bu bile acelesi olmayan birçok alıcı için bekleme nedeni olabilir
    http://www.netcarshow.com/ford/2013-escape/1280x960/wallpaper_6a.htm
    http://www.netcarshow.com/ford/2013-escape/1280x960/wallpaper_5b.htm

Olabilir ama fiyatlarda ona göre artacaktı.
    8inch ekran en 2-3 bin tl
    Isıtmalı koltuklar 4-5 bin tl olur.

• quote:

bu araca diğer konuda çok yakar diyorlar ama diğerlerine bakalım captiva 2.0 motor ve tam otomatik hemde daha eski teknoloji, fiat freemount 2.0 motor ve tam otomatik kuga çok yakarsa bu saydıklarım içer buna binenler nasıl biniyor. tabi bir yandan tam otomatiğin uzun ömrünü unutmayalım:

dizel mevzuatı tamamen halkımızın az yakar cehaletinden kaynaklanıyor.
    Tüketim ortalamanız 10 litre civarı olacaktır ki bu da abartılı bir rakam değil sizin gibi az km yapan birine göre.
    Artı ecoboostlara lpg uygulaması da var deniliyor ilerde daha da yaygınlaşacaktır:
    http://lpgsitesi.com/otogaz/lpg-sistemleri-montaj/143-tsi-motor-lpg-uyum-otogaz-donusum.html

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

bu araca diğer konuda çok yakar diyorlar ama diğerlerine bakalım captiva 2.0 motor ve tam otomatik hemde daha eski teknoloji, fiat freemount 2.0 motor ve tam otomatik kuga çok yakarsa bu saydıklarım içer buna binenler nasıl biniyor. tabi bir yandan tam otomatiğin uzun ömrünü unutmayalım:

Tüketim ortalamanız 10 litre civarı olacaktır ki bu da abartılı bir rakam değil sizin gibi az km yapan birine göre.
    Artı ecoboostlara lpg uygulaması da var deniliyor ilerde daha da yaygınlaşacaktır:
    http://lpgsitesi.com/otogaz/lpg-sistemleri-montaj/143-tsi-motor-lpg-uyum-otogaz-donusum.html

umarım dediğiniz gibidir hocam yoksa başka araç yok

• quote:

Orijinalden alıntı: bacardirom

Aracı abim aldı. Yalnız talep patlaması yaşanıyor ve bir önceki gün aldığımız fiyattan yaklaşık 1000 tl fazlaya 72.000 TL'ye aldık.

kardeş bir anlık tüketim ss alsak 0-100 hızlanma videosu ve 120 sonrası ivmelenme mümkünse bize doğru yolu en iyi bunlar gösterir ben senede 10 bin zor yapan biriyim cddi düşünüyorum bu araca karşı ona derin duygular besliyorum.

• quote:

alternatif olarak tiguan var,fakat kasası eskidi artık yenilenmesi lazım onun da kuga gibi.
    Ayrıca dsg mevzusu da var otomatiği sıkıntılı.
    Şu an 180lik kuga sınıfındaki en alınası araç.

quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

geçen sipariş verdiğim kuganın gelme tarihini sorayım diye bi bahaneyle bayiye uğradım. bayideki görevli istersem şu an değil ama ilerde lpg taktırabileceğimi buna aracı olabileceğini söyledi. ancak garantiyi bozar diye pek lpgye sıcak bakmadığımdan ayrıntısını sormadım. tiguanlara takılmaktaymış onlara takılıyorsa ecoboost kugalarada takılabilir. bence 6-8 ay sonra bu yaygınlaşabilecek bir durum.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.