Bende 2009 model ford fusıon 1.6 TDCI Lux var. Aracı sıfır aldık.
Bu arabaya 1,5 sene frenlerinde hiç sorun olmadan bindim. Daha sonra teker sola kıvrılmış durumdayken sağ ön tekeri kaldırıma vurdum. Bunun akabinde jantın kenarı kırıldı.1-2 gün sonrada aracın fren disklerinde titreme olmaya başladı. Daha sonra gittim jantları düzelttim fren diskleri yeniledim lastiklerimi de 2 ay sonra yeniledim. Bu olay başımdan geçeli de yaklaşık 2 sene oluyor. Ben 2 senedir sürekli aracın fren disklerini ve balataları değiştiriyorum. Günlük de ortalama 100 km yol yapıyorum. Servisten aldım disk takımı, sanayidende orjınal diye aldım, gittim hurdalıktan da aldım (kaza yapmış arabanın üstünden söktük birebir üstünden çıkanla aynı olsun orjınal olsun diye usta öyle dedi.) Motorcraft, otosan, bosh ve daha daha ismini bilmediğim binbir çeşit disk denedim. 1,5 ay içinde geri eğildi tekrar disk aldım yada tornaya soktum öle kör topal kullanıyorum. 2 Defa sağ ön porya kafası ve porya değişti(hadi ilk değiştirdiğimizde yamuktur dedik 2.yide ondan değiştirdik.) sol taraf eğik değil diyolar böle çubuklu saat gibi bişey tutup eğikliğine bakıyolar. Rot - balansda da hiçbir kusur çıkmıyor jantlarımda eğri değil akisde ve lalelerinde felan da sorun yok taşıyıcıda eğik değil.(Bu sefer belki sorunu bulurum diye sürekli kontrol ettiriyorum sorun çıkmıyor.) 1,5 ay öncede arka kampanalarıda torna yaptırdım yolda 70-80 km/h'la giderken el freni 2 diş felan çekince arabanın arkası sallanıyor tornadan öncede sallanıyordu. Uzun lafın kısası dostlar; 2 SENEDİR YAKLAŞIK 10 DEFA DİSK BALATA DEĞİŞTİRDİM TORNAYA VERDİKLERİMİ HİÇ SAYMIYORUM 1,5 AY SONRA YİNE EĞİLİYOR DİSKLER. Bu sorun nerden kaynaklanıyor nedir acaba???
Forumda ilk defa konu açıyorum. Nereye açılır nası açılır pek bilmiyorum hatam olduysa ve sürç-i lisan ettiysem affedin...
Yardımlarınız şimdiden teşekkürlerimi sunarım.
Yetkili servise gittiniz mi?servis ne diyor bu konuda?
Yetkili servis hemen diskleri değiştirelim abi diyor. İşte diskler sıcakken su değmiştir, çok sert frene basmıssınızdır diyorlar. 1,5 ay sonra tekrar gıdıyorum yıne aynı şeylerı söylüyolar
öyle şeymi olur yaa ben disklere su gelince eğilceğini filan inanmıyorum senelerdir yıkamacıya götürürüm jantın içine tazlikli suyu basıyor kir tortu çıkıyor şimdiye kadar hiç disklerim yamulmadı frene basarkende bir titreme oluşmadı titreme genelde tornaya girmiş disklerde olur şirket araçlarımızın disklerini hep tornaya sokuyoruz ordan ibliyorum ama 1.000 km sonra düzeliyorlar diskler ve papuçlar birbirine uyum sağladıkları için
hocam dün araç üstünde diskleri torna ettiriyodum sağ taraf dış akis kolumu dış akis milimi ne yamuk dedıler benım vurdugum taraftı oda. Frenci ve rot'cu kesinlikle bundan ötürü dedi çünkü sağ tarafın diskide daha cok egiliyodu. Sonra baska rotcuya dedım olmaz abı arabayı lıfte kaldırıyolar akis bosa cıkıyo ondan sallanıyo akiste olsa yolda giderkende olur dedi baska bi tamirci ise akisle ilgisi yoktur dedi diskler bu seferde egilsin gidiyim bide akisi değiştiriyim diom bakalım ne olcak buda olmazsa satcaz heralde
abicim fren bu. sorunu çözmeden satıp da başkasının hayatına mal olabilecek birşey yapma. büyükşehirdeysen diyecek şeyim yok. bir problemi olmadan durduk yere disk eğilmesi bu kadar tekrarlanmaz .büyük şehirde değilsen eğer bir gün izmir istanbul ankara gibi biyere yolun düşerse muhakkak bu işin ehlini bulursun.