Şimdi Ara

Focus 1 Göstergeler Çalışmıyor! (Sorun halledildi)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
3.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar arbam 2000 model ambiente.Görevim gereği Muş'ta ikamet ediyorum.
    Daha öncesinde hiç bir sorun yoktu,ta ki geçen haftaya kadar.
    Okula gidip gelmek için;
    Sabah arabayı çalıştırdığımda göstergeler sona geldi. Bazı ışıklar yandı söndü falan.
    Yolda da benzer sıkıntıları yaptı. Sonra okulda iken kontağı açtığımda yağ lambası,emniyet kemeri hariç hiçbir lamba yanmıyordu.
    Bütün ibreler sıfırda. km ekranı da çalışmıyor. Gösterge temel aydınlatması çalışıyor.
    Araba çalışıyor. Arabanın altı falan baya buz tutmuştu. Şimdi erimeye başladı bununla bir ilgisi olabilir mi?
    Sigortalardan radyatör fanı donduğu için sigortası atmış.

Sonra Muş'ta ustaya gösterdim.Arıza cihazıyla bağlandı, beyin sağlam ama göstergeye bağlanmıyor,büyük bir ihtimal gösterge arızalı , söküp bakacaz, araba kalmalı dedi.
    Ben de müsait bir hafta sonu getiririm dedim.
    Sonra eve gelince bir arakadşın tavsiyesiyle bir ustayı aradım. Durumu anlattım. Hemen gösterge besleme elektriği olduğunu söyledi.
    Emin olmak için km saatini sökmemi, saate gelen soketi kontrol etmemi tavsiye etti.
    Sokette kontak kapalı iken 1 tane besleme elektriği(kontak kapalı iken km'nin sıfırlanmaması için falan), kontak açıkken 2 tane daha elektrik olmalı imiş.
    Ve soketi kontrol ettim; kontak açıkken 2 tane 12v elektrik geliyor, burada sıkıntı yok. ama kontak kapalı iken hiç bir elektrik gelmiyor.
    Yani göstergeye besleme elektriği gelmiyor. Donanım haberden hakan ustayı aradım benzer şeyleri söyledi.

Benim sizlere sorum:
    Göstergeye besleme elektriği direk aküden mi geliyor,yoksa beyin mi yolluyor?
    Ayrıca besleme elektriği gösterge soketinin hangi ucuna geliyor,bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?
    Aküden ufak bir sigortayla(0,5A lik veya daha küçük) kendim bağlayabilirim. Ehil bir usata buluncaya kadar.
    Malum, Muş'ta bulabilmek biraz zor.

Not: Akü arkasındaki ve direksiyon altındaki sigortaların hepsi sağlam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hit85 -- 29 Mart 2012; 22:12:39 >

• Arkadaşlar sorunu buldum sonunda.
    Göstergeye kontak kapalı iken elektrik gelmiyor.
    Bugün göstergeyi söküp deneme amaçlı arka sokete gelen kırmızı kabloya ( zaten 1 tane kırmızı var) çakmaklıktan bir kablo bağladım.
    Ve göstergeler çalıştı. Yarın veya hafta sonu direksiyonun altındaki panelden göstergeye bir kablo bağlayacağım. Tabi araya 1A veya daha düşük sigorta koyacağım.
    Sonucu yazarım...
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.