Şimdi Ara

ford focus lambda sensörü ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
6.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar arabam ford focus bugün ayar için gittim araçta lpg de var çok yakıyodu usta eksoz testi yaptı ve dedki lambda sensörü diye bişeyden bahsetti arızalı oldugunu bende tamircime gittim beyninden arızayı sildi ama anlamadım arızalı bir parçayı beyinden silsen bile yine arıza vermemi? acaba parçayı degişsemmi bu parça ne işe yarıyo ve nekadadır bilgisi olan arkadaşlar söylermisiniz ne yapsam acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet 1172 -- 29 Mayıs 2007; 11:14:56 >

• Aracında nasıl bir lpg var, sıralı sistemmi yoksa eski mikserli sistemlerden mi ?

Lambda sensörünü boşuna değiştirme %90 lpg den dolayı arıza gösteriyordur.
  • araçta sıralı sistem var lpg ustası dedigine göre benzindede lpg dede yakıt degerleri yüksekmiş hiç bişey anlamadım acaba servisemi gitsem..
  • Aslında önce bir servise gitmek daha mantıklı, aracın benzinde çalışırken bir sorunu olup olmadığını öğrenirsiniz, eğer benzinde sorun yoksa sorun lpg ayarındadır.
    Lpg ustası iyi bir kalibrasyon yaparsa arıza lambası yanmaz.
  • arıza lanbası yanmıyor zaten ben çok yaktıgı için gittim usta bütün ayarları yaptı ondan sonra ekzos degerlerine baktı dediki senin aracın lambda sensörü yakıtı düzensiz veriyo dedi galiba eksozun yanında ki bir parçaymış yakıtı o veriyomuş motora yani düzensiz yakıt verdigi için çok yakıyomuş...
  • O zaman servise gitmekten başka şansın yok gibi, orda tam olarak ne olduğunu tespit ederler.
  • Lambda sensörü motorun eksoz çıkışında bulunur.

Görevi eksozdaki yanmamış gazları ölçerek oranı hakkındaki bilgiyi beyine iletmektir.
    Beyin bu geri besleme bilgisini kullanarak hesapladıgı baz yakıt miktarını lambda sensöründen gelen bilgi dogrultusunda artırarak veya azaltarak enjektörelere püskürtülecek yakıt miktarı bilgisini gönderir.

Kısaca lambda sensörü motora gönderilen yakıtın eksik veya fazla olup olmadıgını yanma sonucunda kontrol eden birimdir.

Eger bu sensör beyine yanlış bilgi iletirse beyinde hesaplamayı yanlış degerler üzerinden yapacagı için hesaplama sonucu yanlış olacaktır.

Hem benzinde hem LPG de yüksek harcama varsa sorun lambda sensörünün yanlış bilgi vermesinden kaynaklanıyo olabilir.

Bildigim kadarıyla pahalı bir parça degil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ESP/ASR Arızası Citroen C4
    12 yıl önce açıldı
    ford fiesta motor arıza lambası
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bugun servise gittim bilgisayara baglayıp baktılar herhangi bir arıza bulamadılar zaten olsaydı dediler arıza lanban yanardı .. ilk gittigim usta bana dedi ben arızayı beyinden sildim bilmiyorum ondan düzelmiş olabilirmi? ama anlamadıgım bi şey var arızalı bir parçayı beyinden silsen bile yinede arızalı olmuyomu servisten sonra lpg ustasına gittim tekrar yakıt degerlerine baktı herşey normala dönmüş dedi... ayrıca cevap veren arkadaşlarada teşşekkürler...
  • lpg deyken araç stop ediyor mu ?
  • hayır stop etmiyor gayet iii ben yalnızca çok yaktıgı için gitmiştim en son 20 ytl gazla 110 km gitti ama sanırım şimdi daha az yakar...
  • stop etme olmuyorsa ya da rolantide düşme vb bir durum yoksa lambda sensöründen kaynaklanmıyor olabilir.

ayrıca lambda sensörü bildiğim kadarı ile arızalı olsa bile bilgisayarda arızalı göstermiyor çoğu zaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arifomer -- 30 Mayıs 2007; 13:05:15 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.