cmax te kocaman var iki tane birini hanım birini park ta yapmşlar öbürününde boyada var bir iki yerde sonradanmı oldu telimatta varmışdı bilmiyorum koyduk ama geç kaldık.
sadece bez kullandım
Sevgili arkadaslar,
yeni C-max tdci ghia aldım. Benim ilk ford marka arabam. oncekiler vectra ve clio idi. Ayrıca ilk de dizel arabam.
O yuzden teknik destege ihtiyacım var. sorularıma bilgisi olanlar cevap verirse sevinirim
1) yeni tdci'nin rodaj süresi hangi km'ye kadar surer?
2) (motor ve diger aksamdan maksimum verimi almak icin) bu sure boyunca nasıl bir kullanım onerirsiniz?
3) yol bilgisayarı kontagı her actıgımda ortalama yakıt tuketimini gostersin istiyorum ( koldaki dugmeye her defasında dokunmaya gerek kalmadan) bunu nasıl saglarım?
4) cd calar icin FM1,FM2 ve cd konumu arasında geciş koldaki kumandadan yapma yolu var mı?
Benim aklıma gelen ilk sorular bunlar. Bunlara cevaplara ek oneriniz varsa onları da yazın lutfen.
Simdi de elestirilerim: * Genel olarak memnunum arabadan. Ancak kapı ic plastikleri orta kol dayama plastikleri cok kalitesiz ve sert geldi. vectra dakileri arıyorum. * yakıt depo kapagı cok basit kılıtleme mekanızmasına sahip. ceksen kopacak gibi. * yol bilgisayar ekranı cok kucuk ve dar secenekli menuye sahip. Yeterince yer olmasına ragmen neden boyle yapılmıs. Anlık tuketimi gostermiyor. Bu ozellikte de vectrayı arıyorum. * surucu kapı ustundeki gozluk yeri ya hic yapılmasaydı yada tum gozluk modellerine gore icine alabilecek sekilde yapılsaydı diyorum. icine dedenin metal cerceveli gozlugunu koyarsan kapagı yerıne oturur heralde. * on koltuk yanlarındaki yerlere kapı kapalı iken ulasmak mumkun degil. dizayn hatası mı bana mı oyle geldi?
neyse cok uzattım kusura bakmayın
sevgilerle. simdiden tesekkurler gelecek cevaplara
sanall,
Hayırlı uğurlu olsun güle güle kullan.
Cevaplar:
1) 1.500 km.
2) Sabit olmayan hızlarda 150 km.'yi geçmeyecek şekilde.
3) Bilmiyorum.
4) Var ama tarif etmem için arabanın başında olmam lazım. Daha iyi tarif edecek biri çıkar sanırım.
(Benim araba bir aylık ve 600 km'de de,bende biraz acemiyim C-max konusunda)
quote:
Orjinalden alıntı: sanall
Sevgili arkadaslar,
yeni C-max tdci ghia aldım. Benim ilk ford marka arabam. oncekiler vectra ve clio idi. Ayrıca ilk de dizel arabam.
O yuzden teknik destege ihtiyacım var. sorularıma bilgisi olanlar cevap verirse sevinirim
1) yeni tdci'nin rodaj süresi hangi km'ye kadar surer?
2) (motor ve diger aksamdan maksimum verimi almak icin) bu sure boyunca nasıl bir kullanım onerirsiniz?
3) yol bilgisayarı kontagı her actıgımda ortalama yakıt tuketimini gostersin istiyorum ( koldaki dugmeye her defasında dokunmaya gerek kalmadan) bunu nasıl saglarım?
4) cd calar icin FM1,FM2 ve cd konumu arasında geciş koldaki kumandadan yapma yolu var mı?
Benim aklıma gelen ilk sorular bunlar. Bunlara cevaplara ek oneriniz varsa onları da yazın lutfen.
Simdi de elestirilerim: * Genel olarak memnunum arabadan. Ancak kapı ic plastikleri orta kol dayama plastikleri cok kalitesiz ve sert geldi. vectra dakileri arıyorum. * yakıt depo kapagı cok basit kılıtleme mekanızmasına sahip. ceksen kopacak gibi. * yol bilgisayar ekranı cok kucuk ve dar secenekli menuye sahip. Yeterince yer olmasına ragmen neden boyle yapılmıs. Anlık tuketimi gostermiyor. Bu ozellikte de vectrayı arıyorum. * surucu kapı ustundeki gozluk yeri ya hic yapılmasaydı yada tum gozluk modellerine gore icine alabilecek sekilde yapılsaydı diyorum. icine dedenin metal cerceveli gozlugunu koyarsan kapagı yerıne oturur heralde. * on koltuk yanlarındaki yerlere kapı kapalı iken ulasmak mumkun degil. dizayn hatası mı bana mı oyle geldi?
neyse cok uzattım kusura bakmayın
sevgilerle. simdiden tesekkurler gelecek cevaplara
öncelikle hayırlı olsun...
egeliefe nin kilere ek olarak şunları diyebilriim...yoll bilgisayarı her zaman kilometreyi gösterir siz çalıştırınca değiştirsenizde o tekrar eski haline döner bu değişmez... teypteki cd,fm geçişinide kayıtlı kanallar arasında geçiş yaptığın tuşa biraz basılı tutarak geçiş yapabilrsiniz... güvenlik açısından arabanın yanına gittiğinde açma ve kapama tuşlarında aynı anda basılı tut sinyaller yanacaktır ve bundan sonra kapıyı her açtığında sadece sürücü kapısı açılacaktır 2 defa üst üste basınca tüm kapılar açılacaktır...ayrıca anlık yakıt tüketimini görmen için test menüsü var o da arabanın kontağı I veya 0 konumundayken yolbilgisayarı menü geçiş tuşuna basılı tut ve arabayı çalıştır...başka bir menü gelene kadar basılı tut ordan türlü türlü şeylere bakabilrsin anlık yakıt tüketimi dahil... başka sorun varsa cevaplayalım...
Verdiginiz bilgiler icin hepinize tesekkurler arkadaslar
GÜNEŞ TUTULUYORRRR. İstanbul'da MR filmi arkasından bakarsanız çok net görünüyor...
Sanall öncelikle hayırlı olsun. Diğer sorulara zaten hep yanıt verilmiş, depo kapağı ve gözlük koyma yeri konusunda sana katılıyorum. Depo kapağını 10 yaşında bir çocuk bile rahatlıkla açabilir, var mı bilmiyorum ama kilitli bir kapak takmak daha iyi olur bence, ama ford servislerinde kilitli bir kapak var mı bilmiyorum. Bu konuda bilgisi olan arkadaş varsa bizimle paylaşırsa sevinirim. Gözlük kabı ayrı bir dert içine gözlük koyunca sürekli ses yapıyor ben bu sorunu gözlüğümü ortadaki bardaklığa koyarak çözdüm. Yakıt tüketimi sana Vectra'yı unutturacaktır.
Yakıt tüketimi benim benzinli 206'yı aratacak ama BU LÜKSE DE DEĞER diyorum.
Arkadaşlar bende 2004 nisan dan berri c-max chia tdci kullanmaktayım benimde iki sorum var 1- 60ytl dizel yakıt alıyorum ve 300 km gidiyorum bu normalmi 2- kışın -5 derecede radyom çalışmıyor 15dk. sonra çalışıyor fakat cd çalardan ses geliyor onda bir sorun yok bu durum nedir acaba bilgi verirseniz sevinirim.
benimde bir sorum olacak, emniyet kemerinin susturmanin (emniyet kemerini bir sekilde yuvasina takmadan) yontemi varmidir?
quote:
Orjinalden alıntı: mbg
benimde bir sorum olacak, emniyet kemerinin susturmanin (emniyet kemerini bir sekilde yuvasina takmadan) yontemi varmidir?
sinyal verirsen susuyo bide focus topicinde düğmeye basınca 1-2 saniye susuyomuş ama bende olmadı ben yapamamış olabilirim
Sayın dostum, 60 ytl ile 300km. gitmek için sürekli tam gaz gidiyor olmalısın, aksi halde normal olamaz. En net şöyle cevap vereyim. Dün tam 673,6 km. de depoyu fulledim ve 38,11 litre mazot aldı. (85 ytl) Bu yaklaşık 674 km.nin 400 ü şehir dışı 274 ü şehir içi, hemde "rush hour" denilen Ankara'nın en yoğun saatlerindeki şehir içi. (Ben arabayı yeni aldım bu yüzden rakamları küsüratları dahil not ediyorum). Tamamen şehir içinde ise ilk fullediğimde 16,5, ikincisinde 14,2 ykr. yakmıştı. Bence arabanda kesin sorun var, bir baktırsan iyi olur. Radyo sorusuna henüz -5 derecede kullanmadığım için yorum yapamayacağım.
quote:
Orjinalden alıntı: s2007
Arkadaşlar bende 2004 nisan dan berri c-max chia tdci kullanmaktayım benimde iki sorum var 1- 60ytl dizel yakıt alıyorum ve 300 km gidiyorum bu normalmi 2- kışın -5 derecede radyom çalışmıyor 15dk. sonra çalışıyor fakat cd çalardan ses geliyor onda bir sorun yok bu durum nedir acaba bilgi verirseniz sevinirim.
Sayın mbg, Beni ilgilendirmez ama kemeri takarak sustursan daha güvenli olmaz mı? Bugüne kadar ülkemizde ve dünya da kemer takılı olmadığı için hava yastığından ölenler oldu. Hatta birkaç yıl önce sağ önde oturan bir kız çocuğunun kafasını kopartmıştı yastık. Bence hepimiz takmalıyız. Kazasız günler dilerim.
quote:
Orjinalden alıntı: mbg
Asla aratmayacak ama biraz kilometre yapmak lazım. Forumdan takip ettiğim kadarıyla aracın henüz 600 km.de biraz binince düşüyor. Benimkinde ciddi düşüş oldu. Bende daha 10 gün oldu, uzman kesildim..........
quote:
Orjinalden alıntı: egeliefe
Yakıt tüketimi benim benzinli 206'yı aratacak ama BU LÜKSE DE DEĞER diyorum.
c-max cılar yakısıyormu bize ikinci sayfaya dusmek.
hadı sarılın klavyeye....
s2007 Tüketimin normal değil bencede.Servisle görüşmelisin.
mbg Takıp çıkarsanda yine ötüyor.Bence en iyisi takılı kalması.Ama biryerlerde öttürmeme yöntemini okumuştum,ararsan bulurusn,ya da bir arkadaş söyler belki.
sanall Sarıldık klavyeye...
Arkadaşlar teşekkürler.Ama servise gidip böyle söyleyincede pek cevap alamıyorum acaba neresinde tam bir arıza vardır yzarsanız sevinirim.
Sayın s2007,
Servise gidiniz, servis yetkilisine test sürüşü öneriniz. Teste başlamadan önce depoyu (tam ağzına kadar) doldurunuz. Teste çıkınız. Aracı servis yetkilisi kullansın. Benim önerim 100 km'den aşağı olmamak üzere dolaşın. Sonra aynı petrol istasyonuna gidip tekrar(tam ağzına kadar) depoyu doldurunuz. Yaptığınız km ile aldığınız akaryakıt miktarını oranlayarak tüketim değerinin servis yetkilisi tarafından görülmesini sağlayınız. Eğer yine aşırı bir tüketim değeri çıktıysa, başta motor işletim sistemi olmak üzere konuyla alakalı tüm noktaları kontrol edeceklerdir.
Benim iki arkadaşımda da benimki gibi tdci c-max var. İkisi de fazla tüketimden şikayet ediyorlardı. Bir tanesi servisle beraber yukarıda anlattığım test sürüşüne çıktı ve tüketim değerlerinin "normal" olduğunu kendi gözleriyle gördü. Yani sürücü kullanım stili) İkinci arkadaşımla tesadüfen onun arabasında seyrederken, 4. 5. viteslere hiç çıkmadığını 3500 devirde bile hala 2. ve 3. vitesleri kullandığını gördüm. Dolayısı ile bu arakdaşımın tüketimi de 10 lt/100 km civarındaydı.
Umarım yardımcı olabilmişimdir. Esenlikler dilerim.
Çok teşekkür ederim aynen uygulayacağım.
peki bir şey daha sotrayım hangi devirde vitesleri değ,ştirmek gerekir.