Şimdi Ara

Ford Focus C-Max (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.709
Cevap
27
Favori
862.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kazasız belasız yolculuklar dilerim.
    Fiyatında çok iyi(sanırım manuel vites seninki?)
  • 1.Suyu püskürttüğünde silecekler önce temizlik yapıyor, daha sonra cama akan suları tekrar temizlemek için tekrar çalışıyor. Bence çok kullanışlı bir özellik.
    2.Araç dizel olduğu için düşük devirlerde kullanmak gerekli, ayrıca düşük devirde vites değiştirmeli. Genelde 1750- 2000 devir arasında vites değişirse problem olmaz.
  • Tracon,

Hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız günlerde kullanman dileğiyle. Doğru tercih yapmışsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi victorius -- 21 Mart 2006; 10:55:06 >
  • Orjinalden alıntı: surucu

Cuma günü yoğun yağmurda sileceklerim beklenen sesleri ve atlamaları yaptı. Bende İzmir otokoça giderek garantiden değiştirilmelerini talep ettim. Önce mümkün değil dediler ancak aracın daha 2800 km olduğunu belirtip biraz diklenince yazışıp bilgi vereceklerini söyleyerek süre istediler ve 2 saat sonra arayarak silecekleri garantiden değiştireceklerini belirttiler. Asıl sorun silecekler için otokoça giderken başladı araç kendi kendine selektör yapıp sinyal vermeye cam sileceklerini çalıştırmaya başladı. Cam silecekleri değişti, otokoçta yapılan incelemede herhangi bir soruna rastlanmadığı cam sileceklerinin istem dışı çalışması ise akünün zayıflamış olabileceğinin işareti sayılarak pazartesiye randevu verildi. Ancak o akşam araç park yerinde çoşunca ( dörtlüleri yakıp söndürme, silecekleri çalıştırma, sola sinyal verme gibi ) ford yol yardımı arayarak yardım istedim ve araç çekici ile gece 22:00 da Duğlese gitti ve Cumartesi günü servis ile yapılan görüşmede kumanda modülünün araç üzerinde henüz tespit edilemeyen bir kısa devre nedeniyle sorunlu çalıştığı ve değişmesi gerektiği belirtildi. Sorunun özellikle arka cam sileceğinin yalıtımından kaynaklabileceğide ( bu konuda kendilerine bilgi geldiğide ) özellikle belirtildi netice olarak c-max kullanıcısı arkadaşlar lord of the potatoes in belirttiği üzere yoğun yağışta elektirik tesisatı üzerinde sorun ile karşılaşmaları mümkün fırsat bulurlarsa servisleri ile bir görüşsünler...

Yani Arkadaşlar Bukadar sorunlu bir araba için bu kadar para vermeye değermi. O kadar dinliyorum arabanın her tarafından sorun akıyor. 20 yıldır otomobil kullanıcısıyım Hemde hiç duymadığım şeyleri duyuyorum. Marka aşkı için bence katlanılacak şeyler değil. Herşey motormu? iç dizayn ve kalitenin önemi yokmu?

• Arkadaşlar herkes kendini kandırıyor. yok rodajmış, yok 5000 km den sonra yakıt tüketimi düşermiş, yok 10.000 km den sonra düşermiş. Bunlar sadece züğürt tesellisi. Bu motor bu ağırlıktaki kasa ile ortalama 6,5 lt / 100 km yakıt tüketimi altına düşmez. araç yüksek, ağır aerodinamik yapsı nedeniyle yakıt ekonomisi beklemeyin. anlık olarak rampa aşağı tada boşta falan düşük değerler görülebilir ama uzun vadede mümkün değil. yakıt ekonomisi isteyenler MPV araç almayacak. sürtünme katsayısı düşük, kilosu hafif araç tercih edecek. Bu böyle biline.
  • sevgili egeliefe ve victorius
    çok teşekkür ederim, evet manuel vites otomatik almadığıma pişman oldum ama önemli değil. allah herkese kazasız belasız kullanma nasip etsin.
  • xplorer güzel söylemişsin.

Bebek oto koltuğu ile ilgili forum açtım--->http://forum.donanimhaber.com/m_6265145/tm.htm ama kimseden yanıt gelmedi.
    Bari buraya sorayım:Hangi markayı önerirsiniz?Alırken dikkat etmem gereken ne var?
    Chicco Key-1 isimli bir model beğendim(349 YTL ebebek.com fiyatı)
    linki--->http://www.e-bebek.com/haber/Product_Detail.aspx?ProdID=10600
    Sizce bu model nasıl?

Bizim bebek artık ana kucağına sığmıyor ve durmuyor.
    Bu cumartesi acil oto koltuğu alacağım.Belki bu koltukta oturur(ve de oturması lazım).
    Yoksa hep kucakta seyahat ediyor kerata.
    Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Not:Benden bir paylaşım.İstanbul’da olan arkadaşlar:Puset,ana kucağı,mama sandalyesi gibi ürünleri daima Haşim İşcan’dan alıyorum.Net’den araştırıp bilgi ve fiyat öğreniyorum.Sonra Haşim İşcan’da 50 YTL civarı daha ucuza alıyorum.Yok ben gidemem oralara derseniz ebebek.com sitesinin fiyatları mantıklı ve uzun vade taksit yapıyor.

• Selam
    Tracon öncelikle yeni aracın hayırlı olsun.Allah kaza bela vermesin.Aracı alır almaz yan ve arka bar taktırdığını söylemişsin aracının fotoğraflarını forumda yayınlar mısın?Ayrıca aracın üstüne tavan rayları taktırdın mı?Yan ve araka bar uygulamalarının nasıl göründüğünü merak etdim.Bu konu üstünde daha önceden bende düşündüm fakat etrafda bu modellere uygulama yapan yer pek bulamadım.Takılan parçaların ağırlıkları konusunda ve araca yük olmaları konusunda da tereddütlerim vardı ve vazgeçtim.Şimdi senin yazdıklarını okuyunca tekrar düşünmeye başladım.Bu konuda bilgi verebilir misin?
    Diğer taraftan araçlarımızın yakıt tüketimi konusunda realize edilecek nokta bu makinaların birer mpv sınıfı araç olmalarıdır.Bu noktada söylenenlere katılıyorum, hak veriyorum.Fakat etrafdaki farklı markaların dizel araç kullanıcılarının yakıt tüketimi hakkındaki söyledikleri rakamlar ister istemez insanın aklına takılmıyo değil.
    Herkese kazasız belasız günler....

• sevgili nr_4ever

memnuniyetle yarın resimlerini çekip foruma eklerim, neden olmasın. port bagaj taktırmadım ancak yan ve arka barların ağırlığı toplamda 30-35 kg yı geçeceğini sanmıyorum. çünki bir tanesini daha önce ki mesajımda belirttiğim gibi tek bakıp taktırmadan aracın yanına koydurarak denedim. tabiki bir kumardı ama bana göre sonuç olumlu, tabiki sizlerin yorumları da önemli. aslında beğendiğim ay tozu grisi, tonik mavi, fırtına grisi ve son olarak siyah renkti. otokoç garajında bütün renkleri yan yana dizdirdim ve seçimimi kesinlikle siyahtan yana kullandım. lakin antalya da yaşıyor olmam bu tercihimi hiç değiştirmedi aldığım renkten memnunum elbette bir de bu toz sorunu olmasa. daha önceki arabam beyaz dı 15 de bir arabayı yıkatmam gereksede bunu 3 günde bir yıkatıyorum. forumdaki mesajınızı henüz fark ettiğim için fotoları yarın upload edebilirim.

sağlıcakla kalın
  • quote:

Orjinalden alıntı: özkoçak

Forumun dolduruşuna gelerek (birazda öteden beri gözüm olduğu için) nihayet bende c-max'ci oldum. Beyaz tdci ghia.
    İlk izlenimlerim :
    1. Benim 307 (2003 xt premium) malzeme olarak daha kaliteliydi ve iç mekan (ön) c-max'e göre daha ferahtı.
    2. Bagaj kapağı tıkırdıyor.
    3. Arka koltuklar tam olarak yerine oturmuyor, yada ben oturtamıyorum.
    4. Gaza yüklen 3000 devir civarı kes tekrar yüklen yapınca araba önce düşünüyor, hemen tepki vermiyor ve daha sonra verdiği tepki ise öncekinden zayıf.
    5. Cama su püskürtmeden ötürü silecek kendi çalışıp camı sildikten sonra biraz bekliyor ve sonra tekrar 1 defa siliyor ve duruyor. Bunun mantığını anlayamadım.

Bagaj kapağı için önerilerinizi bekliyorum, ayrıca şu silecek işi benim anlayamadığım bir mantık mı yoksa bir yazılım hatası mı?

Öncelikle hayırlı olsun... Umarım senin için hayırlı olur...

1-Bagaj kapağı eminimki plakalıktan dolayı tıkırdıyordur...

2-arka koltuklar tam yerine oturmuyorsa senin hatan olabilir olmazsa servise götür(bende hiç böyle bi sorun olmadı)

3-gaza yüklenildiğinde dediğin gibi bi algılama süresi var haklısın...bende çok yakındım bu konudan bunu forumdakilere söylediğimde kimse beni anlamadı bana bende yok böyle bişey dediler ki olmaması imkansız ama dediğin gibi birden kökleyince verdiği tepki bi öncekinden daha az demene katılmıyorum...
    ayrıca bu olay hızlanmayı çok ta fazla etkilemyo sadece ani hızlanmaları etkiliyo...

4-cama su püskürttükten sonra 3 defa siler ve yaklaşık 3 saniye sonra bir kere daha siler...bunun mantığı üstten akan suyu son olarak silmektir...ayrıca bu olay volkwagen de de vardır

• Bu arada arkadaşlar yakıt tüketimi hakkında bi açıklama yapayım...full depo benzin ya da mazot alın ve anlık kilometreyi sıfırlayın...o zaman gayet iyi ne kadar yaktığını anlarsınız...bunu emin olmak için 2 defa üst üste yaparsanız(depo boşaldıktan sonra tekrar fulleyerek)tam bilgi edinirsiniz...ama şöyle söyliyim ben istanbul içinde trafiği olsun ara caddeleri olsun farketmeden bir depo ile 750 kilometre gittim...ki bu uzun düzlüklerde sürülmemiş hali(tabiri caizse şehirdışı gibi)...ayrıca son olarak şöyle bişey denedim sabahtan kilometreyi sıfırladım ve bakırköyden ataköye ataköyden göztepeye ordan çamlıcaya ve sonra bakırköye döndüm(5 kişi vardı arabada) uzun dik yokuşlar rampalar çıktım arada kaptırdım 170-180 falan zorladım arabayı ve eve geldiğimde ortalama 5,7 yazıyordu...ki bu değer 170-180 basmadan önce 4,9 du...

bazı arkadaşlar atıp tutuyorda yok çok yakıyormuş yok sürtünmesiymiş falan da ben test ettim bu sonuca ulaştım... 1.6 tdci ghia c-max ten bahsettim bu arada

• *3000devir gibi sırtını koltuğa yaslaması lazımdı.
    *yazılım hatası değil, bilakis iyi düşünülmüş bir algoritma.. çünkü: püskürtüp sildikten sonra , sileceğin ulaşmadığı camın daha yukarı kısmından püskürtme suları sızarak geliyor. ben önceleri farketmediğim için o sızıp gelen damlalar için extradan silecek çalıştırıyordum. Ama yazılımla bu özelliği gerçekleştirdikleri için artık bunu yapmıyorum. Biraz bekliyorum, kendisi silinmiş yerlere doğru sızıp gelen damlaları siliyor..

quote:

Forumun dolduruşuna gelerek (birazda öteden beri gözüm olduğu için) nihayet bende c-max'ci oldum. Beyaz tdci ghia.
    İlk izlenimlerim :
    1. Benim 307 (2003 xt premium) malzeme olarak daha kaliteliydi ve iç mekan (ön) c-max'e göre daha ferahtı.
    4. Gaza yüklen 3000 devir civarı kes tekrar yüklen yapınca araba önce düşünüyor, hemen tepki vermiyor ve daha sonra verdiği tepki ise öncekinden zayıf.
    5. Cama su püskürtmeden ötürü silecek kendi çalışıp camı sildikten sonra biraz bekliyor ve sonra tekrar 1 defa siliyor ve duruyor. Bunun mantığını anlayamadım.

Bagaj kapağı için önerilerinizi bekliyorum, ayrıca şu silecek işi benim anlayamadığım bir mantık mı yoksa bir yazılım hatası mı?

• *3000devir gibi sırtını koltuğa yaslaması lazımdı.
    *yazılım hatası değil, bilakis iyi düşünülmüş bir algoritma.. çünkü: püskürtüp sildikten sonra , sileceğin ulaşmadığı camın daha yukarı kısmından püskürtme suları sızarak geliyor. ben önceleri farketmediğim için o sızıp gelen damlalar için extradan silecek çalıştırıyordum. Ama yazılımla bu özelliği gerçekleştirdikleri için artık bunu yapmıyorum. Biraz bekliyorum, kendisi silinmiş yerlere doğru sızıp gelen damlaları siliyor..

quote:

İlk izlenimlerim :

• Yusuf Merhaba

Söz konusu araç bana ait değil..

35 AD .... fırtına grisi.

Senin aracın plakası 35 YK ... galiba topiclerin birinde görmüştüm plakalara bakıyorum...

quote:

Orjinalden alıntı: yusufk

sürücü senin araba 11 AR ... değil demi
  • Tracon güle güle kullan aracını kazasız belasız...

quote:

Orjinalden alıntı: tracon

Selamlar,
    Uzun bir süre tüm MPV modellerini bütün ayrıntılarıyla inceleyerek, mümkün olan test sürüşlerini de yapma şansım oldu. Zafira, Verso ve C-MAX'ın dizel versiyonlarına son olarak karar kıldım. Ancak Verso ve Zafira nın tek ayrıcalığı bana göre 7 koltuk sistemi, daha ayrıntılar da olabilir ama ilk göze çarpan bu gibi. Lakin bu pazar da tüketiciye son fiat konusunda malesef biraz yüksek rakamlar da satışa sunalun Zafira ve Verso dizeller (motor hacmi, vergi ve fiat vs..) benim kritellerime göre olumsuz buldum. Zafira ise çok beğenilen bir MPV olup, benim C-MAX ile takas yaptığım Corsa 1.3 CDTI in iç donanım malzemesinden hiçbir farkı yoktu. Tabiki son kararım C-MAX oldu. Antalya da ikamet ediyorum, Antalya Otokoç ile uzun pazarlıklar sonucu C-MAX Ghia TDCI aldım. Şu sıralar 500km de olan aracımdan, tabiki Corsa dan sonra mukayese edilmiyecek farklarla aracıma büyük bir keyifle binmekteyim. Otokoç ile çok ciddi pazarlıklar yaparak 8 Mart ta 39500 YTL ye aldım. Herkesin konuştuğu Koç indirimi yahut başka bir indirim söz konusu değil, tek yaptığım Otokoç bir kurum olsa dahi sonuçta oradaki satış yetkililerinin bir prim sistemi ile çalıştığı aşikardır. Bende bunu değerlendirerek Şubat kotasının dolmadığı duyumunu aldım ve çok ciddi pazarlık sonrası bu fiata kapattım. Aracım Corsa Essentia 1.3 CDTI 41000km de hiçbir problemi yoktu, takas için önce 18750 YTL dendi onuda bu pazarlık içinde 19500 YTL ye takasa verdim. Evet şu an sürmekten büyük keyif aldığın Cmax sahibiyim. Hayatımda ilk kez bu kadar pazarlık yaptım, birazda şans tabi ki. Yangın tüpü dışında diğer paspas (orjinal) olmak üzere trafik setinide hediye olarak aldım. Aracıma Otokoç boya koruma sitemini döşeme ve motor dahil olmak üzere yaptırdım. Bu arada aynı topik içinde bulunan bir başka siyah C-max e uygulanan yan ve arka barların aynısınıda yaptırdım. Yorumlardan aladığım kadarıyla bazı dostlar beğenmemiş lakin ben gerçekten çok seçici bir insan olmama rağmen benimde biran için endişem oldu, yinede taktırmadan önce yedek parça servisinde rica ettim sadece fikir edinmek için denettim muhteşem oldular. Bende taktırdım, yinede beğenmeyen cıkabilir saygı duyarım ama buda benim tecihim. velhasıl kelam bende siz sevgili C-max sahiplarinin tatdığı o muhteşem sürüş zevkine bu araca sahip olarak ortak olduğum için çok mutluyum.

Esenlikler dilerim

• Ne kadar çok İzmir'li var Ford topic'lerinde.

Gerçi ben Aydın'lıyım ve İstanbul'da yaşıyorum.
    Tüm İzmir'liler Ford mu alıyor ne?
  • quote:

Orjinalden alıntı: surucu

Yusuf Merhaba

Söz konusu araç bana ait değil..

35 AD .... fırtına grisi.

Senin aracın plakası 35 YK ... galiba topiclerin birinde görmüştüm plakalara bakıyorum...

quote:

Orjinalden alıntı: yusufk

sürücü senin araba 11 AR ... değil demi

gaziemirde görüyorum söylediğim aracı acaba diye sordum
    evet benim araba 35 YK 86.

• selamlar aracın fotolarını upload etmek istedim ancak

"Dosya Bu özellik ya kapalı yada erişim izniniz yok.Eğer üye olarak girmediyseniz lütfen foruma üye olup tekrar deneyiniz. "

gibi ibare yüzünden dosya eki iliştiremiyorum, bu konuda yadım lütfen

teşekkürler
  • Soru ve yorumlarıma cevap yazıp özellikle silecek konusunda aydınlatan herkese teşekkür ederim.

Aracı 3 gündür kullanıyorum ve bayıldım, iyiki almışım, iyiki bu forumda hep pozitif yorumlar yapmışsınız bunun içinde ayrıca teşekkür ederim.

Araçla ilgili bir sorum daha var. Örneğin dün akşam eve geldiğimde yol bilgisayarı ortalaması 6,0 lt. idi, sabah park yerinden çıktığımda 8,1 ortalama gördüm ve bir anlam veremedim. İşe geldiğimde ortalama yine 6,0 a düşmüştü, 4 saat sonra öğle yemeği için tekrar arbanın başına geldim çalıştırmadan kontağı açtım ve ortalamaya baktım 8,0 gösteriyordu. Acaba mazot mu damlatıyor diye bütün gün inceledim, hayır böyle bir durum yok. Kullanma kılavuzunda yardımcı ısıtıcı programlama diye bir bölüm var onu okuyunca herhalde benim arabanın ki açık o yüzden ortalama araba çalışmamasına rağmen yükseliyor diye düşündüm ama ayarlarınız bölümünde sadece dil ve ölçü birimi ayarları var (saatte yok) ve sanırım benim aracımda (tdci ghia) bu özellik yok.
    Durduk yerde ortalama yakıt tüketiminin artmasının sebebi yada mantığı nedir???????
    Bu konuda da aydınlatırsanız sevinirim.......

• Benden de bir soru:Fırçasız süngersiz yıkama diye birşey varmış.
    Malum araba yeni,çizdirmeyelim.
    Hangi yıkama sistemi daha az zararlı bilen var mı?
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.